maanantai 5. joulukuuta 2016

Clarion hotellin Kitchen & Table ravintola


Käytiin testaamassa ystäväporukalla uuden Clarion hotellin Kitchen & Table ravintola Helsingin Jätkäsaaressa ja talo olikin ihan täynnä. Samalla juhlistettiin synttäreitäni, vaikka ei tässä iässä näissä ikävuosissa kyllä enää paljon ole juhlan aihetta. Vuodet ne vaan vierii niin hirmuista vauhtia, ettei itsekään meinaa pysyä vauhdissa mukana. 

Kitchen & Table ravintolat ovat rantautuneet Suomeen lokakuussa. Ravintolakonseptin on luonut New Yorkissa työskentelevä ruotsalainen keittiömestari Marcus Samuelsson, joka on loihtinut Manhattanin maut ruokalistalle. Toinen Suuomen ravintoloista sijaitsee lentokentän yhteydessä olevassa Clarion Hotel Airportissa. Maailmalta näitä ravintoloita löytyykin jo 20 kappaletta, joten olikin jo aika saada tämä myös Suomeen.

Jätkäsaaren Clarion hotellin Kitchen & Table ravintola sijaitsee hotellin yhteydessä olevassa erillisessä historiallisessa Lars Sonkin suunnittelemassa L2 makasiinirakennuksessa. Hotellista on sisäkäytävä itse ravintolaan, joten pääsee kulkemaan ihan kuivin jaloin itse ravintolaan.  
Ilta alkoi kuohuvalla ja Say Cheese -alkupalalla, jossa oli mm. savujuustoa, piparjuuri aiolia sekä purjotuhkaa. Tästä viimeisestä aineosasta ei ole kyllä mitään hajua, että mitä se on, mutta aika jännällä tavalla hyvän makuista ja sopi tuon juuston kylkeen kuin nakutettu. Itse menu oli englanniksi ja yritän nyt parhaani mukaan keksiä kaikille termeille suomennokset eli voi olla pientä epämääräisyyttä tuon selittelyn osalta täällä blogin puolella. Joillekin ruokatermeille on vaan niin vaikea keksiä vastaavaa termiä suomeksi, joten älkää antako ehkä hieman outojen käännöksieni häiritä. 

Pääruoaksi nautimme Butcher´s and Gardner´s -nimisen annoksen, joka sisälsi mm. flank steakiä, salsaa sekä maukkaan mausteiset ranskalaiset. Yksi seurueemme jäsenistä ei syö punaista lihaan, joten hänen valintansa oli maukas kala-annos, jolla tarjoiltiin tyylikkäästi vanhan "sanomalehden" päällä. Annos sai myös paljon kehuja kalan osalta kuten myös meidän muidenkin Butcher´s and Gardner´s -annos.
Jälkiruoan osalta seurueemme valitsi kaksi eri jälkkärivaihtoehtoa. Itse otin Banana Skids Family desertin, joka tulee tilata vähintään kahdelle ja pari muuta seurueesta otti Pecan Pien. Banan Skids Family deserts sisälsi mm. karamellisoitua banaania, suklaa brownieta, kinuskikastiketta, maissileivän palasia, jonka kruunasi vaniljajäätelö. Molemmat olivat hyviä, mutta kyllä tuo Pecan Pie vei voiton näiden kahden välillä. Niin hyvää tuon inkiväärijäätelön kanssa.
Kitchen & Table -ravintolakokemus oli kyllä erittäin maittava ja voin suositella lämpimästi. Koko seurueemme tykkäsi kokonaisuudesta.

Masut täynnä hyvää ruokaa matkamme jatkui sitten vielä uuden Clarion hotellin sky baariin, josta olikin aika ihanat maisemat kattojen yli öiseen Helsinkiin. Siinä vaiheessa ei sitten enää otettukaan kuvia, vaan keskityttiin illan viettoon hyvien juomien parissa.


5 kommenttia:

 1. Onneksi olkoon!

  Olen käynyt Marcus Samuelsonin Red Rooster-ravintolassa New Yorkin Harlemissa. Mies tuli itsekin sinne seurueineen illastamaan samaan aikaan. Ruoka oli vähän erilaista,
  skandi-maut kohtasivat syvän etelän
  soul foodin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos onnitteluista <3 Oi ihanaa, että olet päässyt tuolla Nykissä asti käymään kyseisen herran ravintolassa. Onneksi meillä on nyt kuitenkin ihan täällä Suomessakin hänen ravintoloitaan, vaikka olisihan se aika mukava piipahtaa taas Nykissäkin.

   Poista
 2. Onneksi olkoon!

  Olen käynyt Marcus Samuelsonin Red Rooster-ravintolassa New Yorkin Harlemissa. Mies tuli itsekin sinne seurueineen illastamaan samaan aikaan. Ruoka oli vähän erilaista,
  skandi-maut kohtasivat syvän etelän
  soul foodin.

  VastaaPoista
 3. Tyylikkään näköinen paikka ja upean näköistä ruokaa.
  Myöhästyneet synttärionnittelut <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos onnitteluista! Tosiaan kokeilemisen arvoinen paikka. Me ainakin tykkäsimme!

   Poista