perjantai 25. joulukuuta 2015

Joulupöydän herkkuja

Vuoden odotetuin päivä taisi olla eilen, ainakin lapsukaisten mielestä. Millään ei olisi malttanut odottaa iltaan saakka joulupukin tuloa ja että olisi päässyt lahjojen kimppuun. Vihdoinkin se hetki lopulta koitti, jolloin pukki koputti ovelle ja kysyi "onkos täällä ollut kilttejä lapsia?" Aikamoinen lahjavuori taas tulikin, vaikka tosiaan tuossa kiltteydessä olisi kyllä vielä paljon parannettavaa ;)

Meillä jouluaatto vaihtoi perinteisesti serkkujen kanssa maalaisjoulun merkeissä. Tässä muutama kuva tarjoiluista, joita tein joulupöytään. Hih, taidan olla enemmänkin makean perään näitä kuvia katsoessa.


Täytekakun koristelin punaisin ruusukkein. Ihan kiva tuosta tuli, vaikka oli eka versioni tuollaisen kakun osalta. Vähän oli tuo lehtitylla liian pieni noiden ruusukkeiden kanssa, joten täytyykin käydä ostamassa vähän isompi versio. Päätin myös testata suklaa-pähkinä fudgen tekoa. Oli muuten hyviä, vaikka aika äkkimakeita ovatkin. Hyvin myös maistuivat kaikille.Päätin testata myös piparitikkareiden tekoa. Oltiin säästetty jätskeistä noita tikkuja talteen ja liotin niitä hetkisen ensin vedessä ennen paistoa. Hyvinhän nuo tikut noissa pysyivät. Itse piparit koristelin sitten pikeerillä ja sokerimassasta leikatuilla koristeilla.

Vähän oli hempeät tarjoilut nyt tänä jouluna. Ei ollut perinteistä joulun punaista tai tumman vihreää ollenkaan, mutta tarvinneeko sitä niin perinteisiä aina olla?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti