maanantai 19. marraskuuta 2012

Nukkekotimarkkinoilla


Piipahdin sunnuntaina Helsingin Valkoisessa Salissa olleessa Nukke- ja nallemarkkinoilla ihastelemassa taidokkaita tekeleitä. Oikea pikkutytön unelma messut tai siis myös vähän vanhemmankin. Kyllä ne jotkut jaksaa vaan väkertää taidokkaita luomuksia. Ei taitais oma sorminäppäryys ihan riittää noihin. Kaikki tämän postauksen kuvat ovat tosiaan nukkekodin tavaroita eli todella pieniä. Niin ja toivottavasti ei haittaa kuvien vähän huono laatu kun oli sen verran hämyistä tuolla markkinoilla, että kunnon kuvia ei oikein vaan saanut. Mähän olen nykyään ihan hurahtanut näihin nukkekotitavaroihin. Yli 70 euroa sunnuntainakin sitten hurahti tuonne markkinoille, mutta toisaalta kiva tukea myös ns. suomalaista käsityötä ja sitä, että joku viitsii näpertää. Mahtaiskohan tuo oma kärsivällisyys riittää? 


Näitä eri ruokia piti kanssa ostaa meidän nukkekotiin. Ei ole muuten vielä aikaisemmin tullut vastaan näin taidokkaita itse tehtyjä ruokia. Ajatelkaas, että joku on itse nämä väsännyt eli ei ole mitään made in china -tuotteita.Tällainen piparkakkutalokin tuli ostettua meidän nukkekotiin. Oli vaan niin suloinen, että oli pakko ostaa. 


Samaiselta tiskiltä sai myös monenmoista leivosta.Kyllähän ne nukkekodin asukkaatkin voivat käydä hampurilaisella ;) 


Hih, ja macarons -leivoksia saa nykyään nukkekoteihin puhumattakaan kunnon joulupullasta ja kuumasta kaakaosta.


Tämä ihana vaaka jäi vähän kummittelemaan mieleeni. Voi vitsit miten ihanat värit, mutta kun oli jo tullut ostettua niin paljon, että tuli pihiys eteen.


Heh, ja designia nukkekotiin Aalto vaasin muodossa. Olisi ollut ihan meikäläisen lempiväriäkin.


Oliskohan pitänyt ostaa muutama Karjala tölkki kanssa? No ajattelin, että ehkä jätän nuo nyt väliin. Hammastahna tuubin kyllä ostin.


Tuo oikeanpuoleinen pesukomuutti päätyi meille. Kaapit ja luukku aukeavat oikeasti ja on myös suomalaista käsityötä. Mä rakastuin ihan tuohon. Noi sängyt on kyllä kanssa upeita tekeleitä.


Tämän nukkekodin tavarat ovat siitä hauskoja, että ne on tehty paperista. Myynnissä oli erilaisia arkkeja, joista noita saa itse tehtyä.


Muistan vielä hyvin omasta lapsuudestani kun mummolassa oli tällainen naulakko.


Sitten vielä kuvapläjäyksen lopuksi kevennyksenä tämä taidokas tekele Tuhkimon puvun luonnista.

 Meidän nukkekodin joulusta tulossa sitten ihan oma postauksensa. Onkos täällä ketään muita nukkekotihulluja vaiko yksiksenkö mä täällä näitä ihastelen? :) No hulluutta on monenlaisia ja onneksi tuo meikäläisen nukkektoihulluus ei ole kuitenkaan sieltä pahimmasta päästä. Kaipa mulla vois huonomminkin mennä ;)

Kommentit on poimittu tähän Casa Blogien puolelta vanhasta osoitteesta, koska ne eivät muuton myötä siirtyneet tänne. Kommentointi toimii muuten ihan normaalisti tänne Bloggerin puolelle.

Kommentit


  Jonsku kirjoitti 19.11.2012 klo 17.21
  Nuo on tosi mahtavia, olenkin joskus käynyt ihastelemassa nukkekotiblogeissa varsinkin noita leivoksia, joulutorttuja ym. Ei voi käsittää mistä nuo tehdään ja kuka osaa :)
   Cride kirjoitti 19.11.2012 klo 17.54
   Siis mä en kanssa käsitä, että kuka pystyy omin kätösin tekemään noin pieniä ruokia ja niin tarkkaa työtä, mutta onneksi näköjään sellaisiakin tahoja löytyy :)
  Tanja kirjoitti 19.11.2012 klo 23.02
  Vau!Kiitos näistä inspis kuvista- saa orastava into harrastukseen lisäpotkua. :)
   Cride kirjoitti 20.11.2012 klo 08.48
   Hei hienoa kuulla, että joku muukin on innostunut tuosta. Tsemppiä kovasti uuteen harrastukseen :)
  Mirja kirjoitti 25.11.2012 klo 07.20
  Tulin vastavierailulle....Ihana blogi sulla ja kauniita kuvia. :)
  Mukavat markkinat taas takana.
  Mä hurahdin tähän nukkekoteiluun vasta nelikymppisenä, mutta voi miten paljon iloa ja uusia mukavia haasteita se onkaan tuonut mukanaan. Saa halutessaan toimia puuseppänä, muurarina, ompelijana, leipurina..... Monipuolisempaa harrastusta saa kyllä hakea.:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti