sunnuntai 4. joulukuuta 2016

Piparkakkutalotalkoot



Meillä oli jo muutama viikko sitten oikeat piparkakkutalalotalkoot. Kaivoin pakkasesta 2 kg piparkakkutaikinaa ja sitten aloitettiin urakka. Viime vuonna meillä oli vaaleanpunainen piparkakkutalo, joka oli ensimmäinen leipomani piparkakkutalo, joten tänä vuonna päätin tehdä meille vaaleansinisen talon. Muutama hetki piti vähän miettiä, että minkäslaisen siitä tekisi ja sitten kaavoja piirtämään. Samalla kun leivottiin tätä piparkakkutaloa, niin jämäpaloista saatiinkin sitten leivotta aikamoinen kasa myös pipareita.

Lapsille ostin oman valmiiksi paistetun piparkakkutalopaketin. Kaikki palat olivat ehjiä vielä kotonan ennen koristelun aloittamista, mutta eikös osa paloista ollut sitten jo koristeluhetkellä hajonneena, kun 2 v vähän tuli lähemmin tutkailemaan niitä, joten joutui vähän "liimailu" hommiin ennen kuin päästiin aloittamaan ja enkös minä sitten itsekin vielä rikkonut kaksi koristeltua palaa nostaessani niitä, mutta saatiin kuin saatiinkin niistäkin talo aikaiseksi ja kaikki rikkotuneet kohdat jäivät piiloon.

Piparkakkutalon koristeina meillä oli strösseleitä, karkkeja sekä tietysti itse pikeeriä, jonka sekoitin munan valkuaisesta, tomusokerista ja parista tipasta etikkaa. Värjäsin pikeeristä sitten kaksi eri annosta. Toisesta tuli vihreä ja toisesta vaaleansininen. Vaaleanpunainen pastaväri oli jossain karkuteillä, joten nyt ei tullut minun ja pikkuneidin lempiväriä sitten ollenkaa, mutta onneksi meillä oli viime vuonna se vaaleanpunainen versio piparkakkutalosta.





Kumpikin isommista lapsista sai koristella molemmat omat puolet piparkakkutalosta ja minä kasasin sitten niistä talon. Kaapin perukoilta löytyi  erilaisia sokerimassakoristeita, joita olin joskus tehnyt valmiiksi sokerimassajämistä odottamaan sopivaa käyttökohdetta, joten laiteltiin nyt niitä näihin molempiin taloihin. Omassa talossani on vaaleanpunaiset kukat ja lapsilla ns. poikapuolella pääkallokoriste ja tyttöpuolella kukkia.


Tällaiset meidän taloista sitten tuli. Näistä tulee sitten vielä myöhemmin lisää kuvia, kunhan pääsevät paraatipaikoilleen. Ensimmäinen on lasten taidonnäyte ja isompi meikäläisen.



Jokos teillä on ruvettu piparitalkoisiin?

14 kommenttia:

  1. Upeita taloja! Vielä ei olla aloitettu mutta ensi viikon lauantaina olisi suunnitteilla.

    Kivaa sunnuntaita!

    VastaaPoista
  2. En ole vielä tehnyt piparitaloa. Yleensä teen yhden äidilleni lahjaksi.
    Teidän taloissa tuli upeita <3
    Ihanaa sunnuntaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Outi <3 Mukavaa piparitalon tekoa myös sinne ja kivaa sunnuntain jatkoa!

      Poista
  3. Oi miten upeita piparitaloja <3 Ei ole vielä leivottu, mutta kyllä se ihana tuoksu on jokavuosi kotiin saatava :)

    VastaaPoista
  4. Vau, ihan mielettömän hienoja!!

    VastaaPoista
  5. Niin upeita ja mikä väri! Ihailin näitä jo instagrammissa. Ensi vuodeksi nappaan kuvan talteen, silloin pitänee kunnostautua ja tehdä kotiin ihan oma eka piparkakkutalo!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Heli <3 Teillä tosiaan sitten ensi vuonna pikkuisen kanssa vähän puuhaa, vaikka taitaa olla enemmänkin taikinan syöntiä hänellä vielä silloin :)

      Poista
  6. Superkauniita! Mulla on tarkoitus tehdä huomenna ihan ekaa kertaa itse piparkakkutaikina ja leipoa tiistaina. Ainakin normipipareita tehdään, mutta olen haaveillut myös pikkuruisen talon tekemisestä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti teillä tuli makoisia pipareita ja se pikkuruinen talokin. Itse en ole vielä oman taikinan tekoa kokeillutkaan, vaan oikonut siinä sen verran, että ostanut vain valmistaikinaa. Olisihan itse tehty taikina varmaan ehkä parempaa, mutta jotenkin olen ajatellut, että se on aika työlästä kuitenkin, mutta ehkä jonain päivänä sitäkin tulee kokeilla.

      Poista
  7. Aivan ihania :) Kiitos tästä -Palautit uskoni siihen, ettei koko Suomi ole minimalismin, pelkistetyn ja mustavalkoisen perään :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, joo ei ainakaan meillä. Meillä pätee enemmänkin motto More is more eikä less is more :)

      Poista