maanantai 1. kesäkuuta 2015

7-vuotissynttärit


Meillä vietettiin eilen pikkumiehen 7-vuotissynttäreitä Teini ikäiset mutanttininja kilpikonna teemalla. Tosin ei tuo ihan siltä näytä, kun tätä 7 v synttärikakkua vilkaisee. Näyttää aika hempeältä ja tuo mieleen enemmänkin ristiäiskakun värinsä puolesta. No tarina sen takana on se,  kuten joku lukija ehkä muistaakin, että olin fantasiakakkukurssilla jokunen tovi sitten ja yksi kursilla tekemistäni kakuista oli tuo pieni vaaleansininen kakku (olisi ehkänyt silloin pitänyt ajatella nenää pidemmälle ja tehdä jonkun muun värinen kakku). Laitoin sen sitten pakkaseen ja otin nyt sen synttäreiksi tarjolle. Kakku oli vaan sen verran pieni, että siitä ei olisi riittänyt kaikille synttärivieraille, joten leivoin siihen isomman alaosan ja nostin tuon aikaisemman tekeleen vaan päälle. Onneksi sain värjättyä tuosta sokerimassasta suht samanväristä mitä tuossa pienemmässä kakussa oli. Tuli sitten myös ekaa kertaa elämässä kokeiltua kaksikerroksisen kakun tekoa. Onneksi ei lähtenyt luhistumaan, vaan pysyi jopa kasassakin. Tosin laitoin vähän tukea tuonne alakakkuun ihan varmuuden vuoksi.


Koska kyseessä oli 7 v synttärit, niin innostuin leipomaan ja koristelemaan myös teemaan sopivia keksejä.




Perinteen mukaisesti printtasin taas itse näitä cupcakes wrappeja, joihin lisäsin kuvankäsittelyllä sankarin nimen ja iän. Jos innostutte kanssa noita tekemään, niin vinkkinä, että nuo kannattaa printata sitten vähän paksummalle paperille. Pohjana on ihan tavallinen muffinssivuoka, jonka paistamisen jälkeen kietaisen tuohon itse printattuun cupcake kääreeseen ja koristelen. Noita muffinssikäärepohjia on netti pullollaan, joten sieltä kyllä varmaan löytyy sopivia.






Turtles synttäreiden teeman mukaisesti juomakin oli vihreää ja näistä pienistä pulloistakin on tullut jo meidän synttäreiden tavaramerkki. Ne kun saa helposti koristeltua synttäriteemaan sopiviksi eivätkä maksa mitään, jos käy hakemassa noita pulloja esim. kahviloista, joissa ne yleensä menevät lasinkeräykseen. Nuo isommat korkilliset litran pullot ovat Ikeasta. 




Synttäritarjoiluina meillä oli mm. juustoja ja sen kanssa suolakeksejä, artisokkadippiä patongin kera, sienipekonipiirakkaa, kuivakakkua, koristeltuja muffinsseja, erilaisia keksejä, popparia, shipsejä, suolatikkuja sekä tietysti täytekakkua. Meinasi unohtua koko suolaisen piirakan leipominen, kun oltiin lauantaina lähes koko päivä liikenteessä mm. lakkiaisissa ja en sitten illalla enää muistanut koko piirakan leipomista.  Sunnuntaina olikin sitten herätys jo heti klo 6 jälkeen, kun piti lähteä Cafe Latte Spiritin bloggarikirppikselle myymään ja aamulla huomasin sitten jääkaapissa nuo ainekset ja muistin koko piirakan.  Sieltä palattuani klo 14 aikoihin piti laittaa sitten hihat heilumaan ja sainkin onneksi piirakan valmiiksi ennen vieraiden tuloa. 



Tässä vielä isompien lasten synttärilookia.


Yhdet onnistuneet synttärit taas takana. Kiitos kaikille vieraille! Tämä mamma kaatuikin sitten eilen jo klo 9 aikaan sänkyyn, kun oli aika hektinen viikko takana. Oli omia kursseja, tarhan päättäjäisiä, kaverisynttäreitä, yhtiö- ja hallituksenkokousta, lakkiaisia, aikuissynttäreiden valmistelua sekä juhlintaa ja vielä tuo kirppis samana päivänä. Seuraavaksi meillä vietetään sitten Frozen synttäreitä. Tosin onneksi vasta syksyllä :)


9 kommenttia:

  1. Kivan näköiset synttärit ja ihanan kakun olet kyllä tehnyt!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kakku oli jopa ihan hyvän makuinenkin, vaikka itse sanonkin :)

      Poista
  2. Voi mitkä ihanat juhlat ja pöytä täynnä herkkuja, nam <3

    VastaaPoista
  3. Jestas! Kylläpäs oletkin ollut ahkera! Ihanat synttärit :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meinas tulla vähän kiire noiden järjestämisen kanssa, mutta onneksi sentään ehdin tekemään kaikki :)

      Poista
  4. Vau, onpa hienot synttärit ja iloinen sankari! :) On kyllä upea kakku ja muutenkin olet nähnyt vaivaa tarjoilujen kanssa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähän jäi viime tippaan noiden synttäreiden järjestäminen, mutta onneksi ehdin tekemään melkein kaiken suunnitellun. Seuraavaksi olisi sitten Frozen synttäreiden järjestäminen.

      Poista