perjantai 20. huhtikuuta 2012

Uusi innovatiivinen turvaistuin

Vihdoin ja viimein löytyi turvaistuin johon olen tyytyväinen.  Meillä on ollut käytössä selkä menosuuntaan oleva Britaxin Multi Tech istuin ja oikeesti, mulla on niin palanut hihat sen kanssa. Lukko on jo kertaalleen vaihdettu ja ei vieläkään pysy kiinni vaan voi auteta yhtäkkiä ja istuinta ei oikeasti saa mitenkään lapsiystävälliseen asentoon ilman kummallisia kikkailuja. Lisäksi etupenkki pitää vetää aivan kaameaan asentoon, jotta istuin mahtuisi jotenkin sen taakse, vaikka kyseessä on yksi markkinoiden isoimmista farkuista eli ei mikään pikkuauto. Lisäksi se on maailman hankalin asentaa autoon. Siis suoraan sanottuna hermot menee!


Haluttiin nyt nenä menosuuntaan oleva isofix istuin, joka on myös turvallinen kolaritilaneissa ja helppo myös siirtää ja asentaa autoon. Perinteisten nenä menosuuntaan istuimien ongelmanahan on se, että kolaritilanteessa lapsen niska retkahtaa eteenpäin ja toisin kuin etupenkin matkustajilla, niin takapenkillähän ei ole turvatyynyjä auttamassa. Tähän Cybexin Pallas 2 -istuimeen turvatyyny tulee osana itse istuinta ja suojaa näin herkkää lapsen niskaa. Istuin on myös Eurotest -testimenestyjä.

Alla vielä kuvasarja itse Cybexin Pallas 2 fix -istuimen toimivuudesta meidän neidillä.


Kyseinen istuin sopii 9 kk iästä lähtien 36 kiloon eli n. 11 vuotiaaksi asti. Turvatyynyä voi käyttää 18 kg asti ja sen jälkeen istuimesta tulee normaali turvavyöistuin.

Meidän pikkuneiti oli ihan innoissaan tästä uudesta istuimestaan ja kehui sitä hyväksi. Hyvin siinä näytti myös unet maistuvan kun ajeltiin mummolasta kotiin. Nyt näkee kivasti ulos turvallisesti ja äidinkin hermot säästyvät ;)

 Cybexin Pallas 2-Fix istuinta myy OZ Baby. Varsinainen kivijalkaliike sijaitsee Turussa Satakunnantiellä, mutta OZ Babylla on myös nettikauppa, josta kyseistä istuinta saa tilattua. Tässä vielä suora linkki itse istuimen sivulle, jossa paljon lisätietoja istuimen teknisistä ominaisuukista ja tästä pääset autoliiton turvaistuimen testisivuille. Turvaistuinta löytyy myös ilman fix- kiinnitystä, joka hieman edullisempi kuin fix.
Tätä istuinta voin suosittelen lämpimästi!

12 kommenttia:

 1. Mietin vaan että kuinka kauan tuo pallerotyyny tuossa sylissä säilyy siistinä, voiko sitä päällistä pestä? Ja miten toimii paksujen toppavaatteiden kanssa? Meneekö hermo jos pitää pienille matkoille vähän väliä irrottaa ja kiinnittää turvatyynyä ja missä sitä pitää kun se on irrallaan istuimesta? T. Jenny

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin kanssa sitä pesua ja myyjä kertoi, että kaikki nuo päällisen osat ovat irrotettavia ja pestäviä. Meillä oli tuolloin neidillä aika paksu toppatakki päällä ja toimi mielestäni silti hyvin. Toisin kuin tuon Britaxin kanssa kun ei meinaan enää millään sitten saada enää vöitä kiinni jos paksummat vaatteet ja lukko aukeaa. Tuo turvatyyny on tosi kevyt ja ollaan pidetty sitä istuimen vierellä silloin kun ei ole käytössä

   Poista
 2. Meillä myös päätyttiin tuohon Cybexiin, kun myyjänä sattui olemaan vielä myyntiedustaja, joka osasi kertoa ko. penkistä tosi paljon (jos olisi ollut liikkeen omamyyjä niin varmaankaan ei olisi merkkiä valittu, koska sinäänsä vielä melko uusi tulokas täällä). Toisena kriteerinä oli sitten myös se, että autoon piti saada mahtumaan kolme turvaistuinta. Valmiiksi oli jo Brion penkki, joka siirtyi toiselle 1,5 vuotiaalle ja toisella on nyt tuo Cybexin Pallas ja 4 vuotiaalla Cybexin Solution turvavyöistuin. Cybexit keveitä ja helppo nostaa tarvittaessa pois autosta. Myös meillä on tykätty paljon, kun tuo Pallas on sen verran korkea, että istuja näkee hyvin ulos niin aikakin kuluu paremmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai kun kiva kuulla, että teillekin tuo Cybex on tuttu merkki. Meillekin tuo merkki oli ihan uusi, mutta tykästyin heti siihen. Sen sai myös heti ensikättelyssä sopivaan asentoon jossa lapsi viihtyy.

   Poista
 3. Nyt on pakko kommentoida ja ihan ensin onnitella hyvästä valinnasta.
  Meillä on kyseinen istuin ollut jo vuoden käytössä nuorimmaisella ja en kyllä vaihtaisi pois :)
  Ei tuota ongelmia asennon säätö, ei vaatteiden määrä, ei kyllä sitten mikään. Kertaakaan ei ole istuin/tyyny pesuakaan kaivannut vaikka toisinaan ruualla ja juomalla neitiä onkin pitänyt lahjoa. Ihan vaan kostealla liinalla saa hyvin pyyhittyä isoimmat roiskeet eikä jälkiä jää. Sitä paitsi tuo tyyny on aivan loistava tuki lapsen nukkuessa. Meillä neiti mieluummin nojaa tuohon etutyynyyn kuin nojaa taaksepäin nukkuessaan ja voin kyllä taata että ollaan yritetty tuuppia nukkuvaa neitiä nojaamaan taaksepäin :)
  Sitä paitsi tässä uudessa mallissa on loistava parannus entiseen, tämä on isofix loppuun asti eli myös silloin kun tuo telakka ja tyyny poistetaan lapsen kasvaessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieno homma, että meidän valinta osui kohdilleen. Tuo on niin totta, että tuon istuinen kanssa ei tarvitse säätää istuinta sen mukaan mitä vaatetta lapsella on päällä toisin kuin esim. tuossa Britaxissa. Hermot menee just sen takia kanssa, että jos vähänkin paksummat vaatteet, niin turvavyöt ei ylety ja en saa niitä millään pidemmäksi, vaikka hammat irvessä niitä kiskon ja painan tarvittavista nappuloista. Sitten taas kun on kevyemmät vaatteet päällä, niin turvavyöt taas aivan liian löysät ja rupea sitten taas kiskomaan niitä.

   Poista
 4. Meillä kanssa sama istuin, ollaan oltu tyytyväisiä! :) Hommattiin ipanalle jo heti kun siirtyi kaukalosta isoon istuimeen ja toimi hyvin "vauvallakin". Tuon kanssa ei ole palanut käämi kertaakaan, en uskalla edes kuvitella jos olisi sellainen istuin missä pitäisi pelata niiden valjaiden ja lukkojen kanssa... ;) En ole ihan kärsivällisintä tyyppiä tälläisten kanssa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi vitsit kun olisin itsekin "löytänyt" tämän istuimen heti silloin kun ostettiin ensimmäistä istuinta meille kaukalon jälkeen. Olisi hermot ehkä vähän enemmän tallella tällä hetkellä :)

   Poista
 5. No itse kyllä suhtaudun vähän skeptisesti tuohon istuimeen. Ensinnäkin, jos lapsi nojaa nukkuessaan tuohon etutyynyyn, niin kolarissa menee niska ihan varmasti. Päällähän ei ole silloin mitään tukea.
  Toiseksi kuinkahan kuuma tuo istuin on, etenkin kesällä. Kun tavallinenkin istuin on kuuma.
  Ja sellaista istuinta ei olekaan, jossa lapsi voi istua 12 vuotiaaksi asti. Todellisuudessa lapsen ollessa n. 120 cm penkki osa jää liian lyhyeksi. Jalat roikkuvat ja lapsi liukuu alaspäin. Tai sitten hän joutuu istumaan kantapäät penkillä. Jokainen voi miettiä itse miltä tuntuu istua penkillä jonka reuna loppuu keskelle reisiä jalkojen roikkuessa ilmassa. Siinä on mahdotonta istua.
  No täydellistä istuinta ei olekaan. Pääasia, että löytää itselleen hyvän.

  Vinkkinä, jos joku on hankkimassa tuota istuinta. Saksasta tilaamalla säästää rahaa. Katsoin my toysin sivuilta, niin isofiksillä maksaa n. 260 ja postikulut max. 15 euroa ja kuljetus tulee kotiin asti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä ei ole kokemusta istuimen miten tuo toimii kuumalla ilmalla. Mainoksessa oli ainakin mainittu, että pitäisi ilma kiertää hyvin eli ei pitäisi olle kuuma ja nykyään autoissa on kyllä sen verran hyvät ilmastoinnit, että en usko sen olevan ongelma. Itse täytyy kyllä todeta, että olen tähän istuimeen ainakin vielä ollut tyytyväinen verrattuna tuohon Britaxiin.

   Poista
 6. Hmmm... Enpä usko että se tyynyyn nojaaminen on sen haitallisempaa kuin se että lapsen pää retkottaa siinä edessä ilman tukea? Meillä on tähän asti ollut Britax Secura, ollaan oltu siihen tyytväisiä kyllä vaikka se tilaa viekin, kun mä oon niin lyhyt että mahdun etupenkille ihan hyvin vaikka se istuin mun takana onkin:)Mitään ongelmia sen penkin kanssa ei oo kyllä koskaan ollut. Mutta nyt ollaan ostamassa tämä sama istuin, kun vaihdettiin autoa (kolmas lapsi tulossa) ja tuota Britaxia ei uuteen autoon saanut ensinnäkään niin hyvin asennttua kuin pitäs ja ilmeisesti sitä ei siihen edes sais laittaakaan kun siinä on sellanen tukijalka ja lattiassa on joku luukku. Auto on ollut meillä vasta pari päivää ja ens viikolla päästään turvaistuinostoksille, siihen asti ollaan varmaan ajelematta lasten kanssa. Niin, päädyttiin tähän istuimeen koska ei nähty järkeä sulloa 2,5-vuotiasta tyttöä enää selkä menosuuntaan-istuimeen, ja toisaalta vyöistuimeen ei vielä voi kun painoa ei ole tarpeeksi ja tuo niskajuttukin mietitytti. Lisäksi niissä selkä menosuuntaan olevissa penkeissä on se tukijalka kuitenkin:P Tää on hyvä kun muuttuu sitten aikanaan vyöistuimeksi. Tai sitten n. vuoden päästä vauva voi siirtyä tähän ja ostetaan keskimmäiselle vyöistuin. Tämmönen palkillinen vauvallekin varmaan hommattas kuitenkin niin eihän kahta palkillista oo järkee olla jos toinen ei sitä palkkia enää käytä:) (Ja joo, mulla on tapana ajatella asiat vähän pitkälle...:D)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo voi vitsit noita tukijalkoja. Ne on kyllä niin hankalia ja kamala asentaa, vaikka ovatkin kyllä ihan turvallisuuden takia siihen laitettu. Meillä oli ihan sama juttu, että ei viitsinyt enää ostaa sellaista selkä menosuuntaan olevaa toista istuinta meidän toiseen autoon kun kohta kuitenkin olisi pitänyt se sitten kääntää ja niitä ei ole käsittääkseni isofixinä ja vielä kuitenkaan ikä/paino varsinkaan ei riitä sellaiseen pelkkään turvavyöistuimeen. Varsinkin tuon niskajutun takia en missään nimessä halunnut laittaa meidän hentoa neitosta tavalliseen turvavyöistuimeen. Tuo istuin oli kuin tilauksesta meille tehty.

   Poista