tiistai 24. huhtikuuta 2012

Vastustuskykyä luonnollisesti

Kuinkas monelle Aloe Vera on tuttu ja varsinkin sen monipuolisuus? Monet varmaan muistavat tämän kasvin ainakin etelänmatkoiltaan. Aloe Verasta puhuttaessa taitaa monelle tulla vain mieleen Aloe Vera -voiteet auringon polttaman ihon hoitoon. Näin ainakin itselläni oli ennen kuin tutustuin lähemmin Aloe Veran monipuolisuuteen. Sen voi sanoa olevan yksi superfoodeista, jotka ovat nykyään nousseet erityisesti pinnalle ja suosioon.


Meillä on nyt joka aamu nautittu miehen kanssa tätä Pukkan luomu Aloe Vera -mehua ennen varsinaista aamupalaa. Lapsille se ei ole oikein maistunut, vaikka maku onkin aika neutraali, mutta ehkäpä sitten joskus hekin tästä innostuvat. Pukkan luomu Aloe Vera -mehu sisältää 99,9 % puristettua aitoa Aloe Veraa. Tämä ei siis ole mitään päivittäistavarakaupan hyllyltä löytyvää vedellä jatkettua litkua, johon olisi heitetty iso määrä sokeria mukaan vaan ihan ehtaa ja aitoa tavaraa. Pukkan Aloe Vera -mehu on valmistettu käsin kerätystä Aloe Verasta ja mehuun on käytetty vain Aloe Vera varren sisäosaa eli geeliä.


Muutama sananen vielä Aloe Vera -juoman superfood ominaisuuksista. Aloe Vera parantaa mm. ruoansulatusta, alentaa veren kolesterolipitoisuutta ja vahvistaa immuunipuolustusjärjestelmää. Lisäksi se on hyväksi iholle ravitsevien ja elvyttävien vaikutuksiensa ansiosta. Aloe vera sisältää mm. vitamiineja, mineraaleja, aminohappoja, entsyymejä, mono- ja polysakkaridejä ja steroleja. Paitsi ravintoaineita, se sisältää myös antrakinoneja, joista tärkeimmät:
 • Ligniinit; mahdollistavat aloe veran tunkeutuminen ihon syvimpiin kerroksiin vieden mukanaan vaikuttavat aineet syvemmälle.
 • Saponiinit; antiseptisesti vaikuttavat, luonnollisesti puhdistavat aineet. Vastustavat mikrobeja saippuan kaltaisesti.
 • Salisyylihappo; aaloe sisältää pieniä määriä salisyylihappoa luonnollisessa muodossa. Salisyylihappo lievittää kipua, särkyä ja tulehduksia. Se myös auttaa puhdistamaan haavoja poistamalla kuolleita kudoksia.
 • Asemannaani; aloe veran yksi tärkeimmistä sakkarideistä. Tärkeä tekijä solujen vastustuskyvylle, aktivoi elimistön puolustusjärjestelmää, myötävaikuttaa solujen uudistumiseen, poistaa myrkkyjä elimistöstä. (Lähde wikipedia)

Kulaus Aloe Veraa on siis terveellinen tapa aloittaa aamu!  Aikuisille annostus on 3-6 rkl ennen ruokailua ja 2-12 vuotiaille lapsille rkl. Pukka Aloe Vera -juomaa myy Ruohonjuuri. Niille joille Ruohonjuuri ei ole vielä tuttu, niin kyseessä voisi sanoa olevan ekomarket, joiden valikoimassa on terveys ja luomutuotteita. Itse kivijalkamyymälät löytyvät Helsingistä Kampista ja Itäkeskuksesta, Turusta sekä Tampereelta. Erinomainen valikoima löytyy myös nettikaupan kautta.

Seuraavassa postauksessa käsittelen yhtä maailman ravinnerikkainta marjaa, nimittäin gojia. Se kuuluu myös meidän perheen vakioaamuun ja se maistuu myös lapsille.

10 kommenttia:

 1. Aloe Vera on ihan huippua. Odotan kovasti, että raskauden jälkeen saan taas aloittaa sen juomisen. Tuo Pukka on mulle oos tuttavuus ja voisinkin kokeilla sitä sitten. Onko se ihan geelimäistä vai nestemäistä?

  <3llä: http://khetkia.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi Aloe Vera on tosiaan ihan huippu tuote. Tuo Pukan mehu on sellaista nestemäistä. Menee helposti alas :) Tsemppiä loppuraskauteen!

   Poista
 2. Moi,

  mähän käytän sitä Foreverin 100%:sta aloeverageeliä, jota siis saa ostaa niiltä kotimyyjiltä. En ole nyt vähään aikaan juonut, jotenkin unohtunut, mutta käyttänyt pitkään. Se on tosin melko tyyristä, on reilut 30e per pönikkä, josta riittää noin 3-4 viikoksi.

  Olis mielenkiintoista tietää onko näisä Pukkan tuotteessa ja siinä Foreverin geelissä eroja ja mikä onkaan hintaero.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo muistankin sen Foreverin geelin jota maisteltiin Anniinalla. Tämä Pukan on huomattavasti juoksevampaa ja on luomua eli siitä johtuu varmaan vähän kalliimpi hinta. Tuo oli muistaakseni 18,95 euroa puoli litraa. Eihän se mitään halpaa ole jos koko perhe tuota lähtee nauttimaan säännöllisesti.

   Poista
 3. Ai niin, mitäköhän eroa on sillä Pukkan aloevera geelillä vrt. tähän mehuuh. Geeli oli kalliimpi, siinä oli litran pullo. Geeliähän se just tosiaan pitäisi olla, mitä juodaan. Mä muuten sekoitan monesti sen mun aloeannoksen esim. vissyyn.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyykin kysäistä seuraavalla kerralla Ruohonjuuresta että mitä käytännön eroa niillä on.

   Poista
 4. Paljon uutta tietoa tästä kasvista. Täytyypä kokeilla tuota juomaa.

  VastaaPoista
 5. Hei se forever on kans luomua ja melkein ainoa jossa joku sertifikaatti myös! Se Forever on siis tyyriimpää mun mielestä - tai täytyy tsekata pullon koko. Muistelen että jotain 700ml, max. litran pönikkä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai sekin on luomua. Pitääkin verrata hintoja. Sitä Foreveriä on vaan vähän vaikea aina saada.

   Poista