sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Köpiksen terveiset ja vinkit!


Perjantain Köpiksen päiväreissu kuuden työkamun kanssa on onnellisesti takana. Olihan sitä aivan kuitti kun pääsi kotiin, mutta eihän se haitannut kun oli kuitenkin viikonloppu edessä. Lähtö meillä oli päivän ensimmäisellä koneella klo 6:45 ja paluu lähti 22.40 paikallista aikaa eli kone oli sitten takaisin Suomen lentokentällä klo 1.15 yöllä ja muutamien kommervenkkien kautta kotiinpaluu niin olihan klo jo 2.30 kun oli kotosalla. Me otettiin lennot Blue1:lta ja hintaa sillä oli 102 euroa eli ei mielestäni ollenkaan paha.Lento oli perillä Köpiksessä klo 7.25, joten siinä oli hyvin vielä aikaa ennen kuin kaupat aukeavat. Yleensä kaupat ovat auki klo 10-18 ja muutamat tavaratalot hieman pidempään.

Me aloitettiin aamu ihanalla Hiltonin aamiaisbuffalla (195 kruunua). Siihen on helppo mennä kun ei tarvitse edes ulos kävellä lentokentältä, vaan terminaalin 3 läpi ja oletkin Hiltonin aulassa. Kätevää myös siinä mielessä, että tuon alta lähtee metrot ja junat keskustaan. Älä muuten anna Köpiksen metrokartan hämätä. Linjoja on ihan hirveästi merkattu karttaan ja meillekin sitten selvisi vasta takastullessa, että oikeasti niitä on vain keltainen ja vihreä linja ja muut ovat tulossa vasta muutamien vuosien päästä. Siis aivan kummaa, että ne on jo piirretty karttaa vaikka niitä ei ole edes olemassa. Tuolta lentokentältä lähdettäessä keskustaan, niin osta 4 zonen lippu.

Me aloitettiin päivä hop in and off -saittaribussilla. Otettiin vaaleanvihreä bussi, jonka kierroksen kesto on n. 1 1/2 h ja taisi maksaa 175 kruunua. Sillä bussilla sitten huristeltiin katsomaan ensimmäiseksi pientä merenneitoa ja pienihän se on :)

 Heti pienen merenneitopatsas pysäkin jälkeen on tämä Langelinie outlet center. Tässä me hypättiin pois ja mentiin katsastamaan valikoima. Outlet aukeaa vasta klo 11 eli jouduttiin odottelemaan muutama minuutti aukeamista. Ja voi pettymysten pettymys. Oli kyllä todella huono outlet ja ei löydetty sieltä yhtikäs mittään. Olen tottunut Jenkkilän outletteihin ja toi oli kyllä aika huono. Todella vähän kauppoja, joten tuonne ei kyllä ainakaan meikäläisen tartte enää mennä.


Yläkuvassa Noa Noan outlet joka on heti ensimmäinen kauppa outlettiin saavuttaessa.

Nyt ei enää mitään hajua mikä tämän suihkulähteen nimi oli, mutta joku kirkko siinä ainakin oli vieressä. 


Tivolissa ei ehditty käymään ollenkaan, mutta jos sinne haluaa joku suunnistaa, niin helppo mennä kun ihan keskustassa. 

Saittarikierroksen jälkeen suunnattiin sitten shoppailukaduille ja tietysti kävelukatu Ströget oli se ensimmäinen. Tosin ei me muualle sitten enää ehdittykään kun siinäkin meni 5 h vaikka ei todellakaan poikettu monessa kaupassa. 
Legoliikkeen ikkunassa nämä hauskat legosotilaat toivottivat tervetulleiksi. Legoja sai ostaa myös niinkuin irtokarkkeja. Purkki vaan täyteen ja kassalle.
Näitä legorakennelmia oli myös hauska ihastella. Sorry kuvien laatu kun heijastavan lasin läpi ei oikein kunnon kuvia saa otettua.
Strögetillä on myös tämä Söstrene Grene sisustajan sekatavarakauppa. Ei siis mitään kallista siellä vaan sellaista halpis sisustuskrääsää, joten pitihän sinne kanssa poiketa.


Täältä Illums Bolighusista löydät sitten jo laadukkaampaa sisustustavaraa. Todella iso Iittalan osasto myös siellä.
Oi oij ja täysi jouluosasto jo täydessä terässä täällä. Arvatenkin täällä vierästi jokunen tovi ja mukaan tarttui Mailegin kärpässieni joulukuusenkoristeita. Ne oli vielä pakattukin näin tyylikkäästi.


Muutama Mailegin nisse poikineen tuolla. Onneksi hillitsin itseni tuossa kohdin kun noita nissejä on jo aika iso liuta kotona muutenkin. Tämä bambi vai poro vai mikä lie oli jo päätymässä ostoskoriin, mutta sitten vein sen kuitenkin takaisin hyllylle. Nyt vähän harmittaa kun olis se ollu niin söpö.
Illums Bolighusetin vieressä on heti Disney Store, jossa tietysti taas vierähti aika tovi. Sainkin ostettua sieltä  jo hyvin joululahjoja pikkumiehelle.
Nyt kun vielä muistais mistä nämä kuvat on, mutta hämärä muistikuva on, että Illum tavaratalosta joka myös Strögetillä.Osaispas sitä virkata ja löytäis ohjeen tällaisiin, niin heti kyllä lähtisin yrittämään. Tuo kärpässieni oli muuten säästöpossu. Grönlykkessä käytiin myös (oli ihan Stögetin viereinen katu), mutta täällä ei ollut ihan meikäläisen makuun mitään. Noi ulkona olleet vahakankaat oli kyllä ihania. Mietin sellaisen hankkimista mökin pöydälle, mutta kun ei ollut mitään hajua pöydän pituudesta, niin jäi sitten ostamatta.
Kyllähän tässä vaiheessa jo väsyä rupeaa pukkaamaan kun on päässyt Strögetin toiseen päähän asti. Tästä onkin kiva menny nauttimaan dinneri Nyhavnin lukuisiin ravintoloihin. Me valittiin Barock niminen ravintola, joka oli heti ensimmäinen ravintola saavuttaessa Nyhavniin vasemmalla puolella. Ihana miljöö sisällä ja ruokakin oli ihan hyvää.


Kaiken puolin oli siis oikein onnistunut reissu työkamujen kanssa. Yhden ihanan tuolinkin löysin pikkumiehen huoneeseen, mutta sen tarina sitten uudessa postauksessa. Esimakua tuolista näet Kristallin hohtoa -facebook sivuilta :)
Köpiksen lentokenttä oli myös ihan viihtyisä. Harmi vaan kun sielläkin meni kaupat kiinni klo 21.Siinä vaiheessa ei auta kuin sitten mennä drinksuille ja odottaa koneen lähtöä. 
Tänne Köpikseen kyllä täytyy tästedes mennä useamminkin. 

Kommentit on poimittu tähän Casa Blogien puolelta vanhasta osoitteesta, koska ne eivät muuton myötä siirtyneet tänne. Kommentointi toimii muuten ihan normaalisti tänne Bloggerin puolelle.

Kommentit


  Arja kirjoitti 1.10.2012 klo 22.36
  Voi jestas, mikä joulukoriste osasto!!
  Mukavaa alkanutta viikkoa♥
   Cride kirjoitti 2.10.2012 klo 17.47
   Siis todellakin oli todella ihana joulukoriste osasto ja kuvissa siitä ei näy edes kaikkea. Arvatenkin siellä meni aikamoinen tovi noita ihastellessa :)
  Hanna kirjoitti 2.10.2012 klo 12.37
  Kivoja kuvia! Itsekin toivon pääseväni Köpikseen ensi keväänä. 
  Noista virkkausohjeista tuli heti mieleen, että varmasti pöllöjen ja sienienkin ohjeita on helposti saatavilla, kun osaa vaan oikein etsiä esim.googlettamalla. Mutta jos olet kiinnostunut tuosta mollamaijasta, niin itselläni on jossain hyvässä jemmassa vanha käsityölehti, missä vastaavan ohje. Oma nukke on ollut vuosia jo hiuksia vaille valmis. Ehkä se vielä valmistuu ;)
   Cride kirjoitti 2.10.2012 klo 17.51
   Oi vitsit! Pitäiskös lähteä kokeilemaan tuollaisen virkkausta?! Osaankohan minä kun en ole virkannut sitten kouluaikojen ja niistä ajoista ei ole ihan muutama vuosi :) Täytyykin laittaa sinulle viestiä jos sinulta löytyisi tuo ohje, jos innostun tuollaista yrittämään. Toivottavasti kevään Köpiksen reissusi onnistuu. Tykkäsin ainakin kovasti ja lentomatkakin on kivan lyhyt.
  Mia -Willa Oliviasta kirjoitti 3.10.2012 klo 11.11
  TAHTOO TUONNE!!! :)
  Mulle tuli ihan hirvee matkakuume noista sun kuvista, aivan ihanan näköistä!!
   Cride kirjoitti 3.10.2012 klo 18.42
   Köpis on kyllä kiva paikka ja itsekin ihmettelen, että miksi siellä ei ole tullut käytyä yli 20 vuoteen? Lennot kuitenkin edullisia jos ajoissa varaa ja lentomatkakaan ei ole pitkä. Nyt täytyy korjata tilanne ja tehdä reissuja sinne useamminkin kuin 20 vuoden välein ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti