keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

Iltalenkillä


Päästiin pitkästä aikaa koko perhe iltalenkille. Mitenkäs nuo illat ovatkin olleet aina niin kiireisiä, että kaikki kävelyt ovat ihan jääneet. Se on vaan niin helppoa jämähtää siihen sohvalle telkkarin eteen. Täytyykin ottaa itseään ihan niska kiinni ja yrittää useammin harrastaa tuota. Ei maksa mitään ja kuntokin kasvaa. Lapsetkin tykkäävät kun saa pyöräillä mukana tai siis pikkumies pyöräilee, kun pikkuneiti vasta opettelee tuota pyöräilyä. Vielä ei ole oikein hallussa tuo poljen/jarrutan kuvio. Tosin ei tuo pyörä ole hänellä ollutkaan kuin muutaman viikon, kun jäi perintönä isoveljeltä hänen saadessaan uuden pyörän synttärilahjaksi. Sitä ennenhän pikkusisko ei ole saanut siihen koskea :)


Iltalenkin saldona oli kaunis lupiinikimppu ja sireenejä. Tosin eipä nuo lupiinitkaan kauan kestäneet maljakossa. Illalla kun laitoin ne maljakkoon, niin seuraavana aamuna olivat vielä ihan hyviä, mutta sitten kun pääsi töistä kotiin, niin puolet niistä oli jo nuukahtahtanut ja kimppu päätyi roskikseen. Eipä siitä monta tuntia siis ehditty nauttimaan, mutta on se kyllä vaan kaunis kukka ja joka piennar täynnä. Itsekin nyt vasta paremmin kiinnitin siihen huomiota, kun keräsin ne kimpuksi, että miten kaunis se oikeastaan onkaan ja ihan rikkakasvi meillä. Tekisi ihan mieli hakea sen siemeniä sitten myöhemmin ja heitellä meidän pihan aidan ulkopuolelle, jossa kasvaa ihan vaan pitkää rikkaruohoa, kun ei oikein pääse ruohonleikkurilla siitä ajamaan.
Sireeneissä on kyllä niin ihanan huumaava tuoksu. Aah! Nämä sentään ovat kestäneet maljakossa yllättävän hyvin. Ihanaa kun näiden tuoksu valtaa olkkarin.


Pitäisköhän sitä ottaa tänään taas itseään niskasta kiinni ja lähteä lenkille. Saas tosian katsoa, että minkälainen keli on, kun aamulla on tullut vettä ainakin ihan urakalla, mutta kyllähän sitäkin välillä tarvitaan.

4 kommenttia:

 1. Upeat kimput ja kauniita kuvia!
  Toivotaan hyviä lenkkikelejä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Eilen tuli taas vettä siihen malliin, että eipä paljon viitsinyt ulos lähteä, mutta onneksi noita kesäisiä päiviä tulee vielä monta lisää.

   Poista