perjantai 15. maaliskuuta 2013

Perhekuvauksissa

Vihdoin saimme nämä ihanat kuvamme perhekuvauksien tiimoilta. Sain miehen houkuteltua perhekuvauksiin Viva Images Studiolle Helsingin Mannerheimintielle ja tässä teillekin näytille muutama otos.


Tämän pikkuneidin hauskan kuvan teetätimme tällaiselle levylle (Kuva on nimeltään Harmony). Kyselin siitä vähän enemmän tietoja ja sain seuraavanlaisen vastauksen siitä: Kuva vedostetaan Lambda-menetelmäällä arkistokestävälle Fujicolor Crystal valokuvapaperille ja se takaa kuville 75 vuotta kirkkaat ja muuttumattomat värit. Tausta, jota taulussa käytetään on kolmikerroksinen komposiitti, jossa on kaksi alumiinilevyä, joiden välissä on polyetyleenikerros. Alumiinikomposiitti takaa valokuvataululle parhaan mahdollisen suojan kosteus- ja lämpötilavaihteluita vastaan. Kuvan päällä tulee vielä ohut mattalaminointi, joka suojaa taulua lialta, UV-säteiltä ja roiskeilta.  

Yllä oleva kuva on käsittääkseni käsitelty siten, että se on muuten mustavalkoinen, mutta siihen on jätetty tuo vaaleanpunainen väri tai siis jotain tuonne päin, näin maallikko selityksenä. Siten on saatu tuo hauska tunnelma tuohon. Nuo taulusuurennokset olivat sen verran tyyriitä, että emme raskineet tällä kertaa tilata muita kuin tämän yhden suurennoksen (koko taitaa olla n. 30x35 cm). Toivottavasti tämä taulu seuraa pikkuneidin mukana hänen varttuessaan ja muistuttaa ihanasta lapsuudestaan. Tuo napa tuossa keskellä kruunaa jotenkin tämän kuvan :)


Pikkumiehestä valikoimme tämän kuvan kehyksiin. Tämä oli mielestäni tyylikkäämpi mustavalkoisena kuin värikuvana. Hitsit kun auringonvalo on tehnyt nyt tuohon kuvaan muutaman viirun eli ne eivät ole siinä oikeasti, vaan minun huonon kuvaukseni tulosta ja minä en osaa poistaa niitä kuvankäsittelyohjelmalla.



Kuvauksia varten oltiin varattu muutama vaatekerta mukaan ja pikkuneiti otti mukaan oman Hello Kitty -pehmonsa ja pikkumiehellä oli mukanaan puolestaan Angry Birds -pehmo.


Lapsista tuli oikein onnistuneita otoksia ja kuvaus tapahtui siten, että me aikuiset ei edes nähty mitä he tuolla studiossa touhusivat, joten oli meillekin sitten ihan yllätys kun mentiin tutkailemaan kuvia, että mitäköhän tuleman pitää. 




Tässä kuvassa vilahtavat vain meidän jalat ja lapset ovat pääosassa. Tämä on kanssa tehty aika hauskasti. Kuva on muuten mustavalkoinen mutta muutama värisävy on näkyvissä.


Itse perhekuvaksi valkkasimme tämän kuvan. Mies taitaakin ekaa kertaa esiintyä täällä blogissani naamallaan ja ihan vielä luvan kanssa :) Tuo kuva on nyt meidän jääkaapin ovessa magneeteilla kiinnitettynä, kun tuota isompaa Riviera Maisonin kehystä ei ole ollut pitkään saatavilla, mutta heti kun niitä vaan tulee taas kauppaan, niin tuo perhekuva päätyy näiden muiden kuvien seuraksi.

Laitan teille sitten lisää kuvia tästä seinästä, mihin nämä päätyivät, kunhan saan vaan jostain käsiini tuon isomman RM:n kehyksen ja jonkun poraamaan mulle koukun seinään :)

Lopuksi vielä lukijatarjous:

Viva-Images Studiot tarjoaa lukijoilleni 40 eurolla seuraavanlaisen kuvauspaketin:  saat tunnin kuvauksen, tunnin kuvien katselu- ja suunnittelupalaverin sekä yhden pöytäkehyksen (20x15 cm) eli tuollaisen joka vilahti toisessa kuvassa ylhäältä katsottuna. Edun saaminen edellyttää maininta "HOHTO" ja on voimassa 28.4.2013 asti. Kuvausaikavaraukset info@vivaimages.fi tai puhelimitse 044-330 2147. Meillä oli juuri tuollainen samanlainen diili, jonka olin ostanut, jonka puitteissa käytiin tuolla kuvauksissa.

20 kommenttia:

  1. Onpa kivoja kuvia! Olin viime viikolla pitämässä kutsuja toisessa kodissa jossa oli myös Viva Images kuvia seinillä. Kuvaajilla on kiva tyyli! Täytyypä harkita tuota tarjousta :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai kun hauska yhteensattuma. Tosiaan noissa kuvissa on vähän erilainen tyyli ja elävyyttä :) Ihan mukava kokemus kyllä oli.

      Poista
  2. Ihana toi eka kuva, on mulla söpö kummityttö! Nätti on äiskäkin :) t. MN

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, kiitos <3 tosin en mä kyl tosta äiskä ihan samaa mieltä kyl ole ;)

      Poista
  3. Aivan ihania kuvia! Ihan liian harvoin tulee kyllä noita ammattilaisia hyödynnettyä... Eiköhän ne ole ne perinteiset yksivuotis, rippi ja hääkuvat, mitkä käydään kuvauttamassa, ja muuten tyydytään omiin räpsyihin.
    Niin suloiset, iloisen näköiset lapset sinulla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Näinhän se juuri on, että eipä noihin kuvauksiin tule oikein mentyä, mikä on toisaalta vähän sääli. Niistä jää kuitenkin kivoja muistoja. Itselläkin olisi varmaan jäänyt välistä ellei olisi ollut tarjousta ja siitä innostuneena sitten sain houkuteltua muutkin mukaan.

      Poista
  4. Hienoja kuvia! :) Tuollainen perhekuvaus olisi kyllä kiva. Harvoin sitä koko perhe on samassa kuvassa kun itse kuvailee..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näinhän se on, että harvoin sitä tulee koko perheestä otettua kuvaa, kun itse aina siellä kameran toisella puolella. Kuten tuossa ylhäällä olikin jo juttua, että eipä sitä oikein tule mentyä kuvauksiin, muuta kuin ns. pakkotilanteissa. Oikein hyviä kuvia kuvaaja oli saanut meistä otettua ja varsinkin nuo lapsukaisten kuvat olivat oikein positiivinen yllätys, kun normaalisti aikamoista ilveilyä, jos yrittää ottaa kuvia heistä.

      Poista
  5. Ihania kuvia! Teillä ihana perhe <3 Mikähän siinä on, että mielellään katselee kuvia bloggaajasta tai hänen perheestään..ne ovat henkilökohtaisempia ja tuovat bloggaajan lämpimän puolen esille. Kiitos näistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marita <3 välillä kyllä tosin vähän hirvittää laittaa tänne nettiin niin yksityiskohtaisia kuvia meidän perheestä, kun ei koskaan tiedä kuka näitä aina lueskelee.

      Poista
  6. Moikka! Mekin käytiin tuolla samassa, ei tosin olla vielä edes kuvia nähty. :) Sieltähän se sitten selviää, mutta minkä hintaisia nuo on nuo pikkukuvat, nuo alimmaiset? Kun osais jotenkin varautua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi teillä on vielä edessä se valinnan vaikeus. Niin paljon kivoja kuvia ja kuitenkaan kaikkia ei voi valita. Nyt minulla ei ole tietoa tuosta kokonaishinnasta, mitä me maksettiin, kun oli pakettihinta ja mies maksoi sen ja maksettiin vielä osissa se hinta. Muistaakseni tuo suurennos eli tuo Harmony 30x35 cm oli n. 269 €, jos tilasi heti. Myöhemmin tilaus oli hieman kalliimpi. Lisäksi otettiin cd:lle kuvia, jotka teetätin sitten itse valokuviksi eli ne on noita pienempiä kuvia. Ne oli värikuvia, jotka sitten itse muutin kuvankäsittelyllä mustavalkoisiksi.

      Poista
    2. Kiitos! Hih valinnan vaikeus varmasti tulee, mutta jospa meki otettais kuvia cd:lle, niin sais muutaman enemmän ja se varmaan helpottais valintaa. Ihanat on kuvat ja lapset sinulla :)

      Poista
    3. Tsemppiä sinne valintoihin :) Mulla oli kyllä aikamoista pähkäilyä, että mitkä kuvat valkkaan. Oikea jahkailija :)

      Poista
  7. Onpa ihania kuvia teidän perheestä <3! Kiva että jaoit ne täällä blogissa.
    Kuvat on kyllä niin tärkeitä!
    Ja vihdoin onnistuin tulemaan lukijaksesi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja tervetuloa tänne kanssa lukijaksi :) Toivottavasti viihdyt näissä höpinöissä mukana.

      Poista
  8. Tosi ihanat kuvat teidän perheestä! <3 Itsellä on suunnitteilla, että otettaisiin perhekuvia 3v kuvauksen yhteydessä, saa nähdä toteutuuko. Ihanat muistot yhteiskuvista kyllä jää. :)

    Minkähän takia blogisi ei näy lukulistallani, täytyy koittaa saada asia kuntoon! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jenni <3 Jotenkin tuo perhekuvaus tosiaan aina jää vähemmälle huomiolle ja tulee otettua vain noista lapsista niitä kuvia, mutta tosiaan kiva muisto siitä kyllä jää, joten voin suositella kyllä lämpimästi. Mukavaa sunnuntaita!

      Poista
  9. Aivan ihania kuvia!! Pitäis itsekin käydä otattamassa koko perheestä kuvia ammattilaisella. Yleensä aina jouluisin tulee otettua muutama räpsy, jossa koko perhe kuvassa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Niinhän se on, että harvoin sitä tulee räpsittyä kuvia koko perheestä. Yleensä nuo lapset ovat pääosassa ja niiden ympärillä enemmänkin tulee kuvattua, mutta perhekuvaus jää vähemmälle huomiolle. Onhan se vaan, niin että ammattilaisen jäljen huomaa kyllä heti. Saa kaiken näyttämään niin paljon paremmalta :)

      Poista