sunnuntai 7. kesäkuuta 2015

Floridan reissu part 2


Johan kesti näiden kuvien kaivaminen tänne blogiin saakka. Oltiin tosiaan tällä Floridan reissulla jo maaliskuun alussa ja yhden postauksen ennätin reissusta tekemään, mutta jäi nämä loput kuvat sitten kokonaan laittamatta. Kahden viikon reissumme sijoittui Delray Beachille, Orlandoon sekä Miamiin. Ensimmäisen postauksen koskien Delray Beachiä näet täältä. Tässä postauksessa kuvia mm. Orlandon kupeessa sijaitsevasta Disney´s Hollywood Studiosta, Kennedy Space Centeristä sekä Miamista. 

Jenkit ovat tulleet jo aika tutuksi reissukohteeksi, kun on tullut käytyä siellä lähes joka vuosi 2000-luvulla ja nämäkin nurkat on tullut koluttua aika monta kertaa. Disney Worldissäkin on tullut käytyä aika monta kertaa, tosin tämä nyt kohteeksi valkkaamamme Disneyn Hollywood Studiot oli uusi kokemus. Osa puiston jutuista oli entuudestaan tuttuja, kun puisto oli osittain lohkaistu Magic Kingdomista, joka on mielestäni kaikista kivoin ainakin pienempiä lapsia ajatellen. Tämä Disney Worldin Hollywood Studiot oli ehkä hienoinen pettymys, kun vertaisi sitä mm. Magic Kingdomiin ja jotenkin tuli sellaisen olo, että se oli hieman väkisin rakennettu ja yritetty kasvattaa yksi puisto lisää, vaikka onhan tuo meille suomalaisille aika hieno kokemus, jos jonnekin Linnanmäkeen vertaa ;) Täällä Hollywood Studiossa oli myös väkeä huomattavasti vähemmän kuin Magic Kingdomissa, jossa saa yleensä jonottaa jopa yli tunnin yhteen kohteeseen. Disney Worldin puistoissa kannattaa muistaa käyttää hyväkseen Fast Pass systeemiä, niin pääsee hyödyntämään vähän lyhyempiä jonoja ja varautua jo etukäteen henkisesti siihen, että koko päivä mennään jonotan, jonotan ja taas jonotan mentaliteetillä.


Jos tykkää 50-luvun tunnelmasta, niin kannattaa tehdä etukäteen pöytävaraus tähän 50´s ravintolaan. Ruoka oli suht ok ja jälkkärit aika jättikokoisia. Me ihastuttiin tämän ravintolan tunnelmaan ja sisustus oli mietitty viimeisen päälle aikakauteen sopivaksi tarjoilijoita myöten.Orlandon reissuumme yhdistimme myös ensimmäistä kertaa tämän Kennedy Space Centerin. Vinkkinä voisi sanoa, että ihan pienet lapset eivät taida tästä saada paljon irti elleivät ymmärrä englantia ja voi olla niille vähän pitkäveteinen ellei niitä juuri satu kiinnostamaan kaikki avaruusjutut. Ei ehkä kuulu myöskään meikäläisen ykköskohteisiin, mutta ihan kiva käydä kuitenkin. Lisäksi olin vähän pettynyt siihen, että siellä ei ollut mitään esim. ensimmäisestä kuukävelystä tai sitten meiltä meni se ihan ohi.Tällä yläkuvan härvelillä noita raketteja siirrellään ja alakuvassa yksi raketin laukaisualusta.


Kennedy avaruuskeskuksessa oli näytillä myös tämän monen monta lentoa palvellut Atlantis.


Viimeinen päivä vietettiin sitten näissä Miamin Ocean Driven ja South Beachin tunnelmissa. Itse en niin noiden paikkojen ihmisvilinästä perusta, kun on niin paljon turisteja ja todellakin myös turistihinnat, mutta joka kerta siellä tulee kuitenkin käväistyä. Näistä hellekuvista onkin sitten mukava siirtyä tänne Suomen kesään. Ei ole kovin mukava oleilla täällä mökillä hieman yli 10 asteessa ja tuo tuulikin on tuivertanut oikein urakalla jo toista päivää. Kesä kiitos tännekin! Tuleekohan tästä samanlainen kesä kuin viime vuonna? Kesäkuu kärvisteltiin alle 10 asteessa ja heinäkuussa 30 asteessa koko kuukausi. Kelpaisi nuo lukemat taas meikäläiselle enkä yhtään valittaisi kuumuudesta ;) 

2 kommenttia:

  1. Voi ihanuus, mitä kuvia! Millä lentoyhtiöllä lensitte? Mitä kautta teit varaukset?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me lennettiin tällä kertaa BA:lla ja tehtiin varaukset ihan heidän nettisivuiltaan. Mennessä meillä taisi olla Finskin kone operoimassa tuota lentoa ja välilasku Nykissä, jolloin kone vaihtui American Airlinesin koneeseen. Takastullessa meillä oli BA:n oma kone ja välilasku Lontoossa. Jenkeissä on vaan jotenkin niin mukava aina käydä :)

      Poista