keskiviikko 23. marraskuuta 2016

Nyt loppui liukastelu!


Merrelliltä on tullut markkinoille aivan mahtava talvikengässarja nimeltään Arctic Crip tai siis tarkemmin ottaen tuo nimitys kuvastaa kyseisten kenkien pohjaa. Merrell on erikoistunut nimenomaan outdoor-kenkien valmistukseen ja nyt yhdessä Vibramin kanssa se on luonut ainutlaatuisen jalkineen ja pohjan, jolla saadaan pitoa myös haastavalle jäiselle vesikelille ilman nastoja. Nyt saa unohtaa ns. mummojarrut eikä enää liukastu ja tämä on testattu ihan oikeasti. Oli aika huima ero tavallisen kengän ja näiden välillä. Nämä oikeasti jämähtivät hyvin ihan peilijäälläkin. Ihanaa kun nyt uskaltaa lähteä kävelylenkille myös liukkaalla säällä. Ainoa huono puoli on, että nyt poistui hyvä tekosyy olla menemättä ulos, kun on niin liukastakin. Koirien ulkoiluttajille aika ehdottomat, kun joutuvat menemään säällä kuin säällä ulos.

Itselläni on näitä nyt kahta eri versiota. Hieman naisellisempi versio on Aurora Tall Ice+ Waterproof Espresson värisenä, jossa on pidempi vetoketjuvarsi ja varren suuruutta pystyy myös säätelemään vielä nauhoilla. Toinen malli on vähän urheilullisempi Moab FST Ice + Thermo. Molemmat ovat todella istuvia jalassa ja lämpimiä sekä ovat vedenpitäviä, mikä on aika tärkeä ominaisuus meidän olosuhteissa. Mallistoa löytyy sekä naisille että miehille. Tällaiselta kenkien pohja näyttää. Nyt en valitettavasti osaa sanoa sen tarkemmin, että mitenkä tuo pohja toimii tai aktivoituu liukkaalla, mutta testattu on ihan käytännössä ja on toiminut. Liukastuminen vie talvisin niin monen kaatujan sairaalaan asti ja luita paukkuilee poikki ja murtuilee, joten todella kaivattu uutuus talvikengäsmarkkinoille.


(Kuva lainattu Merrellin sivuilta)

 

10 kommenttia:

 1. Hyvännäköiset kengät nuo ruskeat. Talvella pitää olla pito kohdillaan, jopa kengissä.
  Kivaa keskiviikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo ruskeat olivat kanssa heti omaan makuuni :) Ihanaista viikonlopun jatkoa sinne!

   Poista
 2. Itsellä on ollut kerran käytössä ja ainakin silloin pitoa löytyi. :)

  VastaaPoista
 3. Juu, näillä sadekeleillä on liukasta ollut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, mutta nyt tarvitaan tuota vedenpitävyyttä ;) Niin ja kyllä se talvi sieltä vielä tulee ja liukkaat kelit :)

   Poista
 4. Tarvetta olisi - minä olen varsinainen liukastelija ja kontturoin ilman jäätäkin;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt kannattaa tosiaan testata nämä kengät, josko auttaisivat :) Kivaa viilonloppua sinne!

   Poista
 5. Kiitos hyvästä vinkistä. Olen yrittänyt etsiä mistä löytäisin kenkiä myynnissä ja vielä omaa kokoani. Kaatuilu jääkeleillä ei yhtään houkuta ; )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kaatuilu on niin ikävää ja mitä vanhemmaksi tulee, niin sitä vaarallisempaa siitä vielä tulee, kun luut haurastuvat. Tosin kyllä ihan nuorillakin niitä luita paikkuilee ja ihan lähipiirissä parin vuoden sisällä parilla tutulla ihan pahastikin. Tulee niin ikävää jälkeä ja pitkät sairaslomat ja kuntoutukset. Onneksi on nyt nämä pitoa antavat kengät keksitty.

   Poista