keskiviikko 16. marraskuuta 2016

Murhaava illallinen


”Hermes Mansu on maailmankuulu taiteilija, joka on onnistunut pitämään oikean henkilöllisyytensä salassa. Kukaan ei ole tavannut häntä, mutta hänen nerokkaat teoksensa tunnistetaan aina. Herra Mansun tuoreimman teoksen esittelyyn ovat tänään saaneet kutsun vain todelliset merkkihenkilöt. Tämä ilta on suomalaisessa kulttuurielämässä ainutlaatuinen ja merkityksellinen… mutta teoksen esittely ei suju suunnitelmien mukaan."

Näillä saatesanoilla suuntasin murhaavalle illalliselle Helsingin Suvilahteen gurmeeruoan ja jännitysnäytelmän pariin. Illallisella vieraat nauttivat kahden tunnin aikana kolmen ruokalajin illallisen ja joutuvat samalla rikoksen silminnäkijöiksi. Jopa vierustoverisi voi olla kyseinen murhaaja.

Murhaavan illallisen esityksen on ohjannut Seppo Honkonen ja menun on suunnitellut Filip Langhoff ja se piti sisällään alkupalana marinoitua kuhaa ja sipulia. Pääruokana oli paistettua maa-artisokkaa, hirvenlihaa ja sieniä ja kokonaisuuden kruunasi karamellisoitu talviomena paistetun voin kera.

Gurmee Teatterin Murhaava illallinen –elämyksen tuottaa Skyworld Service OÜ. Yritys on sama, joka on tuottanut Suomessa ja Baltian maissa kansainvälisen Dinner in the Sky –kiertueen jo vuodesta 2010. Gurmee Teatteri on perustettu vuonna 2015 Virossa.  

Esityksen lipputilanteen näet täältä.






 

3 kommenttia:

 1. Mysteeriä ja huippu menu, mitä muuta illalta voisi toivoa.
  Kivaa keskiviikkoa sinulle <3

  VastaaPoista
 2. Ruoka oli hyvää, mutta ei nälkäisen vatsaa täyttäne. Muuten esitys oli suuri pettymys. Mitään jännittävää esityksessä ei ollut, se oli typeristä typerin ja niin suunnattoman tylsä. Kyllä harmitti, sillä mainoksista sai aivan erilaisen kuvan esityksestä.

  VastaaPoista
 3. Lisäksi teltassa oli todella kuuma, tuntui, että happi loppuu.

  VastaaPoista