torstai 1. joulukuuta 2016

Mailegin joulukalenterit kaivettu esille


Oi että! Tänään lasten niiin pitkään odottama päivä vihdoinkin koitti ja voi avata joulukalenterin ensimmäisen luukun. Tai no meillä ei noita luukkuja varsinaisesti ole, kun on nuo Mailegin Nisse joulukalenterit, jossa vaan taskut. Tosin nuo taskut ovat niin hirmuisen pienet, että niihin ei oikein mahdu kaikkia yllätyksiä, joten ollaan sovittu, että joka aamu tuo joulukalenterin yllätys tulee meidän takan yläpuolella roikkuviin Pottery Barn Kidsin joulusukkiin, jotka nimikoitu lasten omilla nimillä. Lisäksi noita Mailegin kalentereita ei ole kuin kaksi ja ne on hankittu silloin, kun pienimmästä ei ollut tietoakaan ja en viitsi enää kolmatta ostaa, niin joulusukat ovat siinäkin mielessä hyvä vaihtoehto. Niihin mahtuu myös isompikin yllätys ja on nyt kaikilla omansa.  Olihan meillä kyllä suklaajoulukalenteritkin, jotka mummi oli ostanut, mutta taas kun katse vältti, niin eikös molemmat isommat lapset olleet syöneet ne heti, joten ei ole nyt suklaista versiota.

Nyt alkaakin sitten äipällä tämä haasteellinen aika. Miten ihmeessä aina muistan laittaa iltasella tuon yllätyksen joulusukkiin, kun lapset ovat menneet nukkumaan. Vähän väliä kun noihin kurkitaan ja joten niihin ei todellakaan voi laitta paljon etukäteen mitään ja yksi joulu laitoin Mailegeihin monen päivä yllärit etukäteen paketoituina, kun olin poissa, niin eikös nuo pikku riiviöt olleet avanneet kaikki ne jo etukäteen. Lisäksi iltasella lasten nukkumaan menosta ei meinaa tulla mitään, kun pitää kurkkia, että laittaakos niihin sen yllätyksen äippä vaiko oikeasti tontut. Ihanaa kun vielä menee nuo tonttujutut läpi. Kauaa tuo ei enää tule kestämään, joten nautitaan tuosta vielä. Joten vahingosta viisastuneena, vain päivä kerrallaan yllätykset ja muistutus itselleni iltaisin. Tosin aika monta kertaa on käynyt siten, että "oho, tontut ovatkin tuoneet tuon yllärin jonnekin muualle taloon" = äippä taas kerran unohti sujauttaa tuonne jotain ja hikihatussa kaivaa äkkiä ne esiin jostain piilosta ja huutaa lapsille, että tulkaas katsomaan, ne tontut ovatkin tuoneet ne tänne :)Hyvää joulukuuta kaikille! Tämä joulukuu tulee aina niin nopeasti!

6 kommenttia:

 1. Nuo tonttukalenterit on suloiset.
  Ihanaa joulukuun ensimmäistä päivää sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tontut ovat aina niin suloisia ja itse tykkään varsinkin noista Mailegin Nisseistä.

   Poista
 2. Ihanat tonttukalenterit! Ja mainiot joulusukat! Minua niin hymyilytti tuo tarina teidän pikkuisista kurkkimassa joulutaskuihin ja joulusukkiin. Malttamattomia ovat pikkuiset joulun alla.
  Ihanaa joulunodotusta teidän väelle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, joo ovat todellakin malttamattomia :) Ihanaa joulun odotusta myös sinne päin Tuula <3

   Poista
 3. Voi että, mä niin muistan nuo ajat! Ihanaa toisaalta, mutta hitsin stressaavaa, kun minäkin aina unohdin välillä ja hätäpäissäni heitin vaikka rappusille, että nyt on Tipsu-tontulla ollut niin kiire, ettei ole ennättänyt pussiin edes laittaa:) Mutta tytöillä on kyllä lämpimät muistot tuosta ajasta, joten ei kait se kovin pieleen mennyt, vaikka välillä unohtuikin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, joo tuo on toisaalta niin ihanaa, mutta toisaalta niin stressaavaa, kun ei millään meinaa aina muistaa tuota ja lapset kyllä todellakin muistavat aina ensimmäisenä aamulla mennä tuonne katsomaan :)

   Poista