perjantai 11. marraskuuta 2016

Mokkapalamuffinssien ohje




Nykyään taidetaan elää mokkapalojen uutta trendikautta. Nämä ihanan retrot ja nostalgiset herkut jokainen varmaan muistaa ainakin 80-luvulta ja nyt ne ovat taas löytäneet takaisin yleisön suosioon. Jotenkin olin itsekin ihan unohtanut kuinka hyviä mokkapalat ovat ja kuinka helppoja ne ovat loppujen lopuksi tehdä. Lisäksi mokkapalat taitavat olla niin pienien kuin isojenkin makuun ja yleensä ne ovat myyjäisten se suosituin herkku.

Meillä vietettiin syyskuun lopussa neidin 7 v synttäreitä, jonne alunperin ajattelin tehdä ihan normaaleja mokkapaloja, mutta kun itse synttärisankari totesi, että synttäreitä ei voi viettää ilman muffinsseja, joten olihan äipän tietysti toteltava itse sankarin toiveita. Sen verran äiti kyllä piti nyt oman mielensä, että yhdisti oman ja neidin toiveet ja leipoi muffinssit mokkapaloina tai oliskohan nuo mokkapala cup cakeja? Nappasin tämän ohjeen vain äkkiä netistä ja nyt en valitettavasti enää muista sen alkuperää, kun otin itse vaan copy pastena talteen. 

Tässä mokkapala cup cake ohje myös teillekin


Mokkapalamuffinssit

3 kananmunaa
2 1/2 dl sokeria
4 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
2 tl vanijasokeria
1 1/2 dl vettä
150 g voita

Mokkapalojen kuorrute
250 g voita
4 1/2 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
3 rkl kaakaojauhetta
1/3-1/2 dl keitettyä kahvia


Kananmuna ja sokeri vatkakaan vaahdoksi. Sulata voi ja nosta jäähtymään. Kiehauta vesi. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Lisää muna-sokerivaahdon joukkoon kuivat aineet (mielellään siivilän läpi) ja kuuma vesi vuorotellen. Lisää lopuksi joukkoon sulatettu, hieman jäähtynyt voi. 

Laita taikinaa muffinssivuokiin n. 3/4 asti. Taikina riittää n. 20 muffinssivuokaan. Mikäli käytät ohuita paperisia muffinssivuokia, niin kannattaa käyttää paistamisessa muffinssipelti, jotta muffinssit pysyvät kauniin mallisina. Mokkapalamuffinsseja paistetaan 200 asteessa noin 15-20 minuuttia tai kunnes muffinssit ovat kypsiä. Anna muffinssien jäähtyä ennen kuorrutteen laittamista.

Kuorruutteen valmista varten, vatkaa sähkövatkaimella huoneenlämpöinen voi ja lisää joukkoon kaikki kuivat aineet. Lisää lopuksi lämmin kahvi joukkoon pienissä erissä. Vatkaa seosta voimakkaasti hetken aikaa. Laita kuorrute tyllalla varustettuun pursotuspussiin ja pursottele kuorrute muffinssien päälle. Halutessasi ripottele vielä nonparelleja kuorrutteen päälle. Itse laitoin osaan nonparelleja ja osaan sokerimassasta painettuja kukkia. Kuorrute ei välttämättä riitä kaikkiin muffinsseihin, jos laitat oikein kunnon korkean cup cake maisen kuorrutuksen,  joten suosittelen vähän matalamman kuorrutteen laittamista ja mielestäni se oli ihan riittäväkin. 

Lumista viikonlopun alkua! Oliskohan huomenna mokkapalapäivä vaikka näiden muffinssien muodossa? 

3 kommenttia:

  1. Kiitos ohjeesta, me tehdäänkin näitä isänpäiväksi, mokkapalat kun kuuluu meidän perheen suosikkeihin😊. Kivaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  2. Silloin jo synttäripostauksessa näitä muffinseja ihastelin. Niin ovat kauniita kyllä, olet taitava leipuri!

    VastaaPoista
  3. Ihmettelin mitkä ihmeen mokkapalat, kun tänne Tampereelle muutin :D Itse olen oppinut tuntemaan nämä masalisana :)

    Kivaa viikonloppua ja oli ihana nähdä viime lauantaina <3 Ottamani kuva taisi onnistua teistä :)

    VastaaPoista