lauantai 8. syyskuuta 2012

Kuvat kirjoihin

Vitsit, että on ruvennut ahdistamaan nämä kaikki kymmenet tuhannet digikuvat, joita on tullut otettua ja enkä ole jaksanut niitä mihinkään kansioihinkaan eritellä saatikka teetättää niistä paperikuvia. Nyt sain otettua sen verran itsenäni niskasta kiinni ja sain jopa tehtyä viime vuoden Jenkkireisusta kuvakirjan. Ahdistus siis lieveni hetkeksi kunnes rupesin taas miettimään, no entäs ne kaikki muut tuhannet kuvat....AARGH!Tämän kuvakirjan tein Smartphoton nettisivuilla. Kyseessä on Large vaaka spiral -malli, jonka koko on 22x30 cm. Malliin voi laittaa maksimissaan 100 sivua. Pienen alkuopettelun jälkeen homma sujuu jopa tällaiseltä peukalo keskellä kämmentä olevalta tietotekniikan nerolta, joten siinä mielessä kuka tahansa uskaltautuu tuota kokeilemaan.


Pidin tämän kuvakirjan aika simppelinä, vaikka valittavana oli tietysti kaikenmaailman lisukkeita tuonne. Voit valita mm. kannet eri teemoista, pohjan värin/taustan, kuvan mallin, kuinka monta kuvaa haluat kullekin sivulle, kehykset ja voit myös lisätä esim. pieniä koristeita/grafiikkaa....tai mikä ihme niitten nimi nyt onkaan. No toivottavasti ymmärsitte mitä ajoin takaa :)


Kuvakirjan teko on siinä mielessä helppoa, että voit käyttää myös automaattitoimintoa sen tekoon eli se vie kuvat automaattisesti kirjan sivuille, mutta itse olen tykännyt enemmän siitä, että itse valitsen ensin pohjan ja sitten vien siihen valitut kuvat yksi kerrallaan. Onhan se paljon hitaampaan, mutta saa samalla muokattua kuvia. Valmiita pohjia on aikamoinen liuta ja voit valita jokaiselle sivulle omanlaisensa ja pystyt myös pienentämään tai suurentamaan kuvia halutunlaiseksi.


Erityisen tyytyväinen olen tähän Smartphoton kierreselkämykseen. Sivujen kääntäminen on huomattavasti helpompaa ja kirja pysyy auki myös hyvin halutusta kohdastaan.


Mitäs te olette muuten tehneet kaikilla kuvillanne? Varmuuskopiot on varmaan ainakin otettu ja....? :)

4 kommenttia:

 1. Ompa hienoja kuvia. Noille jo kannatti kirja tehdäkin. Omat on vain koneella ja kun kone menee niin menee kuvatkin :( Tarttis varmaan tehdä jotain :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Ai aij! Toi on paha jollei ole kopioita niistä. Itse ratkaisin ongelman siten, että ostin ulkoisen kovalevyn ja siirrän sinne myös kopiot aina kun muistan. Niin monta juttua on kuullut kun kone on tiltannut ja kaikki kuvat ja videot ovat menneet.

   Poista
 2. Mä oon koittanut saada kaiken albumeihin.. ja niitä hemmetin albumeja on kaik kaapit täynnä.:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy nostaa kyllä hattua, että olet jaksanut ahkeroida. Mä en ole päässyt edes siihen pisteeseen, että olisin valkannut tilattavat kuvat. Huoh!

   Poista