lauantai 16. maaliskuuta 2013

Turun kädentaitomessuilla


Kävin pyörähtämässä Turun kädentaitomessuilla tänään lauantaina ja jotenkin tämä minun kuvauspreferenssit ovat keskittyneet näihin nukkekodin sisustuksiin. Eipä tuohon kameraan oikein muita kuvia tarttunut, joten joudutte nyt tyytymään näihin. Messuilla oli toki paljon muutakin, kuten mm. taidetta, antiikkia, kädentaitoja ja jne. Messut jatkuvat vielä huomenna, jos haluat käydä piipahtamassa messukeskuksessa.


Nämä ovat siinä mielessä vähän erilaisia nukkekodin tavaroita. Ne ovat kaikki tehty paperista. Myynnissä oli erilaisia pahvisia arkkeja, joista noita saa askarreltua.



Eipä heti ensinäkelmältä uskoisi, että nämäkin alakuvan tavarat on paperisia. Tuo pääsiäisaiheinen asetelma on kyllä oikein onnistunut.


 Sitten ihan ehtoihin tavaroihin. Kaikkien seuraavien kuvien tavarat on joku itse omilla kätösillään askarrelut eli eivät ole tosiaankaan mitään made in china tekosia.


Tässä sivustavedettävässä sohvassa oli oikeasti päältä nouseva kansi ja alhaalta tulee toinen sänky viereen toiselle nukkujalle.


Tämä alakuvan nukkekoti oli oikea taidonnäyte. Kyseessä on pienen pieni nukkekoti mittakaavassa 1:48. Normaalisti nukkekodit ovat 1:12, joten voitte kuvitella siitä vielä yhden neljäsosan, niin päästään tämän kokoon.


Näitä nukkekodin lankakoreja vähän kuolasin, mutta jäi nyt sitten vielä ostamatta.



Tähän en ollutkaan ennen törmännyt. Nukkekodin asuntovaunu, joka oli sisustettu viimeistä nurkkaa myöden.


Hih, nukkekodin mölkkypeli.


Jopa yksi ainoa kuva muustakin messujen tarjonnasta. Nämä vanhat leikkiautot olivat aikamoisia komistuksia ja hinta olikin sen mukainen. Tuo sininen taisi maksaa 750 euroa. Ei ihan siis lasten leikkeihin enää.


Tässä vielä joitakin kuvia mitä minun kassiini päätyi messuilta. Nukkekoti sai nyt äipänkin, kun sitä on asutellut tätä ennen vain sisko ja sen veli :) Nyt saavat äidin kaitsemaan touhujaan. Joku oli myös jaksanut väkertää tämän hauskan Bonsaipuun, joka löysi nyt meiltä uuden kodin.


Nukkekotimme kylppäri sai myös tämän pyyhetelineen. Nyt sitten pitäisi ruveta askartelemaan muutamat pyyhkeet siihen.


Nämä päätyivät myös meille. Taidokasta kädenjälkeä nämäkin tekeleet. Tuoreita korvapuusteja korissa ja kesän omenasatoa puulaatikossa. 


Omasta puolestani oli oikein onnistuneet messut ja hyvää messupäivää niille, jotka sinne vielä suuntaavat!

6 kommenttia:

 1. Pieniä ihmeellisiä taidonnäytteitä kerrassaan!
  Tuo nukekotiharrastus veisi kyllä ihan mukanaan jos vain antaisi :)
  Sinun sivujesi kautta näitä sitten seurailen ja ihailen kun itsellä ei aika meinaa näille antaa myöten :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, että aikamoisia taidonnäytteitä, joku on väsännyt. Onneksi tekevät myös niitä myyntiin, niin nämä vähän laiskemmat ja taitamattomatkin saavat nauttia noista :) Kieltämättä tuo nukkekoteilu vie vähän mukanaan eli aika koukuttavaa. Mukavaa sunnuntaita sinne!

   Poista
 2. Vähänkö ihania! Tosi hauska bongata tuolta tavaroita,ja huonekaluja, joita on ihan oikeastikin myynnissä eri sisustusliikkeissä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan! Hatunnoston paikka kyllä noille ihmisille, jotka jaksavat väsätä noita. Hintakaan noissa ei yleensä ole paha eli harrastuksen puolelle tuo täysin menee, mutta kiva kun jotkut jaksavat ilahduttaa meitä muita :)

   Poista
 3. Oi joi miten upeita kuvia ja taidonnäytteitä!
  Jos et olisi mainninnut noista paperisista, niin minuun ne olisivat menneet aidoista kuin väärä raha, ;D
  Jospa minäkin joskus vielä aloitan nukkekotoilun, haaveissa olisi kyllä tietty talomalli, ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo paperiset oli kyllä todella aidon näköisiä. Hämäävät kyllä tosi hyvin. Nyt vaan rohkeasti kanssa vaan toteuttamaan haaveissa olevaa talomallia :) Varoitan vaan, että se harrastus vie sitten mennessään ja nälkä kasvaa syödessä :)

   Poista