maanantai 28. joulukuuta 2015

Hempeää joulukattausta

Palataanpas vähän joulussa taaksepäin ja ajankohtaan ennen itse jouluaattoa. On jäänyt vähän rästiin näiden kuvien laittaminen tänne blogistaniaan saakka. Joulun tienoo taitaa on kaikille aika kiireistä aikaa. Pitää ehtiä ostamaan lahjat, valmistella jouluruoat, laittaa koti joulukuosiin ja tietysti pitää ehtiä tapaamaan mahdollisimman monta ystävääkin. Meillä on nyt joulun aikaan käynyt aika paljon vieraita. On ollut blogirinkitapaaminen, joka startattiin meillä käyntiin ja sitten monena iltana peräkkäin on käynyt vieraita. Joulun aika on jotenkin sellaista aikaa, että on kiva nähdä mahdollisimman monta ystävää ennen kuin vetäytyy joulun viettoon mummolan suunnalle.

Kovinkaan jouluisia eivät meidän kattaukset ole tänä vuonna olleet, vaan ovat näyttäneet enemmänkin joltain hempeältä synttärikattaukselta. Ehkä ensi jouluna sitten enemmän jouluista tunnelmaa, kun joulupukki toi kahdeksan hengen joululautaset. Niihin onkin sitten kiva yhdistää ihan perinteistä joulun punaista. Niillä saakin jo ihan erilaisen joulutunnelman.


Innostuin testaamaan pipareiden leipomista tikun päähän eli ns. piparitikkareita tai yksinkertaisemmin tikkupipareita. Hyvinhän ne onnistuivat, vaikka vähän pelotti, että mitenköhän ne noissa tikuissa pysyvät, kun leivoin nuo ihan yksinkertaisen piparin varaan eli näissä ei ole kaksi piparia päällekäin. Tein kahdenlaisia versioita. Nämä kuvissa näkyvät tein ihan grillitikkuun ja toiset jätskitikkuihin. Niistä vilahtikin kuvia jo pari postausta aikaisemmin. Ehkä nuo jäätelötikun päässä olevat ovat jotenkin kivemman oloisia, kun tuo grillitikku on jotenkin hirveän hentoisen näköinen näihin raskaisiin pipareihin. Piparit koristelin pikeerillä sekä sokerimassasta leikatuin kuvion ja stösselein.Innostuin myös testaamaan uutta porkkanakakun ohjetta muffinssiversiona. Nyt kun vielä muistaisi, että mistäköhän netin syövereistä tuon ohjeen mahdoin löytää, että saisi sen talteenkin. Näistä porkkanamuffinsseista ei pitänyt ihan näin hempeitä tulla, vaan tuon sokerimassakukan piti olla joulun punainen. Lähikaupasta ei löytynyt kuin punaista elintarvikeväriä ja vaikka laitoin sitä ihan hirmuisen määrän, niin ei siitä tuon punaisempaa tullut. Täytyy metsästää jostain suuremmasta marketista ihan kunnon punaista pastaväriä, kun sitä riittää ihan nuppineulan kokoinen pää värjäämään isokin sokerimassa-annos. Ei enää kyllä tuota elintarvikeväriä, kun tuntuu olevan niin erilaista tuohon pastaväriin verrattuna, mutta ehdottomasti näitä porkkanamuffareita teen kyllä uudelleen, kunhan löydän vaan ohjeen.


Työkaverini oli laittanut saamaani joululahjaan koristeeksi polkadot kepin, joka oli kiinnitetty tekokuusen pätkään. Väsäsinkin niitä sitten kotona vielä lisää joulupöydän koristeeksi, kun löytyi sopivasti vanhaa tekokuusen pätkää varastosta. Saatiin sentään jotain jouluista tunnelmaa tähän hempeään kattaukseen.Jokos olette muuten ennättäneet pistäytymään alennusmyynneissä? Itse kävin jo heti sunnuntaina ja voihan vitsit mikä ryysis oli kauppakeskuksissa. Ihan hikipäissään sai puskea eteenpäin, mutta mitäpä sitä ei tekisi alennusmyyntien eteen ;)

2 kommenttia: