keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

Leikkimökin tauluprojektia


Olen päässyt leikkimökin sisustamisessa jo tauluprojektivaiheeseen ja seinälle tulevat taulut ovatkin nyt kehyksissä. Nämä vintage kuvat ovat itseasiassa kankaalle painamiani kuvia, jotka vaan odottivat käyttökohdetta.


Nämä kankaalle painetut kuvat ovat olleet kaapissa jo kohta vuoden päivät,  jotka tein kuvia tekstiileihin -kurssilla. Kurssilla kokeiltiin eri tekniikoita ja yksi oli tämä, jossa ensin nuo puuvillakankaat liotettiin jossain ihmeen litkussa (jonka nimeä en nyt sitten enää muista) ja annettiin kuivua seuraavaan päivään. Sitten kuivuneet kankaat laitettiin printteriin ja printattiin haluttu kuva niihin. Muutaman kerran kyllä tuo kangas jumittui printteriin, mutta ihmeen hyvin se sieltä kuitenkin tuli läpi. Kuvat olen löytänyt netistä hakusanalla "free vintage photos". Nämä kehystetyt kangaskuvat ovat nyt vielä tuon iäisyys sitten entisöimäni kaapin päällä, jonka joskus olen ostanut huutokaupasta kymmenellä markalla. Siis tosiaan markka-aikaan :) Se löysi nyt lopullisen paikkansa tuolta leikkimökistä.


Kiva kun näille kangaalle painetuille kuville löytyi vihdoin käyttökohde uudessa leikkimökissä.


Viime viikonloppuna eksyin vanhan maalaistalon huutokauppaan, jotka ovat kyllä ihania. Istuin siellä viime viikonloppuna 8,5 h tuntia ja yksi ostoksista oli nämä vanhat lasten sukset, jotka ostin tuonne uuteen leikkimökkiin.


Leikkimökkiin tulee myös nämä pari kehystämääni Martta Wendelin piirtämää Kotilieden etukantta. Hitsit, että niitäkin oli vaikea löytää tai siis löytää sellaiset, jossa on mieleiset kuvat, mutta viimein lykästi. Tuo suksikuva on vuodelta 1947 ja omenanpuu aiheinen vuodelta 1951.


Vielä olisi muutama näitä kankaalle painamiani kuvia jäljellä, joille pitäisi keksiä käyttökohde. Nuo lapsista tekemäni kangaskuvat ajattelin käyttää tyynyjen tekoon, joten kohta olisi tyynyjen ompeluhommaa tiedossa. Saas nähdä miten vaan onnistuvat, kun tuota ylimääräistä kangasta niissä aikaste vähän, mutta jotain niistä pitäisi kuitenkin keksiä.Vielä kun saisin isäni tänne mökille, niin saisin nuo taulut seinällekin ja pääsisi taas sisustamisessa yhden askeleen eteenpäin :)

Niin ja vielä viimeinen muistutus GreenGaten teekannun arvonnasta, joka päättyy tänään klo 24. Arvontaan pääset tästä.

10 kommenttia:

 1. ihanat taulut ja nuo sukset on kyllä yli söpöset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Nuo sukset ovat kyllä söpöt ja oli pakko ostaa ne huutokaupasta, kun hintakaan ei ollut paha.

   Poista
 2. Kauniita! Kotilieden kansilehdet on aivan ihanat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja onneksi vihdoin ja viimein löytyi mukavat kansikuvatkin, joissa lapsukaisia kuvissa.

   Poista
 3. Huoh. Mitä kun lapses keksivät alkaa hiihtämään noilla suksilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, kyllähän me jo vitsailtiin, että siinä on pikkuneidin tulevan talven sukset ;)

   Poista
 4. Voi hitsin pimpulat miten on kauniita juttuja koko postaus täynnänsä ♥

  VastaaPoista
 5. Kylläpä ovatkin ihania nuo taulut. Hei sellaisen vinkin voin antaa niiden tyynyjen tekoon, että kehystät printatun kuvan joko pitsillä tai koristenauhalla. Silloin voit ommella sen sellaisenaan tyynykankaaseen ilman kääntövaraa. Itse olen saumannut kuvan reunat ja ommellut sitten kuvaa kehystämään kauniin kapean pitsin.
  Mukavaa torstaipäivää teille sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti tästä vinkistä. Pitsiä ajattelin tosiaan kanssa laittaa tyynyihin, mutta eipä tullut tuota mieleen, että voin ommella sen suoraan siihen ja peittää kohdan pitsillä. Saas nähdä koska ehdin tyynyprojektin pariin.

   Poista