keskiviikko 9. tammikuuta 2013

Disney World


Jaahas ja taas vielä palataan joulukuiseen Floridan reissuumme. Te olette jo kohta ihan kyllästyneitä näihin, mutta laitan silläkin uhalla.


Floridan reissuun täytyy tietysti yhdistää Miamin lisäksi Orlando, jonka kupeessa sijaitsee Disney World. Kalifornian puolella on puolestaan Disneyland ja vähän pienemmässä mittakaavassa kuin Disney World, joka jakautuu lukuisiin eri puistoihin. Vuonna 1971 auennut The Magic Kingdom on meille aina se ykkösvaihtoehto kun on pieniä lapsia. Siellä näkee kaikki tutut Disney hahmot. 

Aikamoinenhan rahareikä tuo on, jos jokaisen noista puistoista käy lävitse ja aikaakin läpikäymiseen tarvitsee melkeinpä viikon. Yhden päivän lippu oli lähemmäksi sata dollaria ja siinä kun maksat koko pesueen sisälle useampaan paikkaan, niin kukkaro kyllä tyhjenee aika nopsaan. Toki jos moneen eri puistoon menee, niin kannattaa ostaa lippupaketti. Yhdessä päivässä tuollakaan ei missään nimessä ennätä käymään koko puistoa kunnolla läpi, kun pahimmissa tapauksissa jonotusaika yhteen laitteeseen voi olla jopa tunti eli yhtenä päivän teemoista onkin, jonotan, jonotan ja taas jonotan. Päivän aikana kannattaa toki hyödyntää myös FastPass systeemiä, jolla saat kerrallaan kahteen eri laitteeseen tietyn kellon ajan, jolla pääset ns. jono ohi.Heti kun astut sisään Magic Kingdomiin, niin tuttuun tapaan siellä aukeaa pääkatu, joka johdattaa suoraan Prinsessa Ruususen linnan eteen. Aika monta kertaa tuolla on tosiaan tullut jo käytyä ja miehen kanssa mietittiin, että olemme oikeasti käyneet useamman kerran Disney Worldissa, kuin Linnanmäellä vaikka tosiaan asutaan Pääkaupunkiseudulla.
Ensimmäiseksi suunnattiin tietysti pikkuneidin kanssa tapaamaan ihka aitoja prinsessoja. Pikkuneiti selittikin niille ummet ja lammet, mutta eipä tainneet prinsessat oikein ymmärtää meidän neitin selostuksia. Iskä vähän yritti kääntää samalla, mutta tekstiä tuli siihen tahtiin, että ei oikein pysynyt perässä.
The Magic Kingdom oli kokenut aikamoisia muutoksia sitten viime kerran. Mm. kaikki tutut Mikin ja Minnin talot olivat poistuneet ja tilalle oli tullut uusia juttuja. Lisäksi oli käynnissä massiiviset laajennukset, jotka varmaan sitten ensi kerralla nähdään.

Jos suuntaatte Disney Worldiin, niin ainakin tuolla Magic Kingdomissa on mahdollista varata pöytä etukäteen aamupalalle, lounaalle tai päivälliselle eri Disney hahmojen kanssa. Tutut hahmot kiertävät pöytien lomassa halailemassa.
Ravintolan ovella ovat vastassa myös kukista tehdyt tutut Nalle Puh -sarjan hahmot.


Itse Helinä Keijukin nähtiin ja päästiin halailemaan.Joulun kunniaksi puistossa oli myös kaksi eri paraatia, jotka kiersivät puistoa. Yleensä on ollut vain iltaparaati, mutta nyt oli päiväsaikaankin omansa.

Prinsessa Ruususen linnan edustalla oli myös näytöksiä, jossa olivat livenä prinsessat prinsseineen ja itse tuttu Aku Ankka, Hessu Hopo sekä Minni ja Mikki.

Pikkuneiti seurasi tämän esityksen hievahtamatta.


Koko puisto oli luonnollisesti joulukuosissa pensaita mukaanlukien.Loistavan päivän päätteeksi käväistiin vielä ottamassa kuvat Nalle Puhin ja Mikki Hiiren kanssa.Arvatkaas vaan tuntuuko joku Muumimaailma tämän jälkeen aina niin nukkavierulta. Joka kesä siellä kuitenkin tulee aina käytyä ja joka kerta aina mietin sitä samaa, että mitenkä pienellä vaivalla siitäkin paikasta saisi huomattavasti enemmän irti, mutta ehkä kävijät ovat sitten kuitenkin tyytyväisiä muutenkin. Mä olen ehkä vaan liian vaativa ;)

Kommentit on poimittu tähän Casa Blogien puolelta vanhasta osoitteesta, koska ne eivät muuton myötä siirtyneet tänne. Kommentointi toimii muuten ihan normaalisti tänne Bloggerin puolelle.

Kommentit


  Anna kirjoitti 9.1.2013 klo 13.18
  Onpa kiva postaus. Kiitos! Olisi kyllä varmaan näkemisen arvoinen paikka. Olen vähän suunnitellut, jos Pariisin Disneylandiin saisi aikaiseksi mentyä lähivuosina tytön kanssa. Tykkäisi varmaan.
   Cride kirjoitti 9.1.2013 klo 19.45
   Kiva kuulla, että postaus miellytti :) Pariisin Disneylandissä en olekaan käynyt, mutta varmasti käymisen arvoinen kohde. Toivottavasti reissunne toteutuu.
  Love kirjoitti 9.1.2013 klo 14.22
  IHANIA kuvia taasen :):) Me ollaan menossa huhtikuussa Disneyland Pariisiin :) Ihanaa.

  -S-

  lloveyourselff.blogspot.fi
   Cride kirjoitti 9.1.2013 klo 19.46
   Kiitos :) oi vitsit! Ihanaa, että pääsette Disneylandiin Pariisin. Mä olen ihan kade :) Täytyykin muistaa tulla blogiisi katsomaan niitä kuvia sitten. Itse en olekaan siellä käynyt, joten ihan kiva nähdä minkälainen se on. On tullut käytyä vain tuolla Jenkkilässä ja Hong Kongissa Disney puistoissa, mutta tuo lähin kohde on vielä käymättä.
  Kerttu kirjoitti 9.1.2013 klo 22.00
  Oi vitsi mikä satumaailma ja lapsen unelmapaikka! No, ehkä vähän isommakin ;)

  Toivottelen sinut tervetulleeksi tutustumaan uutukaiseen blogiini, jossa sisustetaan modernin kodikkaasti uutta omakotitaloa ja nautitaan arjen pienistä iloista. Minut löytää: http://modernistikodikas.blogspot.fi. Toivottavasti ehdit "kylään"! :)
   Cride kirjoitti 10.1.2013 klo 09.44
   Joo täytyy kyllä tunnustaa, että itsekin tuolla viihtyy kyllä ihan hyvin ja käytiin noissa jo ennen kuin oli yhtään lastakaan ja hyvin viihdyttiin :) Kiitos kutsusta. Täytyykin tulla kyläilemään.
  Taru kirjoitti 11.1.2013 klo 06.18
  Mukava postaus, ihanasta paikasta :) Me kävimme Disney Wordissä Orlandossa toukokuussa -11. Paikkahan oli kuin suoraan sadusta ja koko perhe pienimmästä isovanhempiin viihtyi mainiosti ja edelleen muistellaan usein tätä maagista kompleksia :) Me kävimme Magic Kingdomissa, Animal Kingdomissa ja Epcot Centerissä. Jokaisessa puistossa meni päivä ja varsinkin Epcot centerissä olisi helposti mennyt kaksi päivää. Hollywood Studios jäi käymättä koska menimme mieluummin Universal Studioille, olihan se uusi Harry Potter maailma nähtävä :) ja aivan mahtava olikin... Seuraava reissu Miamiin ja Orlandoon on suunnitteilla ensi jouluksi :)) Missä hotellissa olitte Fort Lauderdalessa? Suunnitteilla oli viettää viikko siellä ja hotellia olen kovasti tuumaillut. Ja lopuksi vielä: kiva blogi sulla :)
   Cride kirjoitti 11.1.2013 klo 13.54
   Meillä tosiaan kanssa Animal Kindgdom ja Hollywood studiot käymättä. Universal Studiolla käytiin nelisen vuotta sitten, mutta jos nyt oikein muistan, niin se oli hieman pettymys tai sitten vaan oli jo niin väsy kun oltiin melkein viikko juostu jo eri puistoissa ja olin raskaana ja sain vähän väliä supistuksia :) Meillä taitaa kanssa olla taas ensi joulukuussa reissu tiedossa ja otetaan varmaan ainakin sieltä Hollywood Beachiltä sama hotelli mitä nyt meillä oli. Tein siitä postauksen joulukuussa ja lisäsin siihen nyt linkin hotellin sivuille jos teitä kiinnostaa se. Se ei ole Fort Lauderdalessa vaan sen vieressä Hollywood Beachillä. Julkaisin muuten myös äsken postauksen South Beachin hotellistamme, jos halaut käydä kurkkaamassa sen. Sitä voin kanssa suositella. Orlandon Radissonia International Drivellä en voi suositella, kun oli vähän jo kulahtanut. Kysele vaan lisää, niin autan mielelläni :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti