tiistai 12. heinäkuuta 2011

Kulhokakku

Tämä kulhokakku on suht helppotekoinen ja hyvä piknik eväs. Muutoin kakkua on vähän vaikea kuljetella piknikille, mutta tämä on helppo ottaa mukaan.  Voi ottaa myös veneeseen herkuksi.
Piti tehdä tätä kulhokakkua mökillä ennen kuin mansikka-aika on ohi. Tosin mikään ei estä tekemästä tätä myös pakastetuista mansikoista (laita silloin vähän sokeria niiden päälle) ja täytteeksi voi laittaa mitä mieli tekee tai mitä kaapista löytyy. Tässä vain yksi esimerkki mitä minä laitoin siihen.
Tee ensin normaali neljän munan kääretortunpohja ja leikkaa se kulhoon sopiviksi pyöreiksi paloiksi. Itselläni kulhoon tuli kolme kerrosta. Laita alimmaiseksi astian muotoinen pala. Levitä päälle vadelmahilloa, viipaloitua banaania , pilkottuja mansikoita ja laita vielä vatkattua kermaa tasaiseksi kerrokseksi ennen seuraavan kerroksen aloittamista. Kerman tilalla voi käyttää esim. creme vanillaa, kermarahkaseosta tai maidotonta kasviskermaa. Näitä kerroksia sitten niin monta kuin pohjaa riittää tai kulhoon mahtuu. Päälle sitten kermaa ja koristele mansikoilla. Sirottele mansikoiden päälle vähän sokeria.
Anna maustua jääkaapissa vähän aikaa ennen tarjoilua.
Itse tein tästä kulhokakusta gluteenittoman ja maidottoman GoGreenin kasvisperäisestä kermasta. Pohja on tehty seuraavan ohjeen mukaan:
4 munaa
2 dl sokeria
2 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 ½ tl leivinjauhetta

Paista 225 asteessa n. 8 min. Suoraa sanottuna nuo kasvisperäiset maidottomat kermat ovat aika kaamean makuisia yksinään, mutta tuolla kakun välissä eivät enää maistu, vaan maku on jopa ihan ok J
Vielä onneksi mansikka-aika jatkuu jokusen tovin, mutta ei taida enää kauaa ainakaan täällä meillä päin. No onneksi muita herkkuja tulee luonnosta tilalle. Mustikoitakin muuten on jo metsässä ihan kivasti ja ollaan jo kerran keitetty mustikkakeittoakin niistä. Niistä terveyspommeista saakin loihdittua vaikka mitä hyvää.

Kakkuterkuin!

Cride

3 kommenttia:

  1. Täähän on kivasti tehty... Jos en ois jo tänään leiponut mokkapaloja niin oisin voinu tätä tehdä huomiseen mammatapaamiseen! ;) Helppo kuljetella. Ja tänhän vois tehä niinkin, että laittaa tuorekelmua astiaan ja kuskaa näin ja sitten kippaa siitä tarjolle... Pysyyköhän kasassa, liivatteella ainakin...???

    VastaaPoista
  2. Aivan ihana blogi, lueskelin heti matkakertomustasi Lontoosta ym. ja liityin oitis lukijaksesi! Tervetuloa käymään minun blogissani!

    VastaaPoista
  3. Senni: oi mokkapalat on kyllä kanssa niin hyviä. Toivottavasti teillä oli onnistunut mammatapaaminen :)

    Marita: Kiitos ja kiva kun liityit lukijakseni. Käväisinkin jo teilläkin päin kylässä :)

    VastaaPoista