keskiviikko 13. helmikuuta 2013

Dr. Hauschkan luonnonkosmetiikkaa

Sain Casa Blanco -blogilta haasteen kertoa päivän kosmetiikka-annoksesta. Ajattelin, että teen tästä Dr. Hauschkasta ihan oman postauksensa, koska haluan kertoa siitä hieman syvällisemmin. Kuten joku ehkä muistaakin, että olen ihan hurahtanut luonnonkosmetiikkaan ja olen testaillut eri luonnonkosmetiikan merkkejä. Nyt olen ottanut käyttöön Dr. Hauschkan sarjan ja kävin tutustustumassa myös Dr. Hauschkan kosmetologin luona. Tästä näet mistä Dr. Hauschkan kosmetologeja löytyy, jos innostut kanssa kokeilemaan.Ihan miellyttävä kokemus ja vähän erilainen mitä normaalit kosmetologikäynnit. Siellä sitten valkattiin omalle iholle soveltuvat tuotteet ja tällaisiin päädyttiin.Aamuisin kasvot puhdistetaan puhdistusvoiteella ja laitetaan uudistava voide iholle ja omansa silmänympärysiholle.


Dr. Hauschkan puhdistusvoide sisältää jauhettua mantelia, manteliöljyä, vehnänalkioöljyä sekä ihoa hoitavia lääkekasveja kuten masmaloa, kamomillaa ja kehäkukkaa.Jauhettu manteli on siitä ihanteellinen aineosa kasvojenhoitotuotteeseen, että se sitoo itseensä epäpuhtauksia iholta ja puhdistaa syvältä huokoset. Puhdistusvoide ei sisällä tensidejä, mutta puhdistaa silti ihon syvältä. Muista, että tätä puhdistusvoidetta ei käytetä samoin kuin puhdistusaineita yleensä, vaan tämä taputellaan kosteilla käsin ihoon ja pestään pois.

Iltaisin puolestaan meikit puhdistetaan puhdistusemulsiolla, tämän jälkeen puhdistusvoide ja n-ampulli. Myöskään puhdistusemulsio ei sisällä tensidejä vaan masmalouutetta, jojobaöljyä, manteliöljyä, aprikoosisiemenöljyä sekä kaura-, ruis- ja vehnäuutetta. Se sopii erityisesti herkälle iholle ja meikin poistoon. Tämän jälkeen olisi vielä hyvä puhdistaa iho puhdistusvoiteella. Puhdistusemulsio puhdistaa ihon hellävaraisesti jättäen ihon pehmeäksi. Kun olen pessyt illalla meikit pois yllä mainitun mukaisesti taputtelen ihokuuri N-ampullin iholle. Tasapainottava tehohoito eli ihokuuri N-ampulli normalisoi ihoa, oli se sitten liian kuiva tai rasvainen, yliherkkä tai ennenaikaisesti ikääntyvä. Ampullin rasvaton koostumus stimuloi ihon aineenvaihduntaa, joka on vilkkaimmillaan öisin. Ihokuuria tulisi käyttää 28 päivän kuureina ja tulisi käyttää yksi kuuri per kutakin kymmentä ikävuotta kohden eli 30 vuotiaan 3 kuuria vuodessa. Ihokuuria suositellaan käytettäväksi myös silloin kun aloittaa Dr. Hauschkan tuotteiden käytön.

Dr. Hauschkalla ei ole ollenkaan valikoimassa yövoidetta, vaan periaatteena on  että yöllä ei käytetä voiteita ihon ollessa aktiivisimmillaan. Ihon luonnollisia uusiutumis- ja puhdistusmisprosessai ei haluta häiritä öisin rasvamaisilla kalvon muodostavilla tuotteilla, vaan ihoa hoidetaan elvyttävillä ja uudistavilla kasviuutteilla, jotka antavat ihon hengittää. Itselläni on pintakuiva iho, joka on aivan korppu, jollei siihen laita pesun jälkeen rasvaa, joten vähän aluksi pelotti, että mitenkäs korppuna tuo iho mahtaa olla nukkumaan mennessä, mutta ihme ja kumma, tuo N-ampulli on riittänyt nyt hyvin ja kieltämättä aamulla on iho on levänneen oloinen ja terveemmän näköinen mitä sen on aiemmin ollut. Aluksi tosin kun otin sarjan käyttöön tuntui, että epäpuhtauksia pukkaa pintaan, mutta nyt on ihon toiminta tasapainottunut ja näyttää mielestäni paremmalta.Aamupesun jälkeen olen levittänyt iholle tätä uudistavaa kasvovoidetta ja silmänympärysvoidetta. Tämän päälle olen tehnyt normaalisti meikin. Dr. Hauschkan uudistava kasvovoide sisältää kallisarvoisia kasviöljyjä, kuten vadelmasiemenöljyjä, avokadoöljyä ja karitevoita. Uudistava kasvovoide mm. silottaa ihoa,  parantaa ihon ulkonäköä ja sävyjä sekä saa näyttämään ihon pehmeämmältä. Uudistava silmänympärysvoide puolestaan ehkäisee juonteiden muodostumista ja kiinteyttää ikääntyvää silmänymärysihoa. Luonnon raaka-aineet stimuloivat ihon toimintoja ja tukevat ihosolujen uudistumisprosesseja.  Mm. runsaasti piitä sisältävä peltokorteuute vahvistaa ja kiinteyttää ihon sidekudosta. Acerolakirsikkauute ja tyrniöljy sisältävät puolestaan A- ja E-vitamiinejä, jotka toimivat antioksidantteina iholla.

Sovittiin kosmetologin kanssa, että käytän myös tätä tasapainottavaa voidenaamiota 2 krt viikossa yhden kuukauden ajan, joka annetaan vaikuttaa 20 min iholla. Naamio kirkastaa mm. hellävaraisesti epäpuhdasta, suurihuokoista ihoa sekä kosteuttaa kevyesti normaalia ihoa. Naamio aktivoi myös kuivan ihon luonnollista toimintaa. 

Kyllähän tämä aikamoiselta arsenaliinilta vaikuttaa, mutta mitäpä sitä tekisi, että saisi taas ihosta raikkaan ja pääsisi eroon epäpuhtauksista. Nyt olen ehtinyt käyttämään tuotteita noin kolmisen viikkoa ja kyllä kieltämättä iho näyttää paljon paremmalta, joten ainakin nyt vaikuttaa tosi hyvältä. Myös elimistö kiittää kun ei saa turhia kemikaaleja itseensä :)


Kainaloihin sipaisen vielä tätä Dr Hauschkan luonnonmukaista deodoranttia, joka sisältää mm. salviaa ja taikapähkinää. Tuote ei sisällä alumiinia, joka on yhdistetty jopa rintasyövän aiheuttajaksi. Alumiini kerääntyy myös kehoon ja tukkii huokosia. Itse en käytä enää mitään normaaleja dödöjä, vaan kaikki käyttämäni dödöt ovat alumiinittomia. Voisin jopa joskus tehdä koosteen kokeilemistani alumiinittomista dödöistä ja pisteyttää ne paremmusjärjestykseen :)

Lisätietoja Dr. Haushkan luonnonkosmetiikasta näet täältä. 

Kommentit poimittu tähän Casa Blogien puolelta vanhasta osoitteesta, koska ne eivät muuton myötä siirtyneet tänne. Kommentointi toimii muuten ihan normaalisti tänne Bloggerin puolelle.


Kommentit

  Sirpa kirjoitti 13.2.2013 klo 10.24
  Jään innolla odottamaan listaustasi (paremmuus) ilman alumiinia olevista "hajunpoistajista", koska omat kokemukset ovat hiukan negatiivisia (eli hikeä pukkaa) näistä tuotteista eli olen varmaan kokeillut ihan "vääriä" merkkejä:)
   Cride kirjoitti 13.2.2013 klo 18.01
   Kieltämättä alumiinittomat dödöt toimivat juuri siten, että jos on kova hikoilemaan, niin kainalot varmaan myös kastuvat ainakin aluksi. Ensin kun aloitti noiden käyttämisen, niin tuntui, että eihän tuosta tule mitään kun kainalot ihan litimärät, mutta sitten jotenkin iho varmaan tottui noihin ja hikoileminenkin on tasaantunut nyt pidemmän käytön jälkeen. Tosin täytyy myöntää, jos esim. jotkut tärkeät juhlat, niin silloin kyllä sipaisen tavallista dödöä kainaloihin :)
  Irina - White & Fresh kirjoitti 13.2.2013 klo 11.27
  Mielenkiintoista! Kunhan saan kasvoilleni pukanneen allergisen reaktion parannettua, pääsen kokeilemaan Mádaran tuotteita ja postissa on tulossa Dr. Hauschkan vartalovoide. Ihanaa, kun pääsee hiljalleen siirtymään luonnonkosmetiikan pariin, josko se olisi tälle ongelmaiholleni parempi. :)
   Cride kirjoitti 13.2.2013 klo 18.02
   Uskon kyllä, että tuo luonnonkosmetiikka tekee hyvää ihollesi. Oma iho on ainakin siitä tykännyt ja itselläkin parempi mieli kun tietää, että ei tule niin hirveästi turhia kemikaaleja elimistöön.
  Niitty kirjoitti 13.2.2013 klo 18.01
  Kuulostaa lupaavalta. Ikävä kyllä tässä kotivuosien aikana on tullut todettua kova totuus : olen hamsteri. Aina reissuilta on löytänyt vaikka mitä kivoja löytöjä ja niitä olen sitten roudannut himaan jokaiselta reissulta. Jos vuodessa tekee 6 matkaa ja joka kerta tuo 10 purkkia, äkkiseltään huomaa ettei peilikaapit riitä. Ja koska kosmettiikka ei ole ikuisesti säilyvää, olen huomannut kovan tosiasian,parasta ennen päivä lähestyy. Mulla onkin 1 monista tähtäimistä käyttää kaikki purtelot loppuun, jonka jälkeen menis kosmetologille ja sanois 1 satsi jotain hyvää kiitos.
  Olen lupaillut että jokaista 10 tyhjää purkkia kohti saan ostaa uuden, mutta onneksi en ole moista lupausta lunastanut. Uhkaavasti näyttää siltä että tämä vuosi pärjätään varastoilla, jos sitten vuonna 2014 uutta kehiin.

  Halvaksi on ainakin kotivuodet tulleet, kun tähän ei ole tarvinut rahaa laittaa. Mitä nyt niiltä reissuilta...
   Cride kirjoitti 13.2.2013 klo 18.04
   Kuulostaa niin tutulta :) Hamstrasin aina reissulta tax freestä varmaan ainakin vuoden tökötit ja niitä vaan kertyi ja kertyi ja tosiaan parasta ennen päiväys rupeaa lähestymään. Koskakohan sitä oikein oppisi, että ostaa vain ne välttämättömät ja sitten vasta uuden purnukan kun vanha on loppumaisillaan. Mä vähän luulen, että ei minun kohdallani koskaan. Hamsteri mikä hamsteri :)
    Niitty kirjoitti 14.2.2013 klo 10.04
    Meillä homma on vähän erilaista. Sun elämä kun on "julkista", jäät kelposti kiinni ostoksista. Mulla on kun on toisella tavalla, mun pitää itse vaan olla oma moraalitar.
    Mä mietin varmaan kuukauden uutta koulureppua. Ostin ennen koulun alkua tosi kivan olkalaukun mutta tammikuussa huomasin tarviin 3 aamuna paksua kansiota ja 3 kirjaa, oli ihan pakko ostaa reppu kun tila loppui.
    Mieletön huono-omantunnon tunteet tuli vaikka ei täällä nyt mitään kirkonrotta-köyhiä olla. Kun on tottunut elämään "en osta mitään" - on tosi vaikea hankkia jotain mitä oikeesti tarvii. Tai ainakin helpottaa elämää.

    Onneksi Stockan setelit helpottivat ostopäätöstä ja piti ihan laittaa fb.henkin kuva uudesta repusta.

    Välillä sitä vaan hymyilyttää oma päättäväisyys. Itselle on hyvä välillä nauraakin.
  lovviisa kirjoitti 13.2.2013 klo 18.50
  Minullakin ollut jo pitkään käytössä nämä Hauskat...Ja iho tykkää, on raikkaampi ja totisesti ihohuokosia supisavia nämä aineet. Luxus- ja klassisessa kasvohoidossa käyn myös aika ajoin :)
   Cride kirjoitti 14.2.2013 klo 11.49
   Hienoa kuulla, että sielläkin päässä käytössä nuo tuotteet. Hyviä ovat totta tosiaan :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti