maanantai 9. marraskuuta 2015

Broileriwok á la Santa Maria


Sain Indiedaysin Blogger´s Inspiration Daystä kassillisen Santa Marian Aasian tuoteperheen tuotteita, joista saisi loihtia oman luomuksen. Innokkaasti otin tietysti haasteen vastaan ja lähdin miettimään mitäköhän noista valmistaisi. Tarkoituksenani oli luoda joku suht helppo wokki, joka maistuisi myös perheen pienimmille ja olisi nopeasti valmistettavissa töiden jälkeenkin. Siinä vaiheessa kun pääsee töistä kotiin, niin ei ainakaan itselläni ole enää energiaa taikka aikaakaan ruveta valmistamaan mitään gourmet dinneriä ja eineksiäkään ei haluaisi käyttää, joten kaikki nopeasti ja helposti toteutettavissa olevat ruokaohjeet ovat tervetulleita. Tällainen meikäläisen luomuksesta sitten tuli ja oli muuten hyvää, vaikka itse sanonkin.

 
Ainekset ovat loppujen lopuksi suht yksinkertaiset. Tarvitset kanaa, kaalia, paprikaa, porkkanaa, Santa Marian kookoskermaa sekä riisinuudelia, joka on muuten siitä kiva, että se on täysin gluteeniton. Näiden lisäksi käytin seuraavia kuvassa näkyviä Santa Marian kastikkeita; Asian Wok Soy & Sweet Chiliä, Chili & Garlicia sekä Sweet Chili kastiketta, joka on muuten hyvä peruskastike kaiken aasialaisen ruoan kylkeen.



Tässä vielä helpon broileriwokin resepti

Criden broileriwok 

n. 400-450 g broilerin filesuikaleita (maustamattomia)
n. puolikas pienehkö valkokaali
2 porkkanaa
1 punainen paprika
1 purkki luomu Santa Maria Coconut milk -kookosmaitoa (400 g)
vähintään 3-4 rkl Santa Maria Sweet Chili -kastiketta
vähintään 2-3 rkl Santa Maria Chili & Garlic -kastiketta
puolikas pullo Santa Maria Asian Wok Soy and Sweet Chili -kastiketta (pullossa on valmiiksi viiva, joten on helppo annostella)
1 pkt Santa Maria riisinuudelia
pari kourallista cashew pähkinöitä

Valmiin ruoan päälle voit ripotella vielä tuoretta ruohosipulia ja cashewpähkinöitä.

Pilko vihannekset. Ruskista broilerisuikaleet omasa pannussa ja kuullota vihanneksia wokkipannussa. Lisää kypsät broilerinsuikaleet wokkipannuun kasvisten joukkoon. Lisää mausteet ja kookosmaito. Lisää mausteita pikkuhiljaa ja mausta minkä vahvuista wokista haluat. Nyt ohje on sellainen, että ei ole tulinen, vaan menee myös lasten makuun, mutta ei ole kuitenkaan mitenkään mauton. Keitä riisinuudeli ohjeen mukaan 3 minuuttia ja lisää lopuksi wokkiin pähkinöiden kera. Sekoita hyvin ja tarjoile.

 

*toteutettu yhteistyössä Indiedaysin ja Santa Marian kanssa*

4 kommenttia:

  1. Kiitos ohjeesta! Menee takuulla kokeiluun, heti tällä viikolla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, hienoa! Toivottavasti tykästyt! :) Niin ja jollei tuo kaali ole suosikkiruoka, niin sitä voi laittaa myös vähän vähemmän ruokaan. Itse kun siitä pidän, niin jonkun makuun sitä voi olla liikaakin :)

      Poista
  2. Nam, hyvältä näyttää täälläkin Santa Marian resepti :-) Minä kyllä funtsin ihan tosissani sitä Köpiksen reissua, mutta kun tuli perheen kanssa varattua joulukuulle jo yksi toinenkin reissu, niin taidan joutua jättämään väliin, vaikka vähän kyllä olisi tehnyt mieli lähteä :-) Mukavaa viikkoa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) No voihan harmi, mutta ihanaa, että teille tulee nyt kuitenkin joulukuussa reissu. Silloin onkin kiva lähteä fiilistelemään muiden maiden joulutunnelmia. Toivottavasti Köpikseenkin on tullut jo kaikki joulutavarat :) Ihanaista viikkoa myös sinne!

      Poista