tiistai 17. syyskuuta 2013

Mökin ikkuna- ja oviremppaa

Yksin kesäloman isoimmista projekteista leikkimökin ja terassin rakentamisen lisäksi oli näiden meidän kesämökin ikkunanpokien maalaaminen. Tuntuu, että koko kesäloman vaan maalailin ja maalailin, mutta tulipahan tehtyä. Pikkuneitikin tokaisi lähes joka päivä, että "taasko sä äiti maalaat?", johen ei voinut kuin todeta, että "kyllä, taas äiti maalaa".

Nämä meidän kesämökin ikkunat olivat kyllä jo uudistuksen tarpeessa ja kiitos Tikkurilan sain tähän oivan mahdollisuuden ja lisäkipinän. Meidän kesämökillä kun on ikää jo lähes 40 vuotta ja ikkunat olivat täysin alkuperäisessä kunnossa lakkausten jäljiltä. Sisäpuolelta lakkaus oli vielä ok, mutta ulkopuoli oli jo aika kulahtanut.
Tältä tuon keittokomeron ikkuna näytti ennen maalausta. Onhan tuo nyt ihan eri näköinen kun se sai valkoista maalia pintaansa ja sulautuu mukavasti valkoisten kaappien kanssa. Keittokomero on onneksi jo rempattu muutamia vuosia sitten.


Kuten kuvista näkyy, olivat nuo meidän mökin ovetkin jo aika kulahtaneen näköiset. Isäni aikoinaan veistämät ovenkahvat saivat jäädä vielä alkuperäiseen asuunsa, koska onhan se osa tuota mökin historiaa ja isäni kun on koko mökin omin kätösin joskus rakentanut.


Innostuin vielä väsäämään mökin oveen uuden kranssin sekä ostin askarteluliikkeestä puisia kirjamia, jotka maalasin valkoisiksi. Saas tosin katsoa, että miten nuo kirjaimet pysyvät tuossa ovessa talvella, mutta eivät ole ainakaan vielä tipahtaneet. Voipi olla, että keväällä muutama kirjain on karkuteillä.


Saunan ovi koki myös samalla kertaa uudistuksen.

 

Tämän makuusopen kellastuneet panelit olin maalannut jo parisen vuotta sitten valkoisiksi ja nyt oli viimeinen urakka tuon ikkunan suhteen. Kellertävät ikkunanpokat ottivat kyllä aika paljon aina silmään ja nyt kokonaisuudesta tuli heti paljon yhtenäisempi. (Sori vähän hämärä kuva)Meidän mökin ikkunat ja ovet uudistuivat tällä Tikkurilan uudella vesiohenteisella Unica Akvalla, joka on nimenomaan tarkoitettu ikkunanpokien ja ovien käsittelyyn sekä ulkoa että sisältä. Maali sopii myös erinomaisesti jo lakattujen pintojen päälle sekä myös lasitettujen terassien puupaneleille ja ulkokalusteille. Mitään pohjamaalia ei tarvita. 

Ikkunan värisävyn valinta oli siinä mielessä aika helppo, että halusin, että se on valkoisen joku vivahde ja päädyin värisävyyn nimeltään paper, joka on ilmeisesti sama kuin ns. maalarinvalkoinen. Ovien värin osalta valinta ei sitten ollutkaan enää niin helppoa ja aikani pähkäiltyä valinta kohdistui värisävyyn nimeltään angora. Näin jälkiviisaana kun tuota sävyä katselee, niin olisihan tuo oven sävy voinut ehkä olla aavistuksen verran tummempikin, mutta tällä mennään nytten.

Menisköhän ensi kesä jo ilman maalaushommia? Jotain pientä projektia sitä pitää kuitenkin aina olla tai iskee ihan tylsistyminen.

8 kommenttia:

 1. Näyttää hienolta. Olet todellakin ahkeroinut! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olihan noissa kieltämättä aikamoinen homma, mutta nyt onneksi urakka on takana ja toivottavasti ei ihan heti tarvitse niitä taas ruveta maalailemaan :)

   Poista
 2. Kaunista jälkeä olet tehnyt. Kyllä maalaaminen kannattaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saga! Totta tosiaan, maalaaminen kyllä kannatti. Kummasti se vanhakin vaan nuortuu kun saa uuden pakkelin pintaansa ;)

   Poista
 3. Yhdyn edellisiin kirjottajiin. Ja mun mielestä älä tee ovenkahvoille mitään, sopivat noin oviin hyvin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu niin minäkin ajattelin, että ovenkahvat saavat jäädä tuollaisiksi, koska ne ovat kuitenkin osa tuota mökin historiaa, joten saavat jäädä tuollaisiksi.

   Poista
 4. Tulipa upeaa jälkeä, noissa on ollut hurja homma! Itse kunnostin kolme mökin ikkunaa ja siinäkin puuhaa riitti, joten olet ollut kyllä ahkera. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kieltämättä tuntui, että en ehtinyt mitään muuta kesälomallani tekemään kuin maalaamaan, kun noiden ikkunoiden lisäksi oli vielä leikkimökin sekä kaikki sinne tulevien kalusteiden maalaus, mutta urakasta on onneksi nyt selvitty :)

   Poista