tiistai 18. lokakuuta 2011

Tilkkutäkin ja tyynyn ompelua

Koskaan ei varmaan kannattais esitellä keskeneräisiä tuotoksia, mutta tässä niitä nyt kuitenkin sitten tulee.
Mallailin tuota pikkuneidin tulevaa päiväpeittoa vähän lattialle ja yritän miettiä, että mitä tuohon laittelis.


Keskelle peittoa tulee tuo talo ja puuaplikaatio, jotka kiinnitin pykäpistoilla. Yläkuvassa näkyy vasta hahmoteltuna sydän, josta pilkahdus alakuvassa.Näitä koristeompeleita olen sitten iltaisin ommellut käsin sydämen ympärille. Jotain se vielä kaipais. Ehkä väsäilen jotain perhosia tuohon vielä. Yhden perhoskaavankin sain jo piirrettyä sitä varten. Ideoita otetaan mielellään vastaan.


Peittoon tulee myös näitä koneella kirjailtuja perhosia. Vielä pitäis ainakin viisi niitä surrutella lisää, että sais joka nurkkaan kaksi. Jos joskus tämä projekti etenee siihen asti, että pääsee tikkailemaan, niin se onkin sitten seuraava päänvaiva. Minkäslaista kuviota sitä sitten tekis?


Tämä tyynynpäällinen on eka harjoitustyöni. Tämän osalta pähkäilen tuota pitsiä kunhan saan tikattua sen. Laittaiskos kaksi pitsiä...


vaiko vain yhden reunaan vaiko...


laittaiskos ollenkaan? Ehkä päädyn ekaan vaihtoehtoon niin tulee käytettyä noita pitsejäkin jonnekin. On nimittäin 20 metriä niitä kotona tällä hetkellä kun vähän hamstrasin niitä alesta. Taas Sulo Vilén meiningillä, kun halvalla kerran saa :)

Lisää kuvia sitten tulossa kunhan työ taas etenee. Ongelma vaan on, että itselläni ei ole noin hienoa ompelukonetta, joka tekis mitään kuvioita tai hienoja pistoja ja kurssilla aika on aina niin rajallinen (ja tasan yksi ompelukone, joka näitä tekee) eli projekti etenee aika hitaasti.

10 kommenttia:

 1. wau! onpas ne nättejä :) osaisinpa mäkin tehdä jotain itse...

  VastaaPoista
 2. Upeita!! Kumpa osaisin itsekin :)

  VastaaPoista
 3. Kyllä onkkin nättiä...Ja vaatii senluokan kärsivällisyyttä joka taitaa minulta uupua :)

  VastaaPoista
 4. Upeita!
  Kyllä minäkin vielä joskus teen sen tilkkupeiton ;-)
  Mukavaa tiistai iltaa<3

  VastaaPoista
 5. Wau, kaunista jälkeä tulee! Kohta sun on pakko hommata itselle brodeeraava kone, tuohon hommaan meinaan jää koukkuun :)

  VastaaPoista
 6. Jessica ja Cia: mäkin olen ihan tällainen poropeukalo-ompelija, mutta yritys on kova. Viimeksi ennen tätä kesää ompelukoneen käytöstä oli yli 20 vuotta eli ei ihan tämä mullakaan ole hanskassa :)

  Lovviisa: kieltämättä jonkinlaista hermojen kestävyyttä/pitkää pinnaa tarvitaan. Aika hidasta touhua tuo tuntuu olevan kun keksin aina jotain uutta tuohon peittoon ja nälkä kasvaa ns. syödessä koko ajan.

  Arja: Hienoa, että sielläkin suunnitteilla tilkkupeitto. Eikun vain tuumasta toimeen :)

  Virpi: no älä muuta sano. Mä jäin jo siihen nimittäin jo koukkuun ja katsastelin juuri messuilta, että mitä ne maksais. Ihan ok koneen, jossa kirjontalaite sais n. 1500 eurolla, mutta onhan siinäkin ihan sikana hintaa. Tulee aika tyyriitä noista ompeluista. Tuolla meidän kurssilla on yli 3.000 euron ompelukone. Tarttis olla jo aika ammattilainen, että sellaisen hankkis. Ei tällainen sunnuntaipäivän ompelija ihan sellaista taida tarvita :)

  VastaaPoista
 7. Hienolta näyttää! Vaatii tuo peiton teko kirjailuineen kyllä mahdottomasti kärsivällisyyttä!

  Mä tunistan itsessäni tuota Sulo Vileniä kyllä useinkin...joskus pitäisi osata hillitä...

  Mukavaa viikon jatkoa!
  -kisu-

  VastaaPoista
 8. Kisu: juu peitosta ei ihan pitänyt tulla noin monimutkainen, mutta nälkä jotenkin kasvoi syödessä ja keksin aina jotain lisää. Heh, hyvä että noita muitakin Sulo Vileneitä löytyy :)Mukavaa viikon jatkoa myös sinne!

  VastaaPoista
 9. Tosi hienot tulee molemmista, päätät tehdä sitten "mitenpäin vain".
  Kävin itsekkin hakemassa tänään tilkkutäkkikankaita, mutta teen nyt vain ihan 15x15cm paloista ja sitten brodeeraan siihen jotain. Noihin tilkkutöihin jää koukkuun;)

  VastaaPoista
 10. Mia-Willa Oliviasta: älä muuta sano. Koukkuun olen ihan jäänyt ja monta uutta projektia jo päässä muhimassa vaikka vanhojakaan en ole vielä saanut valmiiksi. Eilen aloitin myös uuden tyynyn aplikoimisen pikkumiehelle. Saas nähdä mitä siitä tekeleestä tulee.

  VastaaPoista