maanantai 5. marraskuuta 2012

Feng Shuita

Olin viikonloppuna naapurillani FengShui illassa ja ajattelin laittaa teillekin muutaman sanasen illan annista tai oikeastaan iltojen. Ensinmäinen kokoontuminen oli ennen kesää ja toinen nyt viime perjantaina. Suoraan sanottuna oli kyllä varmaan ainakin puolet ajasta aivan pihalla mistä hän puhuu, mutta ehkä jotain jäi takaraivoonkin. Pitäjä oli itse Feng Shui –konsultti eli ihan ammattilainen. Ekalla kerralla käytiin perusasioita läpi ja nyt syvällisemmin omien ongelmien kanssa.


Itse Feng Shuita käytiin läpi ilmansuuntien mukaan ja kullakin osallistujalla oli pohjakuva asunnostaan, johon oli merkitty ilmansuunnat. Konsultti kävi kunkin pohjapiirustuksen läpi ja piirsi siihen 9 eri osa-aluetta, jotka sitten käytiin vielä erikseen läpi, että mitä ne tarkoittavat ja mitä asioita niissä pitäisi olla mm. mitä muotoja,  värejä tai tavaroita, jos haluat esim. että perhe ja rakkausasiat ovat kunnossa tai ura, vauraus jne. En nyt lähde tähän aukaisemaan kunkin 9 eri osa-alueen sisältöä sen tarkemmin ja mitä ne kukin ovat vaan otan tähän vähän yleisemmin.
Tässä vähän tietoa mitä minulle jäi  erityisesti mieleen:
  Makuuhuone:
-     tukeva seinä selän taakse, katse oveen tai ikkunaan.
-     ei missään nimessä kattokruunua kattoon vaan sängyn päällä ei saa olla kuin joku katossa kiinni oleva pyöreä lamppu eli plafondin tapainen lamppu. Energiat menevät muuten sekaisin ja esim. jos kattokruunu on juuri jalkojen kohdalla se voi aiheuttaa jalkavaivoja. Arvatkaas vaan onko meillä kattokruunun tapainen lamppu mun jalkojen kohdalla. Ei ihmekkään, että polvet ihan sökönä J
-     kasveja ei saisi olla makuuhuoneessa, koska öisin ne kilpailevat myös sinun kanssasi hapesta
-     ei missään nimessä elektroniikka eikä KÄNNYKKÄÄ makuuhuoneeseen. Tuovat sähkökenttää ympärille. Ei auta kuin lähteä ostamaan herätyskelloa sängyn viereen, ettei tuota kännykän säteilyä enää tule. Tätä olen jo aikaisemminkin miettinyt, että ei todellakaan ole hyvä asia, että tuo säteilevä laite on koko ajan pääsi vieressä.
-     sängyn alla ei saa säilyttää mitään muuta kuin esim. pyyhkeitä tai vuodevaatteita. Tämä sen takia, että energiakenttäsi jatkuu myös sängyn alle eikä se pääse näin vapaasti olemaan, jos sängyn alla on tavaraa.
-    peiliä ei saa olla makuuhuoneessa siten, että siitä näkyisi sänky. Tämä kuulemma kutsuu kolmatta osapuolta liittoosi. Arvatkaas vaan onko meidän makkari täynnä peilejä ja niistä näkyy tietysti tuo sänky. Kääks!
-     sänky ei saa olla metallirunkoinen, koska se johtaa sähköä
-     makuuhuoneessa ei saisi olla kuin hääkuvia tai vastaavaa, ei lasten kuvia

Lastenhuone:
-    katso turvallinen sängyn paikka eli siten, että näkee ovelle
-    pöytä tulee olla siten, että edes sivuttain näkee ovelle
-    vältä kerrossänkyjä ja parvirakennelmia. Erityisen huono on metallinen kerrossänky. Jos kuitenkin täytyy pitää kerrossänkyä, niin yläsänkyyn ei missään nimessä tulisieluista lasta. Tästä meillä olikin paljon juttua ja miten oikeasti käytännössä lapset olivat rauhoittuneet kun tulisieluinen lapsi oli siirtynyt alasänkyyn nukkumaan.
-     ei liikaa sähkölaitteita, vedä töpselit pois

Eteinen:
-    millainen eteinen, sellainen chi kodissa vallitsee eli pidä eteinen siistinä mm. kengät kaappiin. Arvatkaas olenkos sanonut siitäkin ainakin tuhat ja yksi kertaa kotosalla miehelle, mutta ei vaan niitä saa sinne kaappiin. 
-    valoisa, houkutteleva, kutsu chi sisään
-    istumapaikka, peili
-    postille, avaimille, laukuille ja kännykälle paikka

Keittiö:
-     keittiö kuuluu maan energioihin
-     keittiö on tulinen paikka hellan takia, joten suosi keltaista, ruskeita ja valkoista rauhoittaaksesi tulta. Ei kuitenkaan liikaa valkeaa.
-     jos hella ja tiskiallas vierekkäin tai vastakkain, aseta puuelementtiä väliin
-    veitset piilossa
-     keittiö ei saisi olla suoraan eteistä vastapäätä. Jos näin on, niin perheellä on aina nälkä. Meillähän tuo on juuri noin. Ei ihmekkään, että meille ruoka aina maittaa J

Olohuone:
-     seurustelun ja yhdessäolon jang-huone
-     istuinten takana mieluusti seinä, ei ikkunaa
-    riitävän väljästi kalustettu
-    tv ei saisi hallita tilaa



Kevennyksenä vielä lopuksi tämä Nalle Puhin feng shui -kirjan kansi. Pitäisköhän tutustua siihenkin ?! :) Toivottavasti joku sai jotain selvää hopinoistäni kun itsekin aika pihalla koko jutusta. Mietin, että josko sitä ottaisi tuon konsultin kotikäynnille, mutta sen verran kallis kuitenkin, että en taida raskia ja varsinkin kun tietää, että joutuisi tekemään varmaan aikamoisia muutoksia kuitenkin kotosalla.
Onkos teillä kokemuksia feng shuista syvällisemmin?
 
Kommentit on poimittu tähän Casa Blogien puolelta vanhasta osoitteesta, koska ne eivät muuton myötä siirtyneet tänne. Kommentointi toimii muuten ihan normaalisti tänne Bloggerin puolelle.
 

Kommentit

  Henkkumaaria kirjoitti 5.11.2012 klo 08.55
  Nämä ovat kyllä jänniä ja enimmäkseen järkeenkäypiä juttuja. Yksi mulla sorahti pahasti korvaan kuitenkin. Se on tuo kasvit makuuhuoneessa. Vihreät kasvit ovat hapentuottajia, eivät ne ota huoneilmasta happea. Kasvi ottaa ihmisen tuottamaa hiilidioksidia ja vettä, joista yhteyttämisen tuloksena sybåntyy sokeria ja vapautuu happea. Se kohta feng shuissa menee pieleen. On meilläkin esim. Kristallikruunu ja isot peilit makkarissa... Huh!
   
   Cride kirjoitti 5.11.2012 klo 21.37
   Tuota kasvijuttua juuri kanssa itsekin mietin, kun musta juuri noin mitä sanoitkin. No meillä ei ole edes kyllä kasvia makkarissa, joten sen puolen ei niin väliä. Pitää ehkä vielä kysäistä tuota konsultilta jos meillä on vielä tapaaminen. Kristallikruunu ei kait ole niin paha jollei se ole juuri sängyn päällä missä se meillä ainakin on ja alaspäin osoittaa juuri mun jalkoihin sellainen terävä piikki. Kääks!
    
  Riikka kirjoitti 5.11.2012 klo 09.59
  Heissan!
  Minäkin olen feng shuihin "hurahtanut" jo muutamia vuosia sitten, itseasiassa talomme rakennusaikana tarkastelin hyvinkin tarkkaan eri tiloja ja valitsin huoneiden värityksen, tapetit jne. aika pitkälti feng shuin oppien mukaan. Lisäksi olen ripotellut pieniä juttuja pitkin kotia, mitä olen kokenut mielekkääksi, esim vaurautta edistäviin tiloihin rahapuita ja eteiseen taulun kuvastamaan virtaavaa vettä.
  Olkkariin meillä kehoitettiin feng shuin mukaan laittamaan luonnonmateriaaleja, tai elämää (kasvit, eläimet, ihmiset) esittävää taidetta jne. Olin tuon jo oikeastaan unohtanut, mutta yksi päivä huomasin että olen osin sattumalta sisustanutkin olohuonen juuri oppien mukaisesti - kaikki materiaalit on luonnosta (villamatto, sohvat puuvillaa, rahilla taljoja, verhoissa heinäkuvio...). Liekö sattumaa, mutta elämässä tuntuu kaikki olevan hyvin ja tasapainossa, miehen yritys näyttäisi menestyvän hyvin ja olemme onnellisisa yhdessä :)
  Minua kiinnostaisi opiskella alaa enemmänkin, ehkä sitten kun lapset ovat vähän isompia, siihen on mahdollisuus.
   
   Cride kirjoitti 5.11.2012 klo 21.43
   Oi ihanaa, että täältä löytyy noinkin perehtynyt ihminen. Juuri rakentamisvaiheessa nuo feng shui jutut olisikin helpointa ottaa huomioon. Monet asiat tekee tiedostamattaan siten, että juuri tuo feng shui toteutuu ja kaipa noilla jokin perä on eikä mitään huuhaata vaikka välillä kyllä tuli sellainen olo, että miten sillä voi olla mitään vaikutusta esim. vaurauteen jos laitan tiettyyn kohtaan kämppään tietyn esineen tai väriä, mutta nämä on taas niitä selittämättömiä asioita ja täytyy itse vaan kokeilla
    
  Viivi kirjoitti 5.11.2012 klo 11.17
  Meillä vallitsee fengshui makkarissa :D, tosin sängyn alla vaan on yksi keittiön ovi, matto sekä telkkarin pahvilaatikko :D ja tosiaan, lapsen kuvia on makkarissa, ja todellakin peili suoraan sängyn päädyssä, joten sänky näkyy... 
  Olkkarissa sohva juurikin seinää vasten, keittiö on vähän liiankin ruskea..
  Eteisessä pelkkä istuin :D kengät kerran vuodessa siististi.. :D jos niinkään usein.
  Ja pikku V:n sängystä näkee ovelle, eli aika shuita on :D Ehkä tää elämä alkaa kukoistaa jos vaikka raivaan sängyn alusen. :D
   
   Cride kirjoitti 5.11.2012 klo 21.45
   Hih, kuulostaa niin tutulta :) Meilläkin jokaisen sängyn alla tavaraa ja eteinen ei todellakaan ole koskaan siisti vaan aikamoinen läjä kenkiä ja vaatteita aina sikinsokin tai siis koko kämppähän meillä on aina ihan sekainen, joten ei oo paljon feng shuista tietoa ja ei taida paljon tuo hyvä chi tulla meille vaan juoksee karkuun kun kurkkaa eteisestä sisään ;)
    
  Koralli kirjoitti 5.11.2012 klo 14.16
  Blogissani sinulle Sunshine Award. T:) Koralli
   
   Cride kirjoitti 5.11.2012 klo 21.46
   Oi kun kiva. Kiitos! Täytyykin tulla kurkkaamaan :)
    
  Veera kirjoitti 6.11.2012 klo 11.13
  Olipas mielenkiintoinen postaus! Vaikka en ole kyseisen aatteen uskollisia kannattajia, on aina mielenkiintoista kuulla aiheesta. Piti itsekin tehdä postaukseen liittyvä oma kirjoitus.
   
   Cride kirjoitti 6.11.2012 klo 22.05
   Kiva kuulla, että postaus kiinnosti. Olisi kyllä ihan mukava syventyä tuohon feng shuihin syvällisemmin, mutta eipä taida olla nyt vaan aikaa. Täytyykin tulla kurkkaamaan sinne teille päin :)
    

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti