keskiviikko 21. joulukuuta 2016

Pikeerillä kuorrutetut joulupiparit


Hih, meidän joulupiparit ovat aika hempeitä tänä vuonna. Noista kyllä tosiaan huomaa, mitkä ovat meikäläisen lempivärit. No syy siihen, että meillä hempeillään näillä joulupipareilla, on se, että leivoin meille vaaleansinisen piparkakkutalon, jonka kuvia onkin täällä jo vilahdellut aikaisemmin. Piparkakkutalo on koristeltu vaaleansinisellä pikeerillä ja samalla kun leivottiin piparkakkutalo, niin leivottiin tietysti myös pipareita ja samaa vaaleansinistä pikeeriä tuli sitten käytettyä näihin pipareiden koristeluihin. Vaaleanpunaiset koristeet ovat sokerimassakoristeita, jotka olen leikannut painettivilla muoteilla massasta, jotka laittelin märän pikeerin päälle ja vähän vielä strösselikoristeita sekaan. Muutama kukan terälehti ehtikin sitten siinä touhussa katketa, mutta onneksi tuohon tuoreeseen pikeeriin saa lykättyä ne vielä mukaan. Kyseiset sokerimassakukat olin tehnyt jo aikaisemmin foliokuppeihin, joissa ne kuivuivat asentoihinsa. Keltaisen keskustan ne saivat kukkaströsseleistä.Viime jouluna meillä hempeiltiin näillä piparkakkutikkareilla, jotka leivoin jäätelötikkuihin ja grillitikkuihin. Aika hempeää oli silloinkin. 

Olihan meillä toki näiden lisäksi sitten ihan "normaaleja" pipareitakin, kun itse tykkään eniten ihan pelkästä piparkakusta ilman mitään koristeita, vaikka ovat nämä koristellut ihan kivan näköisiä, mutta kyllä se paras maku on vaan itselleni ilman mitään krumeluureja. Mites teillä? Tuleeko teillä koristeltua piparkakut vai syödäänkö ne vain sellaisenaan?

2 kommenttia:

 1. Jotain pientä sokerihärpäkettä pitää aina laittaa pipareiden päälle, mutta kyllähän ne menee ilmankin :)
  Ihanaa keskiviikkoiltaa Cride <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuleehan noista pipareista ehkä hieman herkullisemman näköisiä kun jotain sutaisee päälle :) ja varsinkin ovat enemmän lasten mieleen, varsinkin jos ovat itse saaneet koristella ne :)

   Poista