keskiviikko 6. toukokuuta 2015

Kallani munOnkos teillä kenties sattumalta kokemusta kallan hoidosta? Ostin tämän liilan värisen kaunottajen jokunen tovi sitten puutarhamessuilta ja yllätys yllätys, se on vieläkin elossa ja jopa kukkiikin vielä, vaikka eikös tuo ole enemmänkin ulkokukka? Messuilla oli myynnissä myös näitä Kallan mukuloita, mutta päätin, että ostan suoralta kädeltä tällaisen kukkivan version. Tuleepahan sitten edes kerran kukkia. Nyt pitäisi tuo kesän sitten tulla äkkiä, että olisi tämäkin vielä elossa, että saisi istutettua tuonne ulos sen. Tosin olen kyllä sen verran laiska kaivamaan noita mukuloita talveksi pois, joten tuskin kovin kauaa meillä elää ulkona.


Onkos teillä kokemusta, että miten pitkään olette saaneet tämän sisällä/ulkona kukkimaan? Sen verran olen ainakin huomannut, että nuo kukat haalistuvat oudosti täällä sisällä ja moni kukista muuttuu vihreiksi. Johtukohan se ettei kasvi saa tarpeeksi valoa vai kuuluuko se vaan Kallan ominaisuuksiin? Pitäisi varmaan tehdä joku googlaus operaatio nettin syövereihin tämän osalta. Mutta on tuo Kalla vaan jotenkin niin kaunis ja arvokkaan oloinen kukka.

2 kommenttia:

  1. Enpä osaa antaa vinkkiä kasvatukseen, mutta muistaakseni kalla on pitkäkestoinen kasvi, kun oikein hoitaa. Kauniilta näyttävät kukat ja sävy on kiva.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo sävy tuossa oli tosiaan aika kiva. Normaalistihan minä valkkaan aina vaaleanpunaisia, mutta nyt kerrankin vähän eri sävyä. Saas tosiaan katsoa miten kauan tuo pysyy hengissä :)

      Poista