maanantai 8. heinäkuuta 2013

Makroilua kukkatasolla


Minulla oli parisen viikkoa lainassa Canonin 60 millinen makro objektiivi ja tässä vähän otoksia joita sillä tuli räpsittyä. Oli vähän kyllä hakusessa sen käyttö, koska en ollut koskaan ennen käyttänyt makroa. Vaikeinta oli saada kuvista tarkkoja. Automaattinen tarkennus meni aina miten sattui ja käsitarkennuksella en oikein osaa kuvata ollenkaan, kun en millään näe etsimen läpi koska kuvat ovat oikeasti tarkkoja. Lisäksi jos ja kun halusin taustasta sumuisen, niin aukon säätäminen tosi isoksi aiheutti sen, että syvyysterävyys kuvissa on aika pieni. Älkää siis tuomitko mua näistä kuvista, kun ihan ensimmäiset otokset. Lisäksi lisähaasteen toi se, että minulla ei ollut mökillä mukana jalustaa ja käsivaroin kuvaaminen oli hieman haastellista, kun kukat vielä heiluivat sen verran tuulessa, että vähän väliä tuli epätarkkoja kuvia.


Kaikki nämä kuvat on napsittu meidän mökin kukista ja tässä ensimmäisissä kuvissa esiintyvät dahliat.


Tämän kukan nimestä ei ole nyt kyllä tietoa, mutta tuolla kukkapenkissä se kyllä ihan kasvaa :)Alla samettiruusu pienen ötökän kera.


Nurmikolla kasvaneen apilan kukka.


Nämä ovat puolestaan harjaneilikan kukkia. Näyttävät tuossa aika isokokoisilta kukilta, mutta kukinnossa on oikeasti vain monta pientä kukkaa.


Tämä on edelleen myös harjaneilikkaa, mutta vaaleanpunaisena.
Ruohosipulin kukka alla. Yläkuvan kukka muistuttaa hämmästyttävästi tuolta, mutta se kyllä kasvoi ihan kukkamaassa eli ihan joku kukka taitaa olla :)


Olisi kyllä kiva omistaa tuollainen makro objektiivi, mutta hinta vaan vähän toppuuttelee vielä. Ehkä sitten joskus tulevaisuuden haaveena :)

Nyt syömään pannukakkua, joka valmistuu kohta uunista. Vatkasin sen seuraksi vielä vaniljavaahtoa ja tuoreita mansikoita löytyy omasta mökin kasvimaasta. Eikun herkuttelemaan :)

Arvontakin odottaa muuten onnetartaan. Ongelmana on vaan, että minulla ei ole täällä mökillä printteriä, jotta pystyisin laskemaan kunkin arvat (eli merkitsemään ylös lukumäärät kunkin osallistujan viereen suoraan), joten joudutte nyt hieman odottelemaan sen kanssa, että pääsen jonnekin printterin äärelle. 

14 kommenttia:

 1. Tuollainen linssi olisi huippu. Tosi upeita lähiksiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, vaikka oli vähän hakusessa sen käyttö ja joutui aika monta kuvaa räpsimään :)

   Poista
 2. Tosi hienoja kuvia kauniista kukista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Aika monta otosta tosin tarvittiin, että joukosta löytyi edes jokunen terävä kuva :)

   Poista
 3. Hienoja otoksia ensikertalaiselta :) wau!

  VastaaPoista
 4. Upeita kuviahan ne ovat, olet onnistunut hyvin! Mukavaa päivää ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Ehkä sitä itse katselee vähän kriittisesti omia kuviaan ja kun tosiaan aika monta otosta oli todella epäselviä, niin tuntui, että ei sillä makrolla osaa kuvata ollenkaan.

   Poista
 5. Onpas upeita kuvia, todella onnistuneita. Aikamoinen kamera! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jansku :) Vähän on kyllä vielä tuossa objektiivissa opettelemista, mutta jonkun onnistuneen kuvan sentään sai otettua :)

   Poista
 6. Upeita kuvia. Löysin blogisi vasta ja pakko kysyä aiempiin postauksiin liittyen - missä ihmeessä käyt tekemässä kirppislöytöjä? Niin paljon kivoja juttuja ja tosi edullisesti...?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos löysit tiesi tänne :) Yleensä käyn Mankkaan Akselin kirppiksellä Espoossa, mutta sitten tulee pistäydyttyä myös muissakin eli mentaliteetillä, että mikä eteen sattuu tulemaan jos jossain liikkuu :)

   Poista