sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Uusi valokuvakirja

Huh! Yski uurastus taas takana. Vuoden 2011 kuuden ensimmäisen kuukauden kuvat ovat nyt järjestyksessä. Vitsit kun itsestään saisi sen verran irti, että laittaisi nuo kuvat aina heti eikä sitten vuoden viivellä.Tilasin tämän valokuvakirjan TicTacPhostosta ja olen ollut tähän ainakin tyytyväinen. Tämän kuvakirjan koko on Contemporary medium 24,5 x 32 cm, joka on mielestäni juuri sopiva kädessä pidettäväki ja kuvat eivät ole liian pieniä vaikka laittaa monta samalle sivulle.

 Alunperin ajattelin, että teen vuoden 2011 osalta yhden valokuvakirjan, mutta eihän niitä olisi mitenkään saanut kaikkia ängettyä yhteen kirjaan vaikka sivuja voi valita jopa 120. Tässä valokuvakirjassa on yhteensä 80 sivua. Valitsin kanneksi mustan värin, johon laitan sekä etupuolelle että taakse kesäisen kuvan.
TicTacPhoton valokuvakirjaan pystyyn kyllä valkkaamaan erittäin laajan skaalan eri variaatioita. Alle olen vähän poiminut esimerkkejä mitä kaikkea minä lähdin kokeilemaan eri sivuille. Voit valita pohjaksi eri värjeä tai valmiita pohjia tai sitten voit laittaa oman kuvasi pohjaksi kuten minä tein jossain sivuissa. Kuvia pystyy liikuttelemaan, vääntämään ja kääntämään sekä lisäämään erilaisia valokuvan kehyksiä. Lisäksi pystyy laittamaan erilaisia "koristeita" sivuille haluaamsi kohtaan.

Tässä kuvassa laitoin pohjaksi ottamani päivänkakkara kuvan tai kuten lapsukaiset sanoo, kakkarakukka joka sitten loputa yleensä vääntyy kakkakukaksi.Meidän veneilyreissultakin päätyi muutama kuva kirjaan. Lisäsin tähän vielä noita meriaiheisia juttuja koristeeksi.Mökiltänkin piti ikuistaa luonnollisesti muutama kuva.


Tässä ollaan Korkeasaaressa piipahtamassa. 
Tikkareiden syöntikin on ikuistettu joskus kameraan ja nekin kuvat päätyivät tänne valokuvakirjaan.
Pikkumiehen 3 v synttäreistä tulikin monta sivua juttua. Tähän otin mustan pohjan, kuviin valkoiset kehykset ja sitten toin ilmapallo koristeita ja tuon 3 v kynttilän.

Tästäkin tyylistä tuli mielestäni ihan kiva, että laittoi ison kuvan pohjaksi ja sitten pari kuvaa sen päälle sivuun.
 


Jollei halua lähteä kokeilemaan erilaisia juttuja, niin voi tehdä vaikka vain tällaisia perussivuja, että kuvat ovat vain rinnakkain siististi.
TicTahPhoton ohjelmasta löytyy myös pääsiäisaiheisia koristeita. Nämä kuvat ovat viime vuoden virpomisreissulta.
Tällä sivulla puolestani kokeilin tuollaista monen kuvan päällekkäisyyttä -kehystä. Ihan hauskan näköinen tuokin.Tämä postimerkkikehys on ihan minun suosikkini.Vielä olisi kuvat laittamatta vuoden 2011 heinä-joulukuun osalta ja KAIKKI tämän vuoden kuvat. PUUH!
Kai te muuten olette muistaneet ottaa varmuuskopiot kaikista kuvistanne jollette ole teettäneet niitä kuviksi? Itselläkin se aina vähän tuppaa unohtumaan. Koskaan ei tiedä milloin tietokone sanoo sopimuksensa irti ja sitten ihmetelläänkin, että mihinkäs kaikki hävis. Siinä voi muutamat kyyneleet päästä kun kaikki kuvat ja tiedostot katosivat. 
Mä taidan painua nyt päikkäreille. Tultiin nimittäin juuri Tukholman risteilyltä ja vähän väsy painaa. Laittelen Tukholmasta sitten kuvia myöhemmin tulemaan.

Kommentit on poimittu tähän Casa Blogien puolelta vanhasta osoitteesta, koska ne eivät muuton myötä siirtyneet tänne. Kommentointi toimii muuten ihan normaalisti tänne Bloggerin puolelle.

Kommentit


  helyes kirjoitti 15.10.2012 klo 10.04 
  Ihana idea tuo valokuvakirja! Mä oon itsekin joskus miettinyt, että pitäis varmaan tuollainen saada aikaiseksi.. :)
   Cride kirjoitti 15.10.2012 klo 18.24 
   Suosittelen kyllä kokeilemaan. Onhan siinä vähän hommaa, mutta sittenpähän kuvat ovat järjestyksessä lopullisesti.
  Hilu kirjoitti 17.10.2012 klo 14.11 
  Moi! Kiitos hyvästä vinkistä! Olin juuri ajatellut tilata uusimmat valokuvakirjat toisaalta, mutta päätinkin kokeilla tätä Tic Tac Photoa. Vaihtelu virkistää. :) Hei, apua, miten ihmeessä sait nuo kivat postimerkkikehykset aikaiseksi? Taidan olla vähän kädetön.. Terveiset pojilta! Hilu :) P.S. Sun blogi on aivan ihana!
   Cride kirjoitti 17.10.2012 klo 14.32 
   Oi kiitos kiitos :) Mä kyllä tykkäsin tästä Tic Tac Photosta juuri sen takia, että siellä oli todella paljon valinnanvaraa. Tuon postimerkkikehyksen sain mielestäni ihan sieltä kehyksistä, jollen nyt väärin muista. Laita viestiä jollei löydy, niin yritän katsoa sen vielä uudestaan. Terkkuja myös sinne päin :)
  Hilu kirjoitti 19.10.2012 klo 20.55 
  Kiitos vinkistä ja ongelman syykin löytyi. Käytin albumin tekemiseen ensin Firefoxia jolla osa ominaisuuksista puuttui. Kun otin käyttöön IEn niin tuli lisää ominaisuuksia mm. nuo erilaiset kehykset. Nyt kun vielä löytyisi aikaa tehdä kirjat valmiiksi. Mukavaa viikonloppua ! :)
   Cride kirjoitti 19.10.2012 klo 22.43 
   Hyvä kun syy selvisi. Jännää miten nuo selaimetkin voi vaikuttaa. Mä olen käyttänyt nyt Chromea ja tykästyin siihen. Toimii jotenkin paremmin kuin IE. Seuraava onkin sitten, että mistä sen ajan löytää tuon tekemiseen. Mäin tein sitä pikkuhiljaa joka ilta ja kyllä siihen taisi parisen viikkoa mennä, mutta onneksi lopussa kiitos seisoo :) Muksaa viikonloppua myös sinne! Pitäis varmaan laittaa viikonloppuna noi kesäkalusteetkin varastoon ja odotella tuota talven tuloa :)

1 kommentti:

 1. Kivannäköinen valkuvakirja sulla! :) Mä olen kanssa suunnitellut et pitäisi teettää valokuvakirja mun vaihtoajasta Wienin vuodesta. Jäisi sit ikuinen muisto ja tulisi ne kuvat esille johonkin sieltä puhelimen kätköistä:)

  VastaaPoista