maanantai 25. helmikuuta 2013

Hauskat lasten ruokailuvälineet


Meille päätyi Von R:stä tällaiset hauskat lasten ruokailuvälineet. Lapset olivat ihan innoissaan nähdessään nämät. Pikkuneiti sai yläkuvassa näkyvät keijusarjan ruokailuvälineet ja jokaisella keijulla on oma nimensäkin, Allo, Charlie sekä Willow.


Pikkumiehen ruokailuvälineet ovat puolestaan tällaiset hauskat keltamustat työkoneet. Olisittepa kuulleet ääniefektit kun näillä alettiin syömään. Luonnollisesti kuuluu sellainen työkoneen pärinää kun kuormaaja työnsi ruokaa haarukalle :)Tutkailin tarkemmin noiden tuotteiden takapakettia ja huoli näiden turvallisuudesta tipahti hartioiltani. Nykyään kun noista muovitavaroista ei tiedä mitä ne sisältävät, mutta nämä ovat Bisphenol (BPA) vapaita eli kyse on siitä raaka-aineesta, josta tuli iso haloo tuttipullojen osalta. Monessa maassahan nuo BPA:ta sisältävät tuttupullot ovatkin kiellettyjä. Eli kaikki äipät, jotka tämän sattuvat nyt lukemaan, niin älkää enää käyttäkö niitä vanhoja tuttipulloja, jollette tiedä, että ne BPA -vapaita (Aventilla on ainakin BPA -vapaita pulloja ja ne ovat vähän sumempia kuin normaalit pullot). Se on nimittäin sellainen ainesosa siinä pullossa, että maitoa kuumennettaessa  pullosta irtoaa tuota maitoon ja se aiheuttaa mm. hedelmättömyyttä. Ei ihmekään, että nykyään on niin paljon lapsettomutta kun kaiken maailman myrkkyjä saadaan heti elimistöömme. Tällaisestahan ei ollut mitään tietoa silloin kun olen pikkumiestä tuttipullolla ruokkinut ja aina lämmitin maidon pullossa mikrossa, joten arvatkaas onko omatuntoa tuosta kolkutellut. Enhän missään tapauksessa tuota olisi tehnyt, jos olisin tuollaisesta tiennyt, mutta aika vaiettu aihe tuo on ollut täällä Suomessa. Oli muuten jännä huomata nyt viimeksi Jenkeissä käydessäni, että todella moneen muoviseen lastenastiaan oli tullut iso lappu, että BPA-free. Näin ei ollut vielä vuosi sitten, mutta pikkuhiljaa tuohonkin aletaan heräämään. Sori, että eksyin vähän aiheesta, mutta sainpahan vuodatettua tuota sydämeltäni :) 

Nämä ruokailuvälineet ovat myös PVC-vapaita, eivätkä sisällä mitään maaleja eikä lyijyä. Takalapun tiedoissa luki myös, että patenttikin on vetämässä noiden osalta :) Tuotteet soveltuvat myös tiskikoneessa pestäviksi ja olen itse pessyt niitä 70 asteessa astianpesukoneessa, eivätkä ole menneet miksikään. 

Kommentit on poimittu tähän Casa Blogien puolelta vanhasta osoitteesta, koska ne eivät muuton myötä siirtyneet tänne. Kommentointi toimii muuten ihan normaalisti tänne Bloggerin puolelle.

Kommentit

  Sanna kirjoitti 25.2.2013 klo 12.35
  Kivan näköinen lasten setti. Maistuukohan ruoka paremmalta näiden avulla?
   
   Cride kirjoitti 25.2.2013 klo 16.18
   Eikö olekin :) Ainakin ruokailuhetkestä on tullut hauskempia näiden avulla, vaikka ne tietyt ruoat taitaa silti jäädä syömättä ;)
    
  Lanttuleikkuri kirjoitti 25.2.2013 klo 15.55
  Asiasta se kummemmin tietämättä aina välillä ihmettelen näitä juttuja. Kuinka paljon muovipullosta sitten sitä haitta-ainetta irtoaa ja kuinka kovalla sitä mikrossa pitää kiehuttaa että jotain tapahtuu ?Mun ystävän veljen vaimo on töissä laboratoriossa, jossa kerran tehtiin päätös joku lasten lelu piti ottaa markkinoilta pois. Tutkimuksessa jostain osasta vedettiin enemmän kuin normi aikuisen voimalla ja saatin nappi irtoamaan, joka voi aiheuttaa tukehtumisen vaaran.

  Itse aikoinaan annoin pullosta maitoa lapselleni ja meillä oli sitä varten pullolämmitin, joten onnistuin tämän asian välttämään.

  Nykyaikana kun maailma muuttuu saasteisemmaksi joka päivä, on vaikea sanoa kun meidän lapsien ikäpolven lapsettomuutta joskus tutkitaan, mistä vika oikeesti johtui. Hengittämisestä vai siitä että vuoden verran juodaan maitoa pullosta ?

  Siitä huolimatta äärettömän suloisia ruokailuvälinetä ovat ja olisikin kiva tietää maistuiko ruoka paremmin näiden kanssa vai onko teidän lapset aina olleet reippaita syömään.
   
   Cride kirjoitti 25.2.2013 klo 16.24
   Sehän se on, että nykyään niin hirveästi saadaan kaikkea lisäainetta, kemikaaleja, saasteita jne. elimistöömme, että huh huh. Pakkohan niiden on jotain vaikuttaa. Hesarissa oli pitkä artikkeli n. kk sitten juuri lapsettomuudesta ja kuinka huonoa nuorten miesten siemenneste on nykyään. Siinä ihan vakavissaan puhuttiin, että olisi pitänyt jo pakastoida tulevaisuutta varten tuota "tavaraa" kun se on niin huonolaatuista nykyään ja huonommaksi vaan menee. Siinä spekuloitiin monia eri seikkoja tuohon, mutta nyt en kaikkia muista. Sori eksyin nyt vähän harhateille tässä sepustuksessa :) Ruokauluhetkistä on tosiaan tullut noiden ruokailuvälineiden myötä hauskempia, vaikka ne tietyt ruoat edelleen jää siihen lautaselle ja sama toteamus, että "mä en tykkää" :)
    
    Lanttuleikkuri kirjoitti 25.2.2013 klo 19.00
    Luin saman tarinan. Mutta näinhän se menee. Saastemäärät nousee päivittäin, koska kulutusta on koko ajan enemmän. Ei ilma paremmaksi muutu. Kun Al Gore teki näitä ilmastonmuutos-puheita, tuli laskukaava vastaan. Jos koko UK sammutettaisiin 4 kk, olisi sinä aikana Kiinan päästöt nousseet niin paljon että UK.n sammuttamista ei olisi mitään plussaa jäänyt. 

    Vaikka itse yrittää kierrättää ja ostaa kotimaista ja paljonkin välttää turhan ostamista ( tulinko juuri äsken Stockalta, ei... ), isossa kaavassa pienillä asioilla ei ole mitään merkitystä. Toisaalta Suomessakin asuu lähes 5,5 miljoonaa ihmistä ja jos kaikki tekisi näin Suomessa ja sama laajenisi vähän enemmän esim itärajan taakse, voisi asiat muuttua. Vähän.

    Itse Al Goren dokumentin jälkeen lopetin Made in China tuotteiden ostamisen, jonka hyvin nopeasti tajusin olevan täysin mahdoton tehtävä.


     
     Cride kirjoitti 26.2.2013 klo 08.14
     Puhut niin asiaa. Tällaisen muistan kuuleeni, että vaikka nyt lopetettaisiin kaikki päästöt, niin kasvihuoneilmiö jatkuisi siitä huolimatta vielä 100 vuotta eli kuulostaa aika lohduttomalta :( Vaikka tuntuu, että omilla teoilla ei ole mitään vaikutusta, mutta jos toisaalta kaikki ajattelevat noin, niin eihän niillä olekaan, mutta jos jokainen edes vähän tsemppaisi, niin vaikutus voisikin olla jo ihan eri. Täytyy tunnustaa, että itsekin välillä ajattelee juuri noin, että eihän tällä kuitenkaan mitään vaikutusta ole ja siitä ajatustavasta kun vielä pääsisi yli. Tuo Kiina tosiaan on kyllä iso "mörkö" tuossa mielessä ja toivottavasti sielläkin jossain vaiheessa herätään asiaan.
      
  Miia - OKV kirjoitti 25.2.2013 klo 21.39
  Pikkumiehen aterimet on mielettömän hienot. :) Meidän neiti olisi niistä ihan innoissaan. :D

  Kiitos kivasta postauksestasi!

  Rentoa iltaa! ♥
   
   Cride kirjoitti 26.2.2013 klo 08.16
   Kiitos :) Totta tosiaan kyllä ne sopii myös tytöille ja meilläkin kyllä autoilla ajellaan ja nyt vasta on päästy siihen vaiheeseen, että my little ponyt ja nuket kiinnostavat ehkä enemmän kuin nuo isoveljen autot ;) Nyt on oikea prinsessakausi menoillaan. Mekko pitää olla aina päällä (ja se pitää olla leveä, että se pyörii) ja kruunu päässä, hih ;)
    

2 kommenttia:

 1. Hei!
  Eli mistä näitä saa ostettua/tilattua? Aivan ihanat, löytö olisi kummipojalle...
  T.Heidi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Nuo on tilattu sellaisesta putiikista kuin Von R. En tiedä onko heillä enää noita valikoimassa, mutta kannattaa käydä kurkkaamassa.

   Poista