maanantai 3. lokakuuta 2011

Kanervaa pukkaa!


Eka satsi kanervia meilläkin sitten jo vihdoin ja viimein pihalla. Callunoita lähdin ostamaan, mutta näiden kanervien kanssa lähdin pois kaupasta. Erika kanervat  ovat vaan jotenkin niin paljon näyttävämpiä kuin callunat vaikka eivät kyllä ihan niin kestäviä kuin nuo callunat...siis ainakaan minun mielestäni.


Vielä pitäis hakea lähimetsästä vihreää oksaa noihin purkkeihin somistamaan. Vielä en viitsinyt lähteä/laittaa kun tulee niin talvisen näköisiä noista ulkoruukuista sen jälkeen.


Heh ja meillä jaksaa vaan noi tulilatvat kukkia. Ei haittaa vaikka olis 20 astetta pakkasta ulkona tai ei muistais kastella. Ovat nimittäin tekokukkia. Olivat ihan törkykalliitakin, joten saavat luvan kestää nyt sitten enemmän kuin yhden kesän. Oikeat kukat olis saanu paljon halvemmalla, mutta sorruin nyt kokeilemaan noita. Ainakin vielä niissä on väri pysynyt hyvänä. Tosin talveksi täytyy varmaan viedä sisälle ettei pakkanen haalista värejä ja olishan se vähän kummallista, että ne olis talvetkin ulkona kukkimassa. Yleensä tekokukista huomaa heti ensivilkaisulla, että eivät ole aitoja, mutta nuo ovat ihmeen aidon näköisiä.


Onpas siellä synkkä sää ulkona.Vettä tullut koko päivän. Onneksi kuitenkin suht lämmintä ainakin täällä Pääkaupunkiseudulla.

Heissulivei ja kuullaan taas!

4 kommenttia:

 1. Täällä uusi lukija ilmoittautuu.. :) Meidänkin pihaan ilmestyi callunat tänä viikonloppuna.. Oon kans sun kanssas samaa mieltä, että ovat kestävämpiä kuin kanervat. Se on jotenkin terapeuttista hävittää loput kesäkukkaset ja valmistella syksyä.. uutta vuodenaikaa. :) No menipäs syvälliseksi! Syksyistä viikkoa sinulle!
  ps: mä ihan oikeasti menin halpaan.. luulin tulilatvojasi aidoiksi. Eroa ei kyllä ainakaan tuosta kuvasta heti huomaa.

  VastaaPoista
 2. Bauhausin puutarha puolella sanoivat, että erikat olisi yhtä kestäviä, jos jaksaa huolehtia kastelun kunnon pakkasiin asti. Callunat kestää kuivuutta paremmin.
  Minäkin ostin enemmän erikoita juuri samasta syystä kuin sinä:-))

  Mukavaa maanantai iltaa<3

  VastaaPoista
 3. Onpas kauniita värejä, melkein kesäisiä! :) Ja aikas ylläri tuo tekokukka...

  Mulla saa parveke vielä tovin odottaa talvikoristeita; toukokuussa hankkimani pelargoniat nimittäin jaksavat vain kukkia ja kukkia! Mutta jossain vaiheessa tulee kyllä joko callunaa tai ericaa.
  H-M

  VastaaPoista
 4. Mömmeli: hei kiva, että löysit tänne lukijakseni ja jaksoit laittaa viestiäkin. Joo ja noissa tulilatvoissa moni menee onneksi halpaan. Kerrankin aidonnäköisiä tekokukkia.

  Arja: ehkä se onkin sitten meikäläisellä se kuivuus, että noi erikat ei kestä niin hyvin kuin callunat. Täytyykin käydä heti kastelemassa ne taas ettei unohdu ja heti varise kukat pois.

  H-M: Joo mitäs sitä vielä vaihtamaan kukkia jos vanhatkin ovat vielä hyviä. Meillä oli kyllä niin anemisen näköisiä jo noi meidän, että ihan hävetti. Nyt sitten uutta väriä pihaan.

  VastaaPoista