tiistai 11. kesäkuuta 2013

Miniostokset

Tässä vielä esittelyssä lauantaisilta Lahden miniatyyrimarkkinoilta tekemäni ostokset nukkekotiin. Aika paljon sitä taas tarttui mukaan. Kohta pitää varmaan ostaa uusi nukkekoti, että saadaan kaikki tavarat mahtumaan. Äipälle oma ja tyttärelle oma leikkimistä kestävä versio :)


Pesukomuutti sai nyt söpön posliinisen kannun aluslautasella (ei nyt tule millään mieleen miksi tuota kutsutaan, pesusoikko?) ja siihen sopivan posliinisen potan. Pesukomuutti on aikaisempia ostoksia ja kanssa ihan suomalaista käsityötä. Kestää ns. isältä pojalle tai tässä tapauksessa äidiltä tyttärelle ja toivottavasti vielä tyttären tyttärelle :)


Kylpyhuoneeseen tuli myös uusi hyllykkö, jossa on valmiina pyyhkeet, hajuvesipullot sekä paperia. Kaapin ovet aukeavat myös, joten sinne saa sitten kätevästi loput veskipaprut piiloon ;)


Tätä valkoista vitriinikaappia en voinut vastustaa. Tämän johdosta tuli vaan pienoinen ongelma, kun muu kalustus nukkekodin olkkarissa ja kirjastohuoneessa on enimmäkseen ruskeaa, että pitääkös tässä ruveta maalaamaan niitäkin nyt sitten valkoiseksi ;) Tyyli ennen kaikkea! Kuvassa näkyvä kukallinen nojatuoli päätyi myös nukkiksen makuuhuoneeseen.


Keittiörintamalle tuli tämä tarjotinpöytä ja nuo voileivät. Vitsit, että nekin ovat kyllä oikean näköiset. Keittiö sai myös uudet tuolit ja pöydän samaiselta tekijältä kuin mitä olen joskus ostanut tuon yläkuvassa näkyvän valkoisen pesukomuutin. Pöytä saa vielä vaalean maalikerroksen päällensä, että sopii tuoleihin paremmin. Nuo tuolit miellyttivät silmääni erityisesti vanhan ilmeensä vuoksi. Äitini kotona on ollut nuoruudessa myös lähes samanlaiset tuolit oikeassa käytössä, joten vähän nostalgiaakin nukkikseen.


Kukkiahan ei voi olla koskaan liikaa, joten uusi kukka-asetelmakin tuli nukkikseen.


Taidettakin tuli hankittua. Nukkis sai lempitaiteilijani Kaj Stenvallin ankkataulun. Tämän kun vielä saisi aitona öljyvärityönä 1:1. No siihen asti ihaillaan vain tätä 1:12 koossa :)


Lastenhuone sai myös uuden puisen ritarilinnan ja maton. Meidän lastenhuoneessahan asuu sekä tyttö että poika, joten molempien leluja pitää olla. Tällaisia lapsellisia juttuja tällä kertaa ;)

2 kommenttia:

  1. Hienoja ostoksia ja minuakin miellytti tuo ankkataulu ja pesukomuutti systeemi. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) pitänee varmaan kohta jo hankkia uusi nukkekoti, kun rupeaa tuota tavaraa olemaan aikamoisesti tai sitten pitää järjestää minikirppis :)

      Poista