maanantai 24. kesäkuuta 2013

Kustavissa juhannuspäivänä


Käväistiin Kustavissa viettämässä rento juhannuspäivänä tuttavaperheen kanssa. Kustavi on kuuluisa kesämökkikunta ja noin tunnin ajomatkan päässä Turusta.

Ensimmäiseksi suunnattiin Parattulan rantaan ja Laura Peterzenille, josta löytyy pieni liike, ravintola ihanan terassin kera sekä vierasvenesatama. Ruoka oli ihan hyvää, mutta ihan kommelluksitta sekään ei sujunut. Itselleni tuli mm. alkuruoka ja pääruoka samaan aikaan ja sitten tarjoilija toi vain puolet meidän ruoista ja mm. lastenruoat ja juomat jäivät kokonaan saapumatta ja odoteltiin sitten aika tovi, että saatiin kaikki jo maksetut ruoat loppujen lopuksi pöytään. 


Parattulan rannasta löytyi myös pieni leikkipuisto trampoliineineen. 

 

Vierasvenesatamassa oli oikein mukava katsella näitä juhlaliputuksessa olleita veneitä ja haaveilla omasta veneestä. No ehkä meille ei koskaan tule mitään isompaa venettä, kun on kuitenkin kesämökki ja molempia ei vaan oikein ehdi kesän aikana.


Laura Peterzenin ranta-aitan valikoimaa. Myynnissä oli myös vaatteita kuten Gantia, Tommy Hilfigeriä, Sebagoa ja Pelle P:tä.
Parattulan rannassa oli myös tällainen vuokrattava "aitta", jos tuo veneessä olo alkaa kyllästyttämään tai jos vaikka sattuisi perheriita iskemään kesken veneilyn ;)


Parattulan rannasta suunnattiin sitten toiseen kuuluisaan Kustavin nähtävyyteen eli Kustavin Savipajalle. Sekin on vuosien saatossa laajentunut aikamoisesti ja nyt sielläkin löytyi jo tällainen sisustuspuoti, josta ostin mm. mökin pöydälle tähtipöytäliinan. Vähän sellaista vahakankaan tapaista, mutta ei sitten kuitenkaan. Olipas hyvin selitetty :)Eipä tuo Savipajan valikoima ole kyllä vuosikymmenten aikoina hirveästi muuttunut. Ehkä pientä ilmeen kohotusta ja valikoiman muutosta kyllä kaivattaisiin. Ei nuo enää oikein ainakaan meikäläiseen iske. Ehkä silloin yli 20 vuotta sitten oli eri asia, mutta nyt ei enää noita meille. Mökin kaapit ovat kyllä noita vielä täynnä, mutta täydennystä ei kyllä kiitos enää tarvita.
Kustavin Savipajan pihapiirissä voi ihastella myös lampaita ja pupuja.


Pihapiirissä on myös toiminnassa oleva sepänpaja. 


Ja nam mitä vastapaistettuja itsetehtyjä munkkeja tuolta saikaan, jotka tietysti ostettiin ja vielä ennen kotiin lähtöä pehmikset tuoreilla mansikoilla. Aikamoista syömistä siis koko päivä, mutta nythän ollaan lomalla ja kuka laskee kaloreita!


Juhannuspäivä päättyi sitten vielä kotimatkalla lavatansseihin :)

Taidanpa käydä seuraavaksi kaivamassa vaniljajätskiä tuoreiden mansikoiden kera ja mennä istuskelemaan mökin terassille. Sehän on ihan jo terveysruokaa. Vitamiinejä ja kalkkia :)

6 kommenttia:

 1. Ihania kuvia. Olen käynyt myös muutaman kerran tuttavien opstuksella Kustavin savipajalla, ja tein myös kivoja astialöytöjä edullisesti.Kustavi on todella kaunista seutua. Tuo Peterzen-putiikki onkin hyvä vinkki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että olet tehnyt hyviä löytöjä sieltä. Kustavi ja sen seutu, kuten koko Turun saaristo on niin kaunista varsinkin mereltä käsin. Tänään juuri käytiin veneilemässä tuolla suunnalla ja eipä tuolle maisemalle vedä kyllä mikään vertoja :)

   Poista
 2. Voi, onpa ihania kuvia ja maisemia! :) En ole Kustavissa käynyt koskaan, mutta aika houkuttelevaa olisi tämän postauksen luettuani. :)
  Blogissani olisi haaste odottamassa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos :) Täytyykin ruveta miettimään vastauksia. Onneksi oli ihan mukava haaste :)

   Poista
 3. Me oltiin myös Kustavissa juhannusta viettämässä, juuri päivitin meidän mökkeilyä blogiini. Me ollaan aiemmilla mökkireissuilla käyty noissa teidän kohteissa. Kiva kuulla sun mielipiteitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, olipas sattuma. Melkein ollaan siis törmätty siellä :) Täytyykin tulla kurkkaamaan blogiisi :)

   Poista