maanantai 5. elokuuta 2013

Merenrantaterassi valmis


Yksi kesän uurastuksista mökillä on vihdoin valmis. Sopivasti lomakin loppui kun terassi valmistui. Isäni kanssa tuon kanssa työskenneltiin tämä kesä tai siis isänihän tuon terassin rakensi ja minä suunnittelin. Minulle jäi hiekan ja mullan tilaaminen ja  levittämin, kukkien istuttaminen ja terassin ympärille olevien kivien hakeminen ja latominen. Ehkä ensi kesänä sitten vielä terassin ympärille tolpat, joiden väliin olisi tarkoitus laittaa köydet kiertämään. Katsotaan nyt ensin, että miten tuo terassi selviää tulevasta talvesta, kun tuo merivesi kuitenkin nousee syksyisin aika korkealle.


Näihin lyhtyihin on kiva laittaa iltasella kynttilät palamaan. Jos saisi vaan nuo kynttilät ensin ostettua :)
Yksi iso urakka tämän terassin suhteen oli näiden kivien kärrääminen ja asetteleminen tuonne. Ensin ajattelin tilata pyöreitä kiviä, mutta hitsit kun kuormallinen seulottuja kiviä olisi maksanut 1.000 euroa. Kyllä minä jo tuolla hintaa ne itse haen, vaikka hikistä hommaa olikin. Ensi kesänä pitäisi sitten vielä hakea vähän lisää, kun yksi sivu vielä laittamatta. Nyt loppui jo rahkeet ja loma.


Terassin ympärillä on kaksi peräkärryllistä hiekkaa. Tilasin vielä sitten toisen kuormallisen, kun tuo ensiksi tilattu hiekka oli vähän turhan hienoa ja tuulisella ilmalla olo oli kuin Saharan autiomaan hiekkamyrskyssä. Lapsille tehtiin vielä terassin nurkkaan oma pieni hiekkalaatikko, vaikka onhan tuo koko terassin ympäristö yhtä hiekkalaatikkoa ja temmellyskenttää. Hauskaa kun lapset sanovat aina tuonne terasille mennessään, että he lähtevät rentoutumaan rantsulle :)Nämä auringonottotuolit ja samaa sarjaa olevan kukkapurkin ostin viime kesän alennusmyynnistä juuri tätä tulevaa terassia ajatellen. Nyt saatiin ne vihdoin käyttöönkin.

Tämän alueen ruoppautin viime talvena, jotta saataisiin vähän tuota merta näkyviin ja lapsille kiva uimapaikka. Hitsit, että inhoan noita kaisloja, jotka kasvavat kyllä joka paikassa. Nyt edes hetken aikaa kaislaton kaistale. Tuossa poukamassa on onneksi luonnostaan hieman hiekkapohjaa, joten itse veteen ei laitettu paljoakaan hiekkaa.


Tästä lähtötilanteesta lähdettiin kesän alussa. Nyt on oma pieni hiekkaranta. Saas tosin nähdä kuinka paljon tuosta hiekasta on jäljellä ensi kesänä syysmyrskyjen jälkeen. Se jää sitten nähtäväksi.


Nyt täytyy toivoa vielä aurinkoisia viikonloppuja, että päästään nauttimaan tästä meidän uudesta merenrantaterassista mökille.

27 kommenttia:

 1. Ihana paikka ja mikä tunnelma välittyy kuvien kautta :) Kummityttö 2v sanoi että haluaa juuri tuonne rantaan uimaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja tervetuloa vaan uimaan ;) Seuraakin löytyisi!

   Poista
  2. Taitaa tulla turhan monen sadan kilometrin uintireissu täältä itä-suomesta ;D Voi jospa itsekkin joskus tuollaisen rannan saisi omakseen ;)

   Poista
 2. Todella kaunista. <3
  Haaveilen itsekin rantaterassista, missä voisi nauttia rauhallisista hetkistä ja viettää joskus iltaakin.

  Ihan mielettömän työn olet tehnyt ja lopputulos on upea! Ei voi kuin ihastella. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mia <3 Kyllä tuosta kieltämättä tuli heti kaikkien lempipaikka aurinkoisella ilmalla. Mikäs sen parempaa kuin ranta vieressä :)

   Poista
 3. Onpa upea terassi! Ihan täydellinen paikka viettää kesäpäivää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Vielä kun noita lämpimpiä viikonloppuja tulisi, niin päästäisiin nauttimaan maisemista.

   Poista
 4. Oi aika ihana. Tuohan olisi helppo rakentaa myös järven rantaan. :) Kaunis, niin kaunis, kunhan ehtii vain siellä lekotella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja ei se kovinkaan monimutkainen tosiaan ollut rakentaa tai siis ainakaan kun minä vierestä seurailin ja annoin ohjeita isälleni :)

   Poista
 5. Oih ja voih. Ompa mielettömän upea paikka. Aivan tunnen loppukesän lämpimät illat ja tuulen kajon tuossa istuskellessa :) Me myös teimme järvirantatontille kesällä uuden terassin, siellä se nyt yksin nököttää, mutta onneksi sinne viikonlopuiksi pääsee. Ja aina tulee uusia kesiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Samoin meillä tuo nyt yksin tuolla mökillä nököttää, kun lomat loppuivat, mutta onneksi ja toivottavasti tulee vielä lämpimiä viikonloppuja, että molemmat päästään nauttimaan terasseista :)

   Poista
 6. Aivan upea terassi ja paikka - kyllä tuossa kelpaisi kahvitella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Kieltämättä siellä on ollut mukava lekotella ja mielelläni siellä olisin tälläkin hetkellä nauttimassa, mutta minkäs teet kun lomat loppuivat :(

   Poista
 7. Ihana ja niin viihtyisän näköinen terassi! =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Siitä tuli minun ja lasten lempipaikka heti kättelyssä. Toivotaan nyt vain vielä hyviä kelejä loppukesäksi.

   Poista
 8. Ihanat lyhdyt, mistä olet hankkinut? Mekin teimme mökille uutta terassia johon laitoimme köyttä kiertämään mutta ei kuitenkaan ihan koko alalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo kaikki lyhdyt ovat itseasiassa Martinexin valikoimaa. Itse ostin ne Martinexin ysmystä muutama kuukausi sitten, josta tulikin hamstrattua aika monta lyhtyä :) Osa päätyi mökille ja osan jätin kotiin. Saanko muuden udella, että miten laitoitte sen köyden kiertämään, kun olen vähän miettinyt sitä, että miten se kannattaisi laittaa eli meneekö teiltä jotenkin se tolpan läpi vai onko jokaisessa tolpassa oma koukkunsa, johon tuo köysi tulee? Saako muuten vielä kanssa udella, että mistä hankit sitä köyttä eli onko vinkkiä mistä sitä saisi edullisimmin, kun tuntuu olevan aika kallista tavaraa sekin.

   Poista
 9. Siis niin IHANA<3 Ajattele, että ensi keväänä pääsee suoraan nauttimaan tuosta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Aivan! Ensi kesänä ei tarvitse enää huhkia, vaan voi suoraan nauttia tuosta :)

   Poista
 10. Oi kuinka kaunis terassi. Kyllä tuolla kelpaa kesästä nauttia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Saatiin onneksi nauttia siitä vielä viikonloppuna auringon hellässä hoivassa. Jaksaa sitten taas nyt ahertaa töissä :)

   Poista
 11. On kyllä tosi kaunista !
  Tätä kuvaa vois näyttää vaikka kuinka monelle ja kaikki sanois kuva on otettu Suomesta.
  Tällaisia on kiva sitten katsella talvella kun lunta on maassa ja kylmää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Totta tosiaan. Suomen maisemat kyllä aina tunnistaa ja ihan positiivisessa mielessä. Sitten kun oikein tuuli ja lumi myrskyää, niin täytyykin kaivaa nämä kuvat esille ja muistella ihanaa kesää, joka onneksi tulee joka vuosi uudelleen :)

   Poista
 12. Oi miten kaunis terassi ja mitkä maisemat! Tuolla kelpaa kyllä loikoilla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Onneksi saatiin nauttia näistä maisemista nyt viikonloppuna ja aurinkokin helli mukavasti. Sai uutta virtaa uuteen työviikkoon :)

   Poista