perjantai 26. kesäkuuta 2015

DIY tähtipaita ja housut


Tuli sitten ommeltua elämäni ensimmäiset velourhousut ja paita meidän vaaville. En ole koskaan ommellut mitään mistään venyvästä kankaasta, joten vähän jänskätti, että mitäköhän näistäkin mahtaa tulla, kun tietämys riitti suurinpiirtein kaavojen piirtämiseen ja osien leikkaamiseen. Ikinä elämässäni en ollut edes resoria laittanut, mutta onneksi sain vähän opastusta näiden suhteen. Saumurikin oli ihan tuntematon kapistus ennen näiden tekoa ja siihen syttyi kyllä oikea viha-rakkaus suhde. Onhan sillä siinä mielessä kiva ommella, että saa nopeasti ommeltua noita venyviä saumoja, mutta kun se himpskatin saumurin leikkuri leikkaa sitten myös aika nopeasti väärästä kohtaa, jos ei ole tarkkana käännöksissä. Aika paljon vielä harjoitusta edessä sen kapistuksen kanssa. Nytkin oli lainasaumuri käytössä, kun en edes sellaista omista.

Ennen ompelua aplikoin valkoisesta velourista paitaan ja housuihin tähdet, kun muuten tuo pelkkä sininen olisi aika tylsähkö. Ehkä ensi kerralla uskallan lähteä aplikoimaan jotain vähän haasteellisempaakin. Nämä tähdet tulivat nyt vain sen takia, kun en muutakaan keksinyt ja niistä on helppo aloittaa harjoittelu. Toki tykkään myös tähdistä, vaikka rupeaa vähän niidenkin osalta olemaan tähtiähkyä. Siis enpä olisi uskonut, että sanon tuonkin joskus ääneen, mutta nyt voisi kehitellä tähtien tilalle jo jotain muuta. 

Paidan kaava on Ottobre 4/2006 ja housut myös Ottobreesta, mutta nyt en muista mistä numerosta. Housuja muuttelin siten, että laitoin vyötärölle resorin ja sen sisälle leveän kuminauhan. Meidän vaavi kun on sen verran laiheliini, että ei meinaa pysyä nuo kaupan valmishousut ylhäällä, jollei ole kiristymahdollisuutta. Tuossa housuissa pystyi nyt sitten ompelemaan kuminauhan sopivan kokoiseksi.

Aurinkoista viikonloppua!

2 kommenttia:

  1. Nehän on oikein söpöt! Tähdet on aina kivat :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anne! Onneksi tuota tähtiähkyä ei ole vielä tullut, vaikka vähän merkkejä siihen suuntaan onkin :)

      Poista