torstai 12. syyskuuta 2013

Aurinkoisia kukkia

 
Meinasi mennä tältä kesältä ihan ohi näiden auringonkukkien kerääminen. No nyt kyllä taas muistui mieleen, että miksi en niitä viime kesänä hirveästi kerannyt. Aikamoinen allerginen reaktio taas tuli kun laittelin niitä maljakoihin, vaikka en varsinaisesti kärsi edes heinänuhasta. Hitsit! Periksi en anna, kun kerran kotiin asti nuo olen kantanut. Nenä valuen ja aivastellen niitä sitten laittelin. Niin ja kaiken kukkuraksi kun menen noiden lähettyville (siis viitisen metriä riittää), niin saan aivan kauheat aivastuskohtaukset ja tuota keltaista siitepölyä on nyt pöydät ja lattiat täynnä, kun varistavat sitä aika hyvin. Mutta kaikesta huolimatta on nuo vaan niin ihania ja kauniita, että kyllä minä nyt parit sadat aivastukset ja valuvan nenän niiden vuoksi kärsin :)


 
Oi vitsit! Ihan näiden kuvien katsominenkin saa jo aivastuskohtaukset aikaiseksi. Toisaalta eikös se siedätyshoito ole nykyään pop :)


 
Taitavat muuten olla viimeisiä ns. luonnonkukkia joita saa kerättyä enää tältä kesältä maljakkoon. Senpä kunniaksi vielä yksi aivastelupäivä ja sitten kiikutan kaunokaiset roskikseen. Atsih ja niisk..."ja kaivaa nenäliinan esiin"! ;)

8 kommenttia:

 1. Kauniita kuvia. Auringonkukat luovat kivan kontrastin vaaleiden värien kanssa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Nuo ovat tosiaan nimensä mukaan oikein aurinkoisia kukkia ja tuovat auringon sisälle :) Mukavat viikonloput!

   Poista
 2. Vie ihmeessä kuistille, älä roskiin :) kestävät ulkona pitkään ja eivät aivastuta niin pahasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mun oli pakko kiikuttaa ne ulos, kun ei tästä aivastelusta tullut loppua sitten millään. Tosin aivastelu jatkuu edelleen, joten eivät tainneet olla ainut syy aivasteluun. Sattuukohan pujo kukkimaan vielä, kun sielle olen tiettävästi allerginen?

   Poista
 3. Keltainen on niin kaunista juuri tuollaisissa pienissä annoksissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan totta! Kummasti tuli sopivat väriläiskät kotiin ja on niitä niin kaunis katsella, vaikka vähän aivastuttaa :)

   Poista
 4. Auringonkukat ovat kauniita. Kylvin keväällä pihaan siitepölyttömiä auringonkukkia. En siksi, että olisin allerginen vaan siemenpussissa oli niin monenvärisiä kukkia. Eli sellaisiakin löytyy.
  Ilona

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai vitsit! Kiitos vinkistä! Täytyykin ensi kesänä metsästää tuollaisia siemeniä jostain. Eipä ole koskaan ennen tullutkaan vastaan. Tulikos niistä muuten ihan hyvä sato? Mukavat viikonloput!

   Poista