sunnuntai 8. helmikuuta 2015

Luontaisia ravintolisiä + lukijatarjous

Vihdoinkin olen löytänyt Suomesta näitä luontaisia ravintolisiä. Jokaisella Jenkkireissullani olen rahdannut ison määrän näitä luontaisia vitamiinejä koto-Suomeen, kun täällä meillä ei ole ollut oikein mitään vastaavaa tarjolla. Suomessa kun astelet luontaistuotekauppaan ja kyselelet luontaisia vitamiinejä, niin usein kauppias ei ole edes ymmärtänyt, että mistä on kyse, mikä on erittäin valitettavaa. Ehkä meillä Suomessakin jossain vaiheessa kiinnitetään näihin enemmänkin huomiota ja huomataan mikä eroa on luontaisilla vitamiineillä verrattuna synteettisiin.

Lyhykäisyydessään vähän, että miksi luontaiset ravintolisät ovat synteettisiä parempia. Ensinnäkin luontaiset vitamiinit ovat tutkitusti turvallisempia ja tehokkaammin elimistön käytettävissä kuin vastaavat synteettiset. Elimistö erottaa luontaisen muodon ja suosii sitä pyrkien eristämään synteettisen. Synteettisten vitamiinien 3D-muoto poikkeaa luontaisista, vaikka kemiallinen kaava olisikin täysin samanlainen. Täten, vaikka molekyylirakenne näyttäisi yhtenevältä, elimistö kykenee tunnistamaan vain täysin luontaisenkaltaisen rakenteen. Eli vielä kansanomaisesti sanottuna syntteetiset vitamiinit eivät sisällä kaikkia niitä aineosia mitä luonnolliset raaka-aineet sisältävät luonnostaan, jotta kaikki vitamiinit imeytyisivät ja toimisivat elimistössäsi. On ollut jopa tutkimuksia, että synteettisillä vitamiineillä voi olla jopa elimistöön haitallinen vaikutus. Esimerkiksi kun ostat apteekista monivitamiinivalmisteen, niin ne ovat lähtökohtaisesti synteettisiä eivätkä ole tehty luonnon omista raaka-aineista. Itse en enää suostu käyttämään mitään synteettisiä vitamiinejä, jos vain on mahdollista.

Tämä merkki, jonka löysin Suomesta, on Elonaturan maahantuoma Holistica -niminen sarja. Holistican 100 % luontaiset ravintolisät ovat elimistöä tehokkaasti korjaavia, rauhoittavia ja tasapainottavia tuotteita. Kukin tuote on kehitetty huolella, elimistön kokonaisvaltaisuus ja moninaiset yhtäaikaiset kemialliset prosessit huomioiden. Tuotteiden tarkoituksena on tähdätä kokonaisuuksien tasapainottamiseen ja elimistön luontaisen parannuskyvyn vahvistamiseen eikä vain yhden oirekuvan hoitamiseen.


Omegaline on kylmäpuristettua purasruohonsiemenöljyä ja luontaista E-vitamiinia sisältävä ravintolisä. Purasruohonsiemenöljyn sisältämä gammalinoleenihappo, toiselta nimeltään GLA, ja luontainen E-vitamiini tasapainottavat ihoa sisältäpäin suojaten, kosteuttaen ja vahvistaen sitä. Omegaline on myös tehokas stressi-ihon rauhoittaja. 

GLA osallistuu mm. solukalvojen ja kudoshormonien rakentamiseen ja elastisuuden ylläpitämiseen. Ihonhoidossa purasruohonsiemenöljyä käytetään vahvistamaan ja korjaamaan vaurioitunutta ihoa sekä säilyttämään ihon luontaisen kimmoisuuden. Sen on todettu helpottavan myös stressi-ihon oireita, kuten kutinaa, punoitusta ja näppylöintiä sekä suojaavan ihoa kylmältä, kuivalta ja tuuliselta säältä ja sitähän täällä Suomessa ainakin riittää. 

Olen nyt testannut tätä Omegalinea myös vauvamme atooppiselle iholle eli aukaisen kapselin ja levitän öljyä hänen ihon ongelmakohtiin. Hänellä kun nuo posket tuppaavat punoittavan todella herkästi juuri tuon atopian takia ja ensi viikolla ollaankin menossa vielä allergiatesteihin ihan varmuuden vuoksi, että löytyisikö taustalta joku ruoka-aineallergia, kun ei tuota kortisonia ole hyvä levitellä koko ajan. Onneksi on myös näitä luonnonkosmeettisia tuotteita, joista voi hakea myös apua ja ovat toimineetkin ihan hyvin.


Sitten kaikille vatsaongelmaisille erinomainen tuote. Propargile nimittäin tasaa happoemästasapainoa, eliminoi myrkkyjä ja elimistölle vieraita yhdisteitä, ehkäisee hiivan ja sienten kasvua ja muodostusta, tasapainottaa häiriintynyttä suoliston bakteerikantaa, uudistaa ja korjaa suoliston limakalvoa sekä edesauttaa tasapainoisen mikrobikannan muodostumista. Elikkäs lyhykäisyydessään Propargile rauhoittaa vatsaa ja normalisoi ruoansulatusta. Tuote sisältää merilevästä saatavaa kalsiumia sekä vihreää save, jotka yhdessä edesauttavat vatsan ja suoliston normaalia toimintaa sekä tehostavat ravintoaineiden pilkkoutumista. Propargile sisältää myös vatsaa rauhoittavia propolista ja siitepölyä. Itselläni tuppaa tuo vatsa olemaan aina sekaisin ja kaiken maailman tähystyksiäkin on tehty ja diagnoosi oli ärtynyt paksusuoli. Olen nyt ehtinyt testaamaan tätä tuotetta nyt vasta vähän aikaa, mutta mielestäni vatsan toiminta on tasaantunut jo nyt, joten ehdottomasti jatkan tuotteen kokeilua.

Mehiläisten siitepöly on muuten tunnettu elinvoimaa ja vastustuskykyä lisäävästä ja suoliston bakteerikantaa tasapainottavasta vaikutuksestaan. Se onkin todellinen monivitami sisältäen runsaasti mm. B-ryhmän vitamiinejä, A-, C- ja E-vitamiinia, mineraaleja, karetenoideja, flavonoideja, pieniä määriä aminohappoja sekä lukuisia entsymaattisia yhdisteitä, jotka korjaavat, uudistavat ja ravitsevat elimistöä.

Propolis, eli kittivaha, on kenties mehiläisterapian vaikuttavin yksittäinen raaka-aine. Se on mehiläisten suoja-aineena käyttämä vahamainen aine, jotka mehiläiset valmistavat sekoittamalla mehiläisvahaan rauhasistaan erittämiä aineita ja kasvikunnasta saatavia vahoja, hartseja ja pihkaa. Raaka-aineta saadaan mm. puiden silmuista ja joistakin kukista. Propoliksen sisältämät yksittäiset raaka-aineet vaihtelevat vuodenaikojen ja maantieteellisen sijainnin mukaan. Mehiläispesässä propoliksen tarkoitus on pitää pesä puhtaana bakteereista ja pöpöistä, suojata pesää kylmältä, viimalta ja kosteudelta sekä pitää kutsumattomat vieraat loitolla. Se sisältää mm. runsaasti antioksidanttisia polyfenoleita, kuten flavonoideja, fenolihappoja sekä niiden estereitä. 


Ultra D-sium on 100 % luontainen ja kasvisperäinen D-vitamiini-magnesiumvalmiste. Magnesium vahvistaa ja edistää D-vitamiinin imeytymistä ja toisaalta vaikuttaa mm. luuston, hermoston ja lihasten hyvinvointiin. Valmisteen D-vitamiini saadaan oluthiivasta ja magnesiumin lähteenä on puhdistettu merivesi. Itselleni tuli ainakin tuo uutena tietona, että D-vitamiini tarvitsee imeytyäkseen magnesiumia ja se kuinka paljon parempi imeytyvyys tällaisella luontaisella D-vitamiinillä on verrattuna keinotekoiseen. Tämä Ultra D-sium kuulukiin meillä jo joka-aamuisiin aamutoimiin ja tulee napattua purkista yksi tabletti turvaamaan jokapäiväinen D-vitamiinin ja magenisumin tarve.

Elonaturalla on nyt myös kiva lukijatarjous 31.3.2015 asti. Elonatura tarjoaa blogini lukijoille kaikista verkkokaupan ostoksista -20 % alennuksen . Alennuksen saa koodilla Kristalli. Shoppailemaan pääset tästä klik klik.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti