keskiviikko 11. helmikuuta 2015

Karnaluks ja Tallinnan kangaskaupat

Järjestimme ystävättärälleni yllätyssynttärit lauantaina ja kohdepaikaksi valkkautui Tallinna. Eipä olekaan pitkään aikaan tullutkaan käytyä siellä, joten kiva viettää mukava päivä ihan naisporukassa shoppailun ja hyvän ruoan parissa. Synttärisankarille olimme ostaneet lahjaksi muutamat kauneussalonkihoidot ja me muut shoppailimme sillä välin. Itse tietysti suunnistin heti satamasta Karnaluksiin. Siis aivan ehdoton paikka, jos on yhtään kädentaitoja rakastava ihminen. Hinnat ovat myös Suomen hintoihin nähden huomattavasti edullisemmat. Täältä Suomestahan tehdään ihan retkiä tuonne ja Karnaluksin onkin yleensä täynnä suomalaisia. Kannattaa myös varautua siihen, että kassajonossa yleensä kuluu jokunen tovi. Kannattaa siis varata vesipullo mukaan ja rentoa mieltä. Onneksi tuolta löytyy myös siisti yleisöwc, kun tuolla yleensä tuntuu aikaa vierähtävän.

Tältä tuolla Karnaluksissa sitten näyttää. Käytävät ovat todella kapeita, huoneet pieniä ja tavaraa on lattiasta kattoon. On mm. nauhoja, vetoketjuja, nappeja, kankaita, ompelu-, virkkaus- ja kudontalankoja ja kaiken maailman käsityötarvikkeita mitä nyt kuvitella vaan voi. Nauhat ym. mitataan vasta kassalla ja tämä hidastaa aina maksamisprosessia. Kankaat sentään onneksi leikataan jo etukäteen. Niin ja kannattaa muistaa, että Karnaluksissa käy vain käteinen.
Karnaluks sijaitsee osoitteessa K.A. Hermanni 1. Itse nappasin satamasta suoraan taksin, koska aika on kuitenkin kortilla ja en tuonne edes osaisi satamasta käsin. Taksin hinta kannattaa sopia/kysyä etukäteen, ettei tule mitään ylläreitä. Itse maksoin taksista 8 euroa. Jos tuonne Karnaluksiin on menossa ensimmäistä kertaan, niin taksi on siinäkin mielessä ihan hyvä, että tuo on kyllä sen verran hyvin naamioitu, että ei sinne kyllä muuten löydä/eksy. 

Tällaisen oven eteen kun eksyt, niin olet löytänyt perille. Tässä ei taida missään lukea Karnaluks, mutta rohkeasti vain lasiovista sisään.


Sitten jatkat matkaasi näiden ovien läpi. Tässä sentään jo lukee Karnaluks.


Näiden ovien jälkeen kiipeät muutaman kerroksen ylöspäin ja tulet tällaisen peltioven taakse. Soita rohkeasti ovikelloa, niin ovi avataan, jollei joku satu juuri tulemaan ulos. 


 Ulkoapäin talo ja kadun pätkä näyttävät tältä.


Oma Karnaluks saaliini näytti tältä. On erilaisia ompelukonelankoja, kuminauhoja, pätkä trikoota, paikkakangasta, koristenauhoja, kangassakset, ompelukoneneuloja, huopaa, strassinauhaa sekä kangaskukkia askarteluun. Hintaesimerkkejä: konekirjontalangat ovat 0,55 €/kpl 200 m, kun Suomessa niistä saat maksaa melkeinpä nelisen euroa kappale ja värejäkin löytyy nykyään aika huonosti. Kuminauhat olivat puolet halvempia kuin Suomessa. Ompelukoneulat n. 1/3 Suomen hinnoista. Nauhat kanssa vähintään puolet halvempia.Karnaluksista on sitten helppo palata takaisin Tallinnan keskustaan Tartu mnt:tä pitkin ja käydä samalla läpi Tallinnan kangaskauppoja. Heti samassa talossa Karnaluksin kanssa, käännyt vain kulman taakse, on tämä Abakhan Fabrics, joka vaikutti ihan hyvältä kangaskaupalta. Paljon myös kilotavaraa.


Tältä Abahkanissa näytti.


Tartu mnt 39:ssä on myös Solveig niminen kangaskauppa, joka on aika pieni putiikki. Tästä ei ole valitettavasti kuvaa.

Matkan tästä jatkuessa vastaan tulee myös Kangadzungel niminen liike. Osoite on Tartu mnt. 35. Tämä liike oli valitettavasti juuri nyt remontin alla, joten tänne en päässyt tutustumaan. Tämän ketjun liikkeitä on myös muualla Tallinnassa.

Itse hyppäsin tässä kohdin numero 2 ratikkaan (pysäkin nimi oli muistaakseni Keskustorg tai jotain tuonne päin), kun oli kiire päästä shoppailemaan itse keskustaankin ja matkasin kaksi pysäkkiä Hobujaama pysäkille, joka on ihan Virun kupeessa. Ratikkalippu maksaa 1,60 € ja maksu pudotetaan pienestä punaisesta luukusta kuljettajalle. Tässä kohdin mihin ratikka pysähtyy on Foorum kauppakeskus, jossa sijaitsee tämä Kangas & Nööp niminen liike. Tämä oli myös aika pieni putiikki. Kuva alla.


Minkäslaisia kokemuksia teillä on Tallinnan kangaskaupoista ja Karnaluksista. Oletteko tehneet hyviä löytöjä?

12 kommenttia:

 1. Voihan vitsit! Kiitos näistä vinkeistä.... huikeita aarreaittoja. Nyt täytyy alkaa suunnitella Tallinnan reissua :)

  VastaaPoista
 2. Minä olen käynyt vain Karnaluksissa ja siinä samassa rakennuksessa olevassa liikkeessä. Nauhoja, pitsejä ja kankaita olen ostanut. Ihan sekaisin siellä menee, kun on niin valtavat valikoimat! Olisikin taas aika päivittää Tallinna, viime kerrasta on yli vuosi aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama juttu oli itselläni, että viime kerrasta oli yli vuosi aikaa ja sitä edellisestä vuosikausia. Tuolla Karnaluksissa menee kyllä vähän "sekaisin" kun on niin paljon kaikkea, että iskee jo vähän paniikki päälle.

   Poista
 3. Karnaluksissa kerran käynyt ja tykästyin! Paljon kaikkea ihanaa tarjolla. Käteisen lisäksi kannattaa muistaa, että hintoihin lisättiin myös vero ( josko nyt ihan väärin en muista ). Ystäväni kanssa siellä käytiin ja satamasta kävellen lähdettiin. Yleensä aina pärjään hyvin kartan kanssa, mutta tuo keikka ei mennyt ihan niin kuin strömsöössä! Käveltiin aikamoisen pitkä turha lenkki, mutta takasin keskustaan mentiin sitten jo suoraa reittiä :D Helppo sinne on kartan kanssa suunnistaa Viru-hotellin luota.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu näin on, että hintojen päälle tuli 20 % vero. Nyt olivat tosi hyvin ilmoittaneet myös verolliset hinnat tuotteissa, joten ei enää tarvinnut sitä pähkäillä. Keskustasta päin sinne on kyllä tosiaan helppo suunnistaa, mutta satamasta käsin taksin kanssa matka tuntuu ainakin tosi pitkältä ja sekavalta. Näin parin vierailukerran jälkeen ei ole kyllä mitään hajua, että mihin suuntaan satamasta tuonne suunnistaisin, joten taidan ensi kerrallakin turvautua taksin apuun :)

   Poista
 4. Kiitos vinkistä, aina on unohtunut käydä tuolla Tallinnan reissulla, ihanan kankaan löysit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa tosiaan pistäytyä ja varata tarpeeksi aikaa käynnille, kun tuolla tuppautuu aina menevän aikaa. Hinnat ovat kuitenkin huomattavasti Suomen hintoja halvempia ja kaikkea tulee napsittua ostoskoriin.

   Poista
 5. Mahtava kauppa, pitää pistää korvan taakse! Ihanaa kangasta oot löytänyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa tosiaan muistaa tuo jos Tallinnaan suunnistaa ja varata tosiaan rutkasti aikaa ja rentoa mieltä :)

   Poista
 6. Nykyisin muuten voi maksaa kortillakin.

  T: Suski

  VastaaPoista