perjantai 21. lokakuuta 2011

Pikkuneidin huoneen uudet verhot
Pikkuneidin huone rupeaa olemaan jo kohtapuolin valmis. Vielä tarvittais pieni viimeistely, mutta jotenkin ei ole vaan löytynyt siihen aikaa ja inspiraatiota. Nämä rullakapat ompelin huoneeseen jo jokunen aika sitten Linumin kankaasta.


Kannattaa muuten laittaa sitten rullakapan sisään tuollainen pyöreä putkilo, niin saa rullattua tuon kapan nätimmin. Niitä saa mm. kangaskaupoista jossa niitä jää usein ylimääräiseksi kangaspakan loputtua.
Tätä verhoa ei saa oikein kunnolla laskeutumaan kun  verhotangossa on juuri tuolla kohdin kannatin ja pukkaa tuon verhon vähän pussiin juuri siitä kohtaa :(  Huoneessa, joka toimi arkiolkkarina oli alunperin aivan erilaiset verhot ja silloin tarvittiin koko seinän mittainen verhotanko, joka nyt jäi käyttöön. Muutoin olisin kyllä laittanut kaksi erillistä verhotankoa, mutta ei sitten viitsinyt lähteä tota repimään pois.
On muuten tosi vaikea saada yhtään kunnollista kuvaa noista verhoista valoa vasten. Mennään nyt näillä mitä tuli. Kaiken kukkuraksi löysin hiljattain aivan ihastuttavan polka dots -kuosillisen kankaan, josta olisin ehdottomasti halunnut ommella nuo verhot, mutta mihis mä nämä sitten tungen?! Ostin kuitenkin kangasta varuiksi kun oli niin ihanaa. Ehkä surruttelen siitä sitten pikkuneidille pussilakanan. Mutta oliskos ollut aivan ihanaa jos olisi ollut nuo verhot ja pussilakana samaa kuosia. No ei voi mittään! Nyt on nämä raitaverhot.


Kuvassa näkyvä lyijylasityö on itseni tekemä. Tuli joskus väsättyä noita oikein urakalla ja nyt niille yritetään löytää ikkunaa aina mistä sattuu. Voisinkin joskus tehdä vaikka postauksen niistä. Tosin en tiedä kiinnostaako ne ketään.

Ihanan rentouttavaa viikonloppua kaikille!

9 kommenttia:

 1. Ihastuttava huone ja verhot. :) Meillä tytöillä vaihtuu verhot tiheään...äiti ei osaa päättää :) Kauniin lasikäsityön olet tehnyt. Onkohan vaikeaa?
  Viikonloppuja :)

  VastaaPoista
 2. Sievä huone prinsessalla :) Todella kauniit verhot!

  Vai oli tuo lasityö ihan sun itsetekemä! Wau!

  VastaaPoista
 3. Ihanat verhot, vitsi mä ihailen teitä jotka osaa itse tehdä! tuo lyijylsityö on upee!

  VastaaPoista
 4. No johan olet siellä vaatimattonana! Lyijylasityöt esittelyyn, kiitos! Wau taas!

  VastaaPoista
 5. Kaunis huoone! Verhoista tui huippuhienot.

  VastaaPoista
 6. Pauliina: meillä taas se vika, että kun samat verhot roikkuu sitten aika kauan kun en jaksa lähteä niitä uudistamaan. Lyijylasitöiden teko vaatii kyllä suoraan sanottuna aika pitkää pinnaa. Ensin nimittäin leikataan sopivan värisistä laseista palat lasiveitsellä ja sen jälkeen reuna kerrallaan katkaistaan lasipihdeillä (aika usein lasi ei vaan mene siitä kohtaa katki mistä pitäisi), hiotaan hiomakoneella toisiinsa millillensä sopiviksi (tämä on se pisin vaihe), sen jälkeen kukin pala ympäröidään sivuistaan kuparinauhalla (tai en muista sen virallista nimeä) ja sen jälkeen palat juotetaan kolvilla lyijytinaseoksella molemmilta puolilta toisiinsa ja lopuksi vielä suojataan juotokset. Lyhykäisyydessään siis noin. Kantsii kyllä käydä esim. joku työväenopiston kurssi ensin jos tuosta innostuu.

  Iida Emilia: kiitos kiitos. Onneksi noissa kuvissa ei niin tarkasti näy jos ommellel vähän vinksahtaa ;)

  Marika: Kiitos. Jotenkin sitä täytyy olla aina jotain tekemistä käsillä. Ehkä se on jotenkin terapeuttisen rentouttavaa.

  Nonna: kiitos. Ehkä pitää sit joskus tehdä postaus noista tiffanytöistä. Ne on vaan aika epäkiitollisia kuvattavia kun pitää aina ottaa valoa vasten kuva ja sitä meikäläinen ei hallitse yhtään.

  Hanni: kiitos kovasti kehuista. Vielä kun olis itsekin niihin supertyytyväinen. Ehkä sitä on itse aina vähän turhan kriittinen omille tekeleilleen.

  VastaaPoista
 7. Ihanat verhot! Mistä olet ostanut tuon kankaan?

  Piia

  VastaaPoista
 8. Piia: Kyseessä on Linumin kangas jonka olen ostanut Helsingin keskustan Stokkalta. Kyseistä kangasta olen nähnyt myös monessa sisustusliikkeessä ympäri Suomea eli kannattaa kysellä jollet juuri täällä Pääkaupunkiseudulla asu. Hinta oli 21 euroa/m.

  VastaaPoista
 9. Hei, onko verhoille saatavilla ohjetta?

  VastaaPoista