lauantai 5. joulukuuta 2015

Köpiksen joulua

Joulukalenterin viidennestä luukusta aukeaa kuvia jouluisesta Köpiksestä, jossa olin ystävättäreni kanssa päiväreissulla marraskuun puolessa välissä. Tivolin jouluvalot olivat jo syttyneet ja yksi joulutorikin oli auki Strögetin varrella. Toinen, mikä oli Strögetin Nyhavnin päässä, oli vasta harmiksemme rakenteilla. 

Olen kerran aikaisemminkin ollut vastaavanlaisella päiväreissulla ja siinä ajassa ehtii mielestäni todella hyvin kiertämään Köpistä. Meillä oli klo 7 lähtevä lento, joten olimme Köpiksessä perillä jo klo 7.40 paikallista aikaa. Päivän aloitimme Hiltonin buffet aamiaisella, joka sijaitsee ihan lentokentän vieressä lähellä metron pysäkkiä. Sisäkautta pääsee hyvin kävelemään terminaalista tuonne. Siellä nautimme sitten masut täyteen ja suuntasimme metrolla Kongens Nytorv asemalle, joka tulee kätevästi ihan Strögetin Nyhavnin päätyyn. Metroon kannattaa muuten sitten ostaa päivälippu (neljä vyöhykettä), joka ei ollut paljonkaan kallimpi kuin kertamatka. Strögetillä pyörimme sitten lähes koko päivän ja tietysti must kauppoihin kuuluivat Sostrene Grene, Illum Bolighus sekä sen vierellä oleva Disney Store. Strögetin jälkeen kiiruhdimme vielä Tivoliin ja siellä riitti ihan hyvin n. tunnin verran kiertelyä. Odotimme että sielläkin olisi ollut joulumarkkinat, mutta siellä oli vain ne perinteiset kojut, jotka muutenkin ovat siellä, mutta itse puisto oli valaistu tosi kauniisti eli siinä mielessä kiva nähdä tuokin. Tosin koko päivän jatkunut vesisade vähän vesitti tunnelmaa, mutta pienellä pakkassäällä lumen ollessa maassa olisi kyllä ollut tosi kaunis jouluinen tunnelma. Tivolin jälkeen kiiruhdimme sitten vieressä sijaitsevalle juna-asemalle ja hyppäsimme lentokentälle vievään junaan. Köpiksessä on kyllä todella helppo liikkua metrolla ja junalla lentokentän ja keskustan välillä. Matka kestää vain n. 15 minuuttia.

Sitten itse kuvien pariin. Minulla ei ollut järkkäriä mukana matkassa, joten kuvat ovat vähän heikkolaatuisia kännykkäkuvia. 


Nyhavnin vieressä sijaitsi Ranskan suurlähetystö, johon oli tuotu hirmuinen määrä kukkia juuri pari päivää aikaisemmin sattuneen Pariisin tapahtumien johdosta. Aikamoinen poliisipartio siellä olikin vartioimassa itse suurlähetystöä.


Strögetin puolessa välissä oli jo yksi joulumarkkina-alue auki, jossa tietysti piipahdimme.
Strögetin varrella porttikongien sisäpuolella on hauska kahvila, jossa kannattaa piipahtaa. Kahvilan nimi on Royal Smushi Cafe. Muistaakseni tämä oli ihan Illum Bolighusetin vieressä, mutta nyt tietysti muisti voi pettää.
Illum Bolighusetin jouluosastolla menikin sitten jokunen tovi.


Sitten Tivolin joulutunnelmaan.
Oli oikein ihana miniloma, johon ei tarvinnut kuin yhden vapaapäivän. Lentomme oli takaisin Suomessa puolen yön paikkeilla, joten seuraavana päivänä olikin sitten jo taas työpäivä. Ehdottomasti ensi joulun tienoilla taas uudestaan. Lennot tuonne ovat kuitenkin yleensä alle 90 euroa, jos ajoissa varaa, että ei paljon edes kirpaise kukkaron pohjalta, vaikka tuonne shoppailuun saakin sitten kyllä menemään. Suosittelen!

2 kommenttia:

  1. Voi miten ihanat valot siellä on! Tosi kaunista! Hyvää itsenäisyyspäivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä todella kauniit valot! Ensi vuonna kyllä ehdottomasti uudelleen. Kiitos samoin, hyvää itsenäisyyspäivää :)

      Poista