torstai 19. syyskuuta 2013

Energisoiva raakakaakao


Nyt on kyllä ollut jo sen verran syksyistä, että piti saada jotain lämmintä juomaa. Kahviahan meidän perheessä ei juo kukaan, joten meillä käytetään vain vihreää teetä ja kaakaota. Uutena tuttavuutena tämä raakakaakoajauhe, josta sitten kokeilin tehdä ihan normaalit kuumat kaakaot. Vähän vaan sokeria sekaan ja maitoa ja avot! Hyvää tuli!


Lopuksi vielä vähän tietoa raakakaakaosta, jonka sanotaan olevan myös rakkausruoka tervellisen nautinnon lisäksi. Raakakaakaon sanotaan myös saavan mielen skarpimmaksi ja luovuuden kukkimaan. Itse en kyllä ainakaan vielä huomannut tuon yhden kupin nauttimisen jälkeen ihan hirveätä skarppausta, mutta ehkä blodinkin pitäisikin nauttia tuota vähän isompina annoksina ;) Suositeltava päiväannos ylläpitona on 1-3 rkl ja terapeuttisena annoksena 4-6 rkl. Raakakaakaota voi lisätä esim. puuroon, jogurttiin, pirtelöihin tai valmistaa siitä erilaisia juomia. Raakakaojauhe käy myös hyvin raakasuklaan valmistamiseen.
Tätä Big Tree Farmsin/Tru Ra:n raakakaakoajauhetta myy mm. Ruohonjuuri.

2 kommenttia:

  1. Pitääpä kokeilla. Meillä on kokeiltu raakasuklaata leivontaan, ja siinä se on myös toiminut ihan hyvin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai sä olet käyttänyt sitä leivonnassa. Siis ihan esim. suklaakakun vai miten? Voipi toimia siinäkin tosi hyvin. Täytyykin kokeilla joskus.

      Poista