maanantai 25. maaliskuuta 2013

Pikkuiset virpojat


Huhuu ja pöö! Minä olen viekas pikkuinen hiirulainen, joka kävi eilen virpomassa. Kivaa kun sain ison läjän suklaamunia ja mmm....ne kyllä maistuivat sen verran, että melkeinpä tuli massu jo pipiksi. Onneksi äippä ei huomannut, että piilotin noita suklaamunia myös hieman jemmaan tai siis ihan siltä varalta, että tuo meidän iskä ei syö niitä. Se on nimittäin aika perso makealle.


 Tässä on minun isoveljeni, joka vähän mökötti tuosta kissapuvustaan, kun kuulemma se kiristi, kun meidän äippä tunki sen puvun alle talvihaalarin. Ei tuo minun isoveljeni oikein suostunut edes hymyilemään kameralle, vaikka kuinka yritettiin kiristää ja lahjoa. Onneksi hänkin sitten sai vähän hymyä huulilleen, kun muutama suklaamuna oli ilmaantunut koriin.


Olipas kiva päivä virpomassa. Kyllä minä voisin useamminkin lähteä naapureita ilahduttamaan, jos tuollaisia palkintoja saa.

Vielä olisi neljä tarhapäivää ja sitten minäkin pääsen pääsiäisloman viettoon!

6 kommenttia:

 1. Ihanat virpojat :) On kiva, että perinne säilyy ja uusia virpojia tulee lisää

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Ihanaa on kyllä säilyttää tuo perinne omille lapsilleen ja kun näkee vielä lasten ilmeestä kuinka hauskaa se on :)

   Poista
 2. Ihanan näköiset pienet virpojat, juuri eilen sanoin miehelleni, että toiset ihmiset on ilkeitä kun sanovat jo että eivät avaa ovea, jos ovikello soi kun on taas virpomispäivä..tylsää sanoa noin..kun ajatellaan että pienet kätöset on ainakin viikon verran askarrellu kauniita oksia ja jokainen on tehty tunteella..niin sitten kun lapsi näkee vaivaa..sen eteen, niin jotkut ilkeilevät eivätkä sitten avaa ovea vaikka ovat kotona..Mukana ovat auttamassa vanhemmat.ja toivovat näkevänsä lasten iloa siitäkin että se mitä piikukäsin tehdään niin siitä saa pienen palkkion..ahkeruudesta ja iloa tuottavasta hetkestä..ihan tulee kyynel silmään..kun tulee paha mieli kun nytkin kuulin ihmisiltä tuon niin ikävän lauseen..ja mikä parasta on virpomisessakin että me vanhemmat opetetaan tai on opetettu lapsiamme kunnioittamaan perinteitä..kuten joulu, vappu, juhannus..synttärit, ja kaiken maailman juhlapyhät..esimerkiksi koristelemalla koti julakuntoon..minun lapset on aikuisia mutta olen mummo kahdelle 1-v ja toinen on 2-v..molemmille lapsille opetin kaiken tuon..ja nyt he opettavat sitä omilleen mm, 1-v,n kotona on paljon pääsiäiskoristeita..ja on ilo nähdä että minun opetukset on menny perille..ja elämä on jatkumo eli perinteet jatkuu..
  itse ei oltu kotona eilen..olin hoitamassa tyttärelläni pikkumiestä..toivottavasti kukaan pieni virpoja ei ajatellu et talon emäntä ei vaan halua avata ovea...olisin avannut oven kaikille pienille ihanille virpojille ja antanut palkkion.. :)
  Oho tulipas pitkä kommentti..mutta ajatuksia herättää kyllä moiset ihmiset..ja se että jättäisi sitten sanomatta moiset mielipiteensä kuin että myrkyttävät toisten ihmisten mielet omilla mielipiteillään..Kyllä kommentistani huokuu pieni näreys..mutta on ihanaa kun teilläkin lapset ovat rohkeasti lähteneet virpomaan..ja ensi vuonna uudestaan, toivottavasti minäkin olen kotona silloin ja saan muutaman pikkukätösin tehdyn oksan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa olen kuullut, että ihmiset eivät tahallaan aukaise. Tulee oikein paha mieli pienten virpojien takia tuollaisesta käytöksestä, vaikka heidän pitäisi olla niitä roolimalleja lapsille. Muistan niin hyvin palmusunnuntain vuodelta 2011, kun olin pikkumiehen kanssa virpomassa yhdessä kerrostalossa, jossa asui vanhempia ihmisiä. Todella moni oli aivan tuohtuneita ja suurin piirtein huusivat virpojille, että kuinka kehtaavat tulla häiritsemään hänen sunnuntairauhaansa. Siis voi hyvänen aika sentään sanon vaan! Vanhus, jolla ei ole muutenkaan enää paljon kontakteja muihin/ulkomaailmaan tulee häirityksi jos joutuu avamaan sunnuntaina ovensa. Meitä on niin moneen junaan näköjään ja onneksi noita sydämellisiä ihmisiä löytyy vielä, jotka ilahtuvat kun virpojat saapuvat ovelle ilahduttamaan :)

   Poista
 3. Jos minulla olisi käynyt noin suloisia virpojia, niin olisin napannut ne heti itselleni <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii, no pitäisiköhän näin äitinä sanoa, että no hyvä ettei sitten eksytty ovellesi...no eivaiskaan...vitsi vitsi ;)

   Poista