perjantai 13. syyskuuta 2013

Keinuhevosen tuunaus

Yksi kesän projekteistani oli leikkimökin rakentaminen meidän mökille ja sen sisustaminen. Sisustaminen oli siinä mielessä helppoa, että mitään uutta en oikeastaan ostanut sen sisälle, vaan kaikki tarvittava löytyi jo mökin varastosta. Yksi niistä oli tämä vanha keinuhevonen, jota vähän uudistin.
 
 
Tällainen vaaleanpunainen hevonen siitä sitten kuoriutui. Tosin ensin keinuhevosen yhtenä värinä oli tuo alakuvassa näkyvä pinkki. Kyseinen väri otti niin hirveästi silmääni ja aikani sitä katsellessa, päätin maalata kyseisen värin piiloon, kun oli sopivasti sekoitettuna vaaleanpunaista väriäkin. Pienen muutoksen jälkeen siitä tuli kyllä huomattavasti silmäystävällisempi.
 

Tältä keinuhevonen näytti ennen uudistusta. Niin monille varmaan tuttu. Puuosat olivat jo aika kuluneet ja väritys muutenkin aika kulahtanut. Uudistuksella siihen sai taas uutta eloa ja tuolla leikkimökissä se nyt hirnahtelee.

 
Jee! Perjantai perjantai....

13 kommenttia:

 1. Tuttu keinuhevonen lapsuudesta sai todella raikkaan ilmeen. Hieno tuunaus ja kivat värit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Totta tosiaan tuo sai kyllä raikkaamman ilmeen ja sen ilmekin piristyi ;)

   Poista
 2. Hieno uudistus!
  Kivaa viikonloppua!
  -k-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja oikein aurinkoista viikonloppua myös sinne! Näyttäisi tulevan ihan aurinkoinen ja lämmin viikonloppu :)

   Poista
 3. Tosi söpönen keinuheppa. Uudistui heti tälle vuosituhannelle, mutta silti siinä on vanhaa aikaa mukana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 En ole raskinut heittää kyseistä heppaa pois ja mitä parasta kun se on kuitenkin puuta, niin pienellä vaivalla sen saa uudistettua ja päivitettyä tosiaan tälle vuosituhannelle :)

   Poista
 4. ai herkku! meillä sellanen on ihan täällä kotona ja kyllä,tuossa kulahtaneessa sävyssä... oon hirveän arka tarttumaan tuunaamiseen ja oon yrittäny miehellekki puhua et jos se kunnostais mut ei sillä oo aikaa... :) pitikö se ottaa täsä talven aikana käsittelyyn... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt rohkeasti vaan tuumasta toimeen ja ei ole edes vaikeaa. Tarvitset hieman hiekkapaperia, että saat tuon pinnan vähän rikki, että maali tarttuu paremmin ja sitten vaan maalaushommiin :) Juu ja ei meillä tuo mies kanssa tee yhtikäs mitään, kun hänelle on vielä sattunut peukalo keskelle kämmentä, joten tuunailut jää sitten meikäläisen harteille ;)

   Poista
 5. ihan mahtavan ihana heppa kuoriutui siitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kieltämättä sai hieman raikkaamman ilmeen uudistuksen myötä, kun jotenkin oli jo vähän kulahtanut ja tuo vanha värityskään ei oikein enää iskenyt. Mukavat viikonloput! :)

   Poista
 6. Todella ihana! Käytitkö ihan perinteistä kalustemaalia ja pensseliä vai jotain muuta taktiikkaa?

  VastaaPoista