torstai 13. kesäkuuta 2013

Dublinin matkavinkit ja terveiset


Vihdoin ja viimein saan laitettua tämän Dublinia koskevan postauksen teille. Riikakin koskevea postaus tuli tässä välissä ja Dublin on vaan antanut odottaa itseään. No nyt vihdoin. Elikkäs käytiin miehen kanssa Dublinissa toukokuun lopulla vietämässä pientä irtiottoa arjesta. Otettiin Norwegianilta 89 euron halpislennot ja lähdettiin matkaan. Ekaa kertaa tosiaan kokeiltiin tuota Norwegiania ja ihan hyvin toimi. Heinäkuussa olisi tarkoitus lentää sillä Köpikseen ja suunnata Legolandiin ja sitten syyskuussa puolestani lennän sillä ystävättäreni kanssa Prahaan, joten tuli sitten kerralla varattua kolmet eri lennot. Talven reissu ystävättären kanssa myös Dubaihin nyt varattuna joulukuun alkuun ja sitten kovasti olisi suunnitteilla tammikuussa Thaimaa ystävättäreni kanssa. Molemmat ottavat yhden lapsen mukaan ja lähdetään viettämään laatuaikaa tyttöjen kesken :) Aika paljon on siis reissuja nyt tiedossa, mutta onpahan sitten jotain mitä odotella.


Dublinissa oltiin kolmisen yötä ja ehdittiin hyvin käymään suunnitellut paikat läpi. Yksi must kohteista oli luonnollisesti Guinnessin oluttehdas. Itse en hirveästi oluesta pidä, mutta olihan tuolla kuitenkin tuopillinen maistettava kun kerran kuului vielä pääsylipun hintaakin. Aika upat maisemat myös sieltä yläilmojen baarista Dublinin yli.


Ensimmäinen päivä meni ihan keskustassa pyöriessä ja meikäläisen räpsiessä kuvia erivärisistä ovista. Hauska piriste katukuvassa.

Trinity collegen pihamaallakin tuli pistäydyttä ihastelemassa vanhoja rakennuksia.


Tämä taisi olla jokin pankkirakennus.


Kuuluisassa the Temple Barissakin tuli käytyä maistelemassa Guinnessia.


Molly Malone patsas Grafton Streetillä. Hih, nyt kyllä tietää mistä se nimi on tullut, kun katsoo tuota etumuksen varustusta ;)


Ensimmäinen päivä meni ihan keskustassa pyöriessä ja toisena päivänä lähdettiin Malahideen, jossa sijaitsee tämä Malahide linna. Se on ollut muistaakseni n. vuoteen 1973 asti Talbotin perheen käytössä, mutta jouduttiin sitten myymään perintöverojen takia valtiolle. Linnaa on koko ajan restauroitu ja syksyllä aukeaa myös yläkerran makuutilat. Valitettavasti sisätiloista ei saanut ottaa kuvia, joten näette nyt vain näitä ulkokuvia.Malahide linnan kupeeseen oli avattu erittäin viihtyisä ravintola, josta oli näkymä puutarhaan ja näin shoppailuintoilijana erittäin viihtyisä putiikki nimeltään Avoca, jossa oli mm. kaikkea ihanaa sisustuskrääsää, vaatteita ja ruokaakin siltä varalta, jos haluaa vaikka rakentaa oman piknik-korin ja lähteä nurtsille nauttimaan eväitä. Malahiden kylä on muutamien kilometrien päässä linnasta ja sieltä pääsee sitten junalla takaisin keskustaan, jollei halua taksia käyttää. Tosin omasta mielestäni tuo olisi ollut kyllä aikamoinen matka kävellä ja koska aikataulu oli tiukka, niin hypättiin suoraan taksiin ja huristeltiin Howthin kalastajakylään.Howthin kalastajakylässä on myös linna, mutta valitettavasti sinne ei päässyt sisälle, kun on ihan asuinkäytössä. Tämä linna on vähän sivummalla itse kylästä, mutta onneksi kiltti taksisetä suostui koukkaisemaan tämän kautta. 


Howthin kalastajakylässä voi kävellä aallonmurtajilla, syödä mukavissa ravintoloissa ja vain fiilistellä. Siellä oli myös kiva pitkä kävelyreitti rantaa pitkin, mutta ei ehditty sitten lähteä sitä talsimaan, vaan jäätiin ihan tähän kylän maisemiin.Kylän keskellä on myös vanhan kirkon jämät ja hautuumaa sen kupeessa.
Päivä Howthissa päättyi sitten tähän kuuluisaan The Bloody Stream ravintolaan. Sen yläkerrasta lähteekin sitten juna takaisin Dublinin keskustaan, joten tuolla kylässä on kyllä kätevä käydä junalla.


Viimeinen yö vietettiin tässä Clontarf Castle linnahotellissa. Siis niin upeat puitteet, että suosittelen kyllä ehdottomasti tätä hotellia, jos suuntaatte Dubliniin. Varmaan yksi hienoimmista hotelleista, jossa on tullut käytyä ja on sentään tullut aika monessa viidenkin tähden hotellissa yövyttä. Tähtiluokitukseltaan hotelli kuuluun neljän tähden hotelleihin ja hinta-laatusuhde on tosiaankin kohdillaan. Yö tuolla maksoi vain n. 100 euroa. Matkaa keskustastasta tuonne on n. 4,6 km ja taksilla alle 15 euroa, joten ei kuitenkaan paha matka ja niin eriluokkaa kuin jotkut tylsät keskustahotellit.Hotellin on tosiaan vanha linna, johon on myöhemmin rakennettu kaksi erillistä lisäsiipeä, jossa suurinosa huoneista sijaitsee.Sisäkuvia linnasta. Hotellissa ei ole myöskään ravintoloista pula, koska laskujeni mukaan niitä taisi olla ainakin kolme ja yksi niistä oli ainakin erittäin hyvätasoinen. 
Itse huoneessa näytti tältä. Ihan viihtyisä ja mukavat sängyt. Niin ja yhtään kummitustakaan en nähnyt täällä, onneksi ;)


Clontarf castle linnahotelliin saavuttaessa ensimmäisenä on vastassa tämä ns. pikkulinna, jolla ei kuulemma ole sen suurenpaa funktiota, mutta ihan kiva tervetulotoivotus itse alueelle.


Oikein onnistunut reissu ja ilmatkin suosivat, joten ihan hyvä fiilis jäi Dublinista ja erityisesti tykästyin tuohon Malahideen ja ihmisten auttavaisuuteen ja avoimuteen. Siinä olisi meillä vielä vähän opittavaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti