tiistai 5. helmikuuta 2013

Talokierros: pikkuneidin huone osa 3


 

Päästiin kuin päästiinkin vihdoin tähän kolmanteen osaa pikkuneidin huoneen esittelyssä. Taitaa olla jotain samoja aiheita jo näissä kuvissa, kun en enää oikein muista, että mitä kuvia edellisissä postauksissa oli.

Yksi pikkuneidin huoneen katseenvangitsijoista kaiken tämän tavarapaljouden joukossa on ehdottomasti nukkekoti. Maalasin sen vaaleanpunaiseksi kuten alla olevan hyllykönkin sekä samaa maalia riitti vielä pikkuneidin sängyn irtolaidan sekä irtohyllyn maalaamiseen. Kyseinen hylly on yli 10 vuotta vanha Ikean hylly ja oli jo ihan kellastunutkin varastossa ja mies oli monta kertaa kiikuttamassa sitä jo roskikseen, mutta en vaan antanut lupaa. Nyt sitten palvelee hyvin tuolla huoneessa uuden värin kera.


Jonkin verran on tullut kyselyitä tuosta matosta ja ikkunassa olevasta tekemästäni lyijylasityöstä. Ohje on otettu vuonna 1999 Jenkeistä ostamastani ohjekirjasta ja valitettavasti en tiedä onko kyseistä kirjaa/ohjetta enää missään tallessa. Tein noita nimittäin aina mökillä ja ohjeet ovat sitten siellä jossain. Matto on puolestaan äitini virkkaamaa juhannusruusumatto ja postauksen siitä näet tästä, jossa myös linkki ohjeeseen.Ikkunan vieressä on vanha isotätini lamppu. Pitäisi vaan käydä vaihtamassa se pistoke siitä nykyaikaan, jotta saisi tuon seinäänkin ja valon siihen. Kaappien ovia koristaa liitutaulutarrat.


Huoneesta löytyy myös oma lapsuuden aikainen nukensänkyni. Sen osalta vähän pähkäilin, että maalaisinko senkin vaaleanpunaiseksi, mutta jotenkin tuo 70-luvun tunnelma olisi hävinnyt siitä, joten saa olla tuollainen pirtsakka keltainen.
 
 
Näitä puisia herkkuja tulikin esiteltyä juuri viime postauksessa, mutta en viitsinyt lähteä näitä kuvia enää tästä poistamaan, kun kerran joskus ne olen tähän ladannut.


 
Seuraavaksi voitaisiin hypätä talokierroksessa yläkerran veskiin.
 
 Lumista tiistaita! Täällä ainakin tulee lunta taas oikein urakalla.
 
Kommentit on poimittu tähän Casa Blogien puolelta vanhasta osoitteesta, koska ne eivät muuton myötä siirtyneet tänne. Kommentointi toimii muuten ihan normaalisti tänne Bloggerin puolelle.
 


Kommentit

  Mia -Willa Oliviasta kirjoitti 5.2.2013 klo 16.40
  Mä olen aina tykännyt tästä teidän neidin huoneesta!!
  Meilläkun on aina tyttöjen huoneessa kaikki sekaisin, vaikka sitä siivoillaankin monta kertaa päivässä
   
   Cride kirjoitti 5.2.2013 klo 18.15
   Oi kiitos ♥ Meillä on koko kämppä aina sekaisin ja yhden nurkan kun saa siivottua, niin eikös nuo lapsukaiset ole ehtineet jo seuraavan paikan sotkea. Siis lopun noidan kehä :(
    
  Jenni kirjoitti 5.2.2013 klo 17.57
  Tuo nukkekoti on kyllä tosi ihana, oikea karkki! :) Ja matto on tosi ihana myös, jaksaisinpa itsekin virkata tuollaisen neidille. :)
   
   Cride kirjoitti 5.2.2013 klo 18.16
   Kiitos ♥ Mullakin oli aluksi vakaa aikomus virkata itse tuo matto, mutta sitten äitini innostui siitä ja ilomielin luovutin virkkauksen hänelle. Ei olisi varmaan matto vieläkään valmis :)
    
  satutalo kirjoitti 6.2.2013 klo 14.43
  Huvitti, kun huomasin samanlaisen nuken sängyn olevan sinulla kuin minullakin lapsuudessa:) tein noin viikko sitten juttuakin blogiini missä kyseinen sänky näkyy. Kyllä on monet nukkeleikit tullu sillä leikittyä. Nostalgista!!
   
   Cride kirjoitti 7.2.2013 klo 19.44
   Olipas hauska yhteensattuma. Täytyykin tulla kyläilemään ja katsomaan sinun hieno sänkysi. Toista se oli silloin meidän lapsuudessa kun ei ollut tällaista lelupaljoutta mitä nyt on. Yhdellä lelulla jaksetaan nykyään leikkiä muutama päivä/viikko ja sitten se jo hylätään. Toista se oli omassa lapsuudessa kun muistan vieläkin suurinpiirtein kaikki leluni :)
    

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti