torstai 16. lokakuuta 2014

Kurpitsoja


 

Meidän ulko-oven pieltä on koristanut jo jokunen viikko nämä pirtsakat kurpitsat. Ensin ilmaantui tuo isompi ja sitten pikkuinen kaveri viereen. Ajattelin kaivertaa nämä Halloweeniksi, mutta en ole vielä päässyt siihen urakkaan. Mahtaakohan siitä edes tulla mitään, kun en ole koskaan sitä kokeillut. Monta kertaa olen sitä kaavaillut, mutta eipä ole tullut tehtyä. Nyt olen sentään päässyt tähän pisteen asti, että on ainakin kurpitsat hommattu. Kertokaas te viisaammat, että miten te olette tuon tehneet? Oletteko muuten hyötykäyttäneet tuon kurpitsan sisällön? Voiskohan siitä tehdä pumpkin pien? Pitääkö se sisältö keittää kenties ensin vaiko ihan tuoreeltaan? Täytynee varmaan vähän googlata asiaa tarkemmin. Olisi nimittäin kiva käyttää tuo sisältökin hyväksi.


Tehtiin lasten kanssa jo perinteinen sammaleen ja kuusenoksien hakureissukin. Samalla kertaa tarttui mukaan tämä pieni kuusi joulua ajatellen. Istutettiin se sitten ulkosalle odottamaan. Kohtahan se joulu kuitenkin on. Purkkiin pääsi kuusen seuraksi nämä pikkutontut, jotka ovat pysyneet matkassa vuosikausia ;)


Pitäisköhän sitä ryhdistäytyä ja ruveta jo pikkuhiljaa kaiverrushommiin. Tekisi vähän mieli järjestää Halloween pirskeetkin ja koristella kämppä kaikilla pelottavilla jutuilla, mutta saas nähdä jaksaakos sitä ruveta siihen hommaan. Vähän kyllä sormet syyhyäisi :) 

6 kommenttia:

 1. Meillä on tehty aina niin, että ensin mustekynällä on piirretty kasvot. Sitte hattu pois ja sisällön kaiverrukseen. Sitä muuten piisaa... Sitte terävällä puukolla tehty kasvot... Viime vuonna paahdoin siemeniä ja tein sämpylöitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä. Täytyykin varmaan luonnostella tosiaan ensin vähän kynällä naamaa. Saas nähdä koska me tuohon hommaan päästään.

   Poista
 2. Moi! Kannattaa olla joku tosi terävä ja kapea veitsi, millä noita kaivertaa. Vaikka Biltemasta joku rautasaha parilla egellä, niin se olisi just sellainen kaiverrustyökalu, jota meillä myydään pumpkinseja varten :-)
  Sitten sisällöstä. Ensinnäkin sisällä on siis siemeniä, kurpitsa on ontto. Siemenet voit hyötykäyttää, sitä on sitten tosi paljon. Ne pitää ensin pestä ja sitten yrittää saada se hötö pois. Pelkät siemenet voi sitten mausteiden kera kuivata uunissa. Itse kurpitsan liha on taas kiinni kurpitsan seinämässä ja sitä et saa kyllä pois, jos teet jack-o-lanternin. Saat vain ne osat, jotka kaiverrat pois, mutta siitä tulee aika vähän kurpitsan lihaa. Kurpitsa on raakana suurin piirtein lantun "vahvuista", eli aika tiukkaa leikata. Lyhtynä olleet kurpitsat menee kyllä biojätteeseen aika suurelta ostin. Jos nyt saat kuitenkin sitä kurpitsanlihaa talteen, niin reseptistä riippuen valmistustapa. Kurpitsapiirakasta en tykkää, joten en osaa neuvoa. Olen tehnyt pikkelssiä ja sosekeittoa. Niissä tietty pitää sitten keittää se liha :-) Laitan just mun blogiin kuvia avatuista kurpitsoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi ja ai, se onkin vaan suurimmaksi osaksi sitä siementä. Enpäs olekaan tiennyt. Täytyykin tulla kurkkaamaan sun blogia ja hakea vinkkejä. Vitsit kun nykyään ei ehdi kenekään blogia enää lukemaan. Aina vaan niin kauhea kiire :(

   Poista
 3. Sorgen, olinkin laittanut sen postauksen jo!! Näitä kurpitsalajikkeita on siis pajon erilaisia. Halloween-kurpistan "liha" on paljon kapeammassa, kuin tämän syötäväksi tarkoitetun lajikkeen. Toki siis kaikkia voi syödä! Näet vähän sisältöä, mutta huomioi tosiaan että halloween pumpkinissa sitten toi ontto osa paljon suurempi. http://toukokuuntytto.blogspot.com/2014/09/lisaa-oranssia-kurpitsajutut-jatkuvat.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomaa kyllä tosiaan, että mä en ymmärrä noiden kurpitsojen päälle yhtikäs mitään. Kävin kurkkaamassa sun postauksen ja tuli hyvää tietoa. Ehkä pitäisi jotenkin yrittää käyttää hyväkseen noita siemeniä eikä tuota itse lihaa, jos sitä on yleensäkin tosi vähän. Terkkuja!

   Poista