maanantai 23. huhtikuuta 2012

Terveellinen aamun aloitus

Kunnon aamupalalla päivä lähtee hyvin käyntiin. En voisi kuvitellakaan, että voisin lähteä töihin tai aloittaa päivää ilman kunnon aamupalaa. Itselläni kaurapuuro on kuulunut aamun aloitukseen jo ainakin yli kuusi vuotta ja vielä ei ole kyllästymistä näkynyt. Joskus jopa söin sitä iltapalaksi, mutta nyt sen on kyllä siirtynyt täysin aamupalaksi.


Aamupalani rakentuu seuraavista osista: Elovenan luomu kaurapuurosta (tosin mikrossa valmistettuna), joka on ihanan samettisen pehmeää. Ihan erilaista kuin normikaurapuuro. Itse puuroon sekoitan sitten 24 h valon paahdettua rouhittua pellavaa kuivatun mustikan kera sekä äitini tekemään omenakarviaishilloa antamaan hieman kirpeyttä. Kaiken tämän kruunaa sitten vielä Arla Ingmanin rasvaton raejuusto. Muuten en yleensä syö rasvattomia tuotteita, mutta tuossa raejuustossa olen tottunut tuohon rasvattomaan makuun vuosien takaa. Joo ja ihan oikein sitten luit, että tosiaan laitan tuohon puuron päälle raejuustoa. Se oikeasti sopii siihen tosi hyvin ja antaa protskua päivälle. Kokeilkaapa! Mulle tuli aikaisemmin kaurapuurosta jotenkin huono olo enkä oikein saanut sitä alas ennen kuin ex-työkamuni vinkkasi tuosta raejuustosta. Nyt tuo raejuusto on kulkenut kaurapuuroni rinnalla kanssa koko tämän taipaleen.


Aamuun kuuluu myös tämä Godmorgon luomu tuoremehu. Melkeinpä yhtä hyvää kuin itse puristettu, mutta eihän sellaista oikeasti jaksa joka aamu lähteä itse puristelemaan. Joskus viikonloppuisin tehdään itse puristettua appelsiinimehua.


Aika kaamean näköistä tuo mun puurohässäkkäni vai mitä? :) Mutta kyllä se on oikeasti ihan hyvääkin. Kunnon kaurapuurohan sen miehen tiellä pitää vai mitä...ja kaipa joskus naisenkin!?

Ensi postauksessa sitten luonnon vitamiineistä jotka kuuluvat myös aamuumme.

Tsemppiä alkavaan viikkoon!

11 kommenttia:

 1. Minulla päivä alakaa spiruliina-clorina-drinkillä...Kahavia ja leipää sekä aktivia-hedelmä-smoothie. Täytyypä kokkeillä tuota puurohässäkkääsi, menis varmaan päiväruuastakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen! Meillä töissä itseasiassa moni syö itseasiassa kaurapuuron lounaaksi. Mikäs sen terveellisempää.

   Poista
 2. oikeesti, nàyttàà ihan kaamealta :D :D no ehkà osin jo sen takia etten itse tykkàà puurosta, parempi niin , kun tànne italiaan pitàà jo muutenkin raahata puolet suomalaisista ruoka-aineista :D onneksi ei sentààn puuroa. Tai onhan mulla niità paketillinen, mutta muihin resepteihin, ei puuroa varten :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, joo kaamean näköistä hässäkkää toi kieltämättä on :) ei yhtään houkuttelevan näköistä. Kaurahiutaleita on hyvä varata ainakin mm. kaurakekseihin. Oi ne on kyllä niin hyviä.

   Poista
  2. Olen yrittänyt sisäistää terveellistä aamupala..juon kuitenkin vain kaffet ja sitten töis jotain joskus..ei muka ehdi ennen töihin lähtöä..

   Poista
  3. Ai aij, niin monella tuo lipsahtaa juuri tuohon kun ei ehdi. Monille ei tosin maistu edes aamupala, mutta itse kyllä yritän joka aamu kuitenkin syödä tuon puuron, koska muuten päivästä ei tule mitään. Hirveä hedari heti jollei syö.

   Poista
 3. Hei edelliseen, että juu, kyllä ne Tiimarissa täyttää. Maksaa jonkun euron. Sanoivat viime vuonna, että älkää heittäkö palloja pois, kun ne voi täyttää uusiksi.

  Arvaa oliks meillä samalla tavalla katossa pallot... :-D Me saatiin ne silleen pois, että pistettiin muistaakseni ilmalämpöpuppu täysille tai jotain. Se suhas ilmaa ja pallo tuli lähemmäksi kaidetta. Joku muukin idea meillä oli! Mutta jos noista alkuun. Onhan siellä vajan takana ne pitkät tikkaat, heh :-DDD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai kiitti vinkistä. Siis ilmanlämpöpumppu puhaltamaan ja sitten Tiimariin :)

   Poista
 4. Sulla on täällä ihan huippu tuotteita :D Tuotakin valo 24 pellava + mustikkaa (käytin puolukkaa itse) on ollu käytössä, ja odotan senkin takaisin saamista ruokavaliooni :) Mulla on itsellä ekokauppa, jota olen lopettelemassa ensi kuun lopussa äitiysloman vuoksi. Kaikken on tullut kokeiltua siis itsekin.

  <3llä: http://khetkia.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyykin tulla kurkkaamaan tuota sinun antamaa linkkiä. Itse en ole tuota puolukkaa vielä kokeillutkaan. Aina vaan nappaa tuon tutun mustikan kaupan hyllyltä. Täytyykin ensi kerralla ottaa se vaihtelun vuoksi.

   Poista
 5. Oma suosikkini on kaurapuuro, jonka sekaan laitan raejuustoa ja mehukeittoa. <3 Ihan luksusta ja tosiaan vaikka hullulta toi raejuusto kuulostaa niin tosi hyvää :)

  VastaaPoista