keskiviikko 17. kesäkuuta 2015

Hyvää juhannusta!


Mitenkäs tämä juhannus tulee nyt näin yhtäkkiä? Vielähän tässä odotellaan tuota kesän alkamista ja nyt ollaan jo jussissa. Kohtahan sitä huomaa, että se kesä meni ja ollaan syksyssä. Niin paljon pitäisi vielä kesän aikana ehtiä tekemään, mutta nautitaan sitä ennen tulevasta juhannuksesta, vaikka sitä saadaankin ilmeisesti nauttia aika kosteissa ja kylmissä keleissä, mutta pakkohan sitä on mökille suunnata, oli keli mikä tahansa. 


Ihanaa kun näita lupiinejakin on taas ilmaantunut. Tykkään niistä kovasti, vaikka moni ne luokitteleekin suurinpiirtein rikkaruohoiksi ja oikein maanvaivoiksi. En kyllä ymmärrä, miksi tuon kukan arvostus on niin huono, kun ovat mielestäni niin kauniita ja näyttäviä kukkia myös maljakossa ja kaiken kukkuraksi eivät maksa mitään. Innostuin viime vuoden loppukesästä myös kerämään noita siemenkotia ja ripottelin siemenet meidän aidan taakse. Nyt siellä oli ilokseni jopa muutama lupiini kasvamassa. Ehkä sitten ensi kesänä jo rutkasti enemmän. Hih, myös naapureiden iloksi tai joidenkin kiusaksi.


Ihanaista jussia kaikille jo tässä vaiheessa! 

6 kommenttia:

 1. Minäkin tykkään lupiinesta. Hyvää juhannusta koko perheellesi! Marjut

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, toivottavasti teilläkin oli oikein ihana ja aurinkoinen juhannus!

   Poista
 2. Lupiinit ovat tosi kauniita! Oikein hauskaa juhannusta sateesta huolimatta :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, toivottavasti teilläkin oli oikein ihana juhannus. Onneksi se aurinko sentään vähän pilkahti.

   Poista
 3. Hei! Kauniitahan lupiinit ovat, mutta leviävät agressiivisesti ja syrjäyttävät Suomen luontoon alkuperäisesti kuuluvat kauniit niittykukat, kuten kissankellot, koiranputket, niittyleinikit jne... eli vähentävät luonnon monimuotoisuutta. http://yle.fi/uutiset/lupiini_syrjayttaa_kissankellot/6197345 Hyvää kesänjatkoa! T. Linnea

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voihan kääks! Nyt tulikin tehtyä oikein karhunpalvelus meidän omille kukille :( Onneksi nuo ei ihan hirveästi poikineet ja tuossa kohtaa onneksi kasvoi vain voikukkia.

   Poista