torstai 31. tammikuuta 2013

Maalaanko vai en?
Hirvittävä dilemma nyt täällä päällä. Nimittäin en osaa päättää, että maalaanko tuon pöydän valkoiseksi vai en. Sain mieheltä jopa luvan sen maalaamisen sillä edellytyksellä, että hän saa roudata kuntopyörän keskelle olkkaria. Siis voihan kiesus sanon vaan! Voiskos rumempaa kapistusta olla keskellä olkkaria, mutta muuten en kuulemma saa maalata tuota ja kun on kuitenkin hänen joskus ostama, joten eipä taida olla vaihtoehtoja. Ainoa toivoni on, että ei se kuitenkaan sitä jaksa kauaa polkea, joten saan sen EHKÄ sitten jossain vaiheessa takas yläkertaan pois näkyvistä.


Mua on jotenkin ruvennut ahdistamaan tuon pöydän tummuus, mutta siitä ehkä seuraa, että täytyy varmaan sitten maalata myös saman sarjaan kuuluva vitriinikin valkoiseksi. Kaiken kukkuraksi sen ainakin tietää, että noiden kalusteiden arvo ainakin tipahtaa samantien kun tuota valkoista maalia niihin sipaisee. 

Onko teillä muuten kenelläkään kokemusta tuollaisen acaasia puun maalaamisesta ja mitä maalia voisitte suositella? Helmi kalustemaalia en ainakaan enää huoli kun ei ole riittävän kestävää tuohon ja pitäisi varmaan laittaa jotain liuotinohenteista maalia, jotta olisi kestävämpää ja saisi tasaisemman pinnan, mutta voikohan niitä edes laittaa ruokapöytään?

Mitäs mieltä olette? Valkoista maalia pintaan vai ei? Niin ja sopiiko se valkoinen sitten enää yhteen noiden tuolien kanssa? Tykkään kuitenkin tuon pöydän mallista ja kätevä kun siihen saa molempiin päihin lisättyä jatkopalat, joita aina juhliin tarvitaan.

Elikkäs pahimmassa tapauksessa mulla on pieleen mennyt valkoinen pöytä, joka ei sovi yhtään enää tuolien kanssa ja se hiivatin kuntopyörä olkkarissa :)


Kommentit on poimittu tähän Casa Blogien puolelta vanhasta osoitteesta, koska ne eivät muuton myötä siirtyneet tänne. Kommentointi toimii muuten ihan normaalisti tänne Bloggerin puolelle.

Kommentit

  Pia kirjoitti 31.1.2013 klo 08.42
  Niinpä, kuntopyörät on tosi rumia! Milloinkohan joku ymmärtäis tehdä kuntoilulaitteet jotenkin nätimmiksi ja sisutukseen sopivimmiksi. Tuosta pöydästä....mulle tuli visio siitä sellaisena, että jalat on valkoiset ja tuo pinta sellainen ajopuun/vanhan harmaa. Aah, niin mun lemppari väriyhdistelmä nykyään :) Ja ainakin noista kuvista päätellen sopisi varmaan kivasti :) Mukavaa loppuviikkoa!
   
   Cride kirjoitti 31.1.2013 klo 15.19
   Tuon tapaisen pöydän juuri haluaisin siten, että jalat olisivat valkoiset ja päälinen sellaista vanhaa lankun näköistä. Riviera Maisonillahan sellainen löytyisi, mutta en edes uskalla kysyä hintaa. Tuosta pöydästä ei taida vaan saada mitenkään sellaista, muutoin kuin tekemällä uuden lankkutason tuohon ja maalaisi nuo jalat valkoiseksi ja aika suuri riski, että pieleen menee. Olisi muuten kyllä insinööreillä vähän kehittelemistä noissa kuntopyörien ulkonäössä ;)
    
  Riitta kirjoitti 31.1.2013 klo 09.02
  Älä maalaa! Menee kaikki liian valkoiseksi. Jostakin blogista olen lukenut yhdestä akaasian maalausprojektista, joka epäonnistui. Aluksi huonekau oli valkoinen, mutta vähitellen alta alkoi puskea tummaa läpi. Oliko se jotakin tumman puun käsittelyainetta tai jotakin. Jos haluat valkoisen pöydän, osta uusi. Tummalle kaunottarelle löytyy varmasti ostaja!
   
   Cride kirjoitti 31.1.2013 klo 15.23
   Voipi muuten hyvin olla, että juuri noin kävisi, että tumma väri puskisi jossain vaiheessa maalin läpi. En tiedä miten hyvin nuo tartuntapohjamaalit auttavat asiaa, mutta riski taitaa olla. Yritin vähän googlatakin acaasiaan maalaamisesta, mutta mitään ei oikein löytynyt ainakaan sillä hakusanalla. Tuossa vaiheessa kun olisi piloille mennyt pöytä, niin voisi vähän harmittaa.
    
  Sirpa kirjoitti 31.1.2013 klo 09.03
  Hei, älä maalaa:) Ihan oikeasti usko minua:)
   
   Cride kirjoitti 31.1.2013 klo 15.24
   Niin mä luulen, että sille suunnalle tässä on kallistuttava. Vaihtoehtona on että siedän tuota pöytää vielä ja sitten jossain vaiheessa joku kiva Riviera Maisonin pöytä. Juu ja arvaa vaan suostuuko mies siihen, juu ei :)
    
  jenna kirjoitti 31.1.2013 klo 09.17
  Älä maalaa! :D tuo sopii jurui tuollaisena tuohon tilaan, tuo kivaa kontrastia :)
   
   Cride kirjoitti 31.1.2013 klo 15.25
   Kieltämättä tuo väri sopii ihan kivasti nykyisten tuolinhuppujen kanssa ja en niitä nyt haluaisi lähteä vaihtamaan. Jotenkin tuo valkoinen kyllä riitelisi noiden tuolien kanssa.
    
  Riikka kirjoitti 31.1.2013 klo 09.26
  Meillä on nuo tuolit työhuoneessa valkoisen tason kanssa, minusta ainakin hyvin käyvät valkoisen pöydän kanssa!
  Minä ehkä maalaisin pöydän. Tuossa aiemmin mainittiin että jonkun muun maalaus oli mennyt pilalle - onkohan pohjatyöt silloin tehty puutteellisesti? Pitäisi varmasn selvittää mikä käsittely pöydässä on nyt, lakka, öljy vai vaha tms. Ja ainakin hioa se huolellisesti ensin, sitten pohjamaali ja pintamaali. Mä olen käyttänyt paljon Empireä, on kestävämpi kuin Helmi ja sillä saa tasaisemman ja kauniiman pinnan.
   
   Cride kirjoitti 31.1.2013 klo 15.32
   Tuota Empireä en olekaan kokeillut ja se taitaa olla liuotinpohjainen eli niillä saa yleensä parempaa jälkeä kuin vesiohenteisilla. Viimeksi käytin Teknoksen Futuraa pikkumiehen kaappiin ja olen ollut siihen kanssa tyytyväinen tai siis ainakin jos vertaa Helmeen. Pikkuneidin huoneen mäntykalusteet hioin tosi hyvin, laitoin tartuntapohjamaalin ja sitten muutaman kerroksen Helmeä ja voi hirvitys, minkälaiset jäljet jää pintaan, jos jonkun tavaraa laskee hyllyn pinnalle. Siis se tavara ei edes liiku mihinkään eli ei naarmuta, mutta silti jää sellaisia kummallisia harmaita länttejä. Olen kuullut muillakin tuota ongelmaa Helmen kanssa. Pitääkin joskus kokeilla tuota Empireä joskus. Niin ja hyvä tietää, että kyllä käytännössä nuo tuolit sopii valkoisenkin kanssa :)
    
  Sanna kirjoitti 31.1.2013 klo 09.30
  En itse maalaisi, koska sitä väriä on sitten halutessaan hankala poistaa. Ruokailuryhmäsi keventyisi huomattavasti, jos vaihtaisit istuimiin ihan valkoiset päälliset :)
   
   Cride kirjoitti 31.1.2013 klo 15.35
   Joo se on totta, että eipä sitä maalia enää kovin helposti tuosta pinnasta oteta pois ja pöytä on sitten loppuelämänsä ajan maalattu. Uusia tuolien päällisiäkään en viitsisi lähteä metsästämään, kun hankin nuo aika hiljattain ja aika iso investointi sekin. Lisäksi meillä on tuo pöytäryhmä ihan jokapäiväisessä käytössä eli se on periaatteessa meidän ruokapöytä ja arvatenkin lapset sottaa vielä aikamoisesti. Noikin päälliset ovat ihan hirveän näköiset.
    
  Mumska kirjoitti 31.1.2013 klo 09.58
  Miksi pilaamaan ihana pöytä!
  Jos kaipaat valkoista osta valkoinen mattalasi pöydän päälle tai huputa tuolit jollain valkoisella kankaalla. 
   
   Cride kirjoitti 31.1.2013 klo 15.37
   Sehän se on, että aika suuri riski tuossa maalaamisessa on kun ei yhtään tiedä lopputuloksesta ja sitten pöytä voikin olla ihan kaamea. Nätti pöytähän tuo on tuollaisenakin, mutta itseäni on vaan ruvennut ahdistamaan sen tummanruskea päälinen. Järkevintä olisi varmaan se, että myisi koko pöydän pois ja hankkisi sitten uuden, mutta enpä usko, että mies siihen suostuu ;)
    
  Tuisku kirjoitti 31.1.2013 klo 11.53
  Ehdottomasti kannattaa maalata, saa pöytä taas uuden elämän, itse myin vastaavan pöydän pois, koska tumma alkoi ahdistamaan, mutta makuja on monia, kyllä sä kestät kuntopyörää vähän aikaa:)
   
   Cride kirjoitti 31.1.2013 klo 15.39
   Ai vitsit, meinaatko että kestäisin sen kuntopyörän? :) Vitsit kun se on niin painavakin, että en saa sitä sitten itse hilattua yläkertaankaan piiloon. Olen kyllä nyt miehelle jo uhkaillut, että jos se kuntopyörä tulee olkkariin, niin soitan kierrätyskeskuksen tyypit hakemaan sen pois. Siis tämä keskustelu oli ennen tuota mahdollista pöydän maalausta :)
    
   Tuisku kirjoitti 31.1.2013 klo 17.10
   yksi kikka mitä itse käytän on että vien mökille kaikki huonekalut mistä en enää kaupungissa tykkää :) vaihtoehtojahan on monia kun nainen valkoisen pöydän haluaa! Automaalaamossa maalaavat ihan mitä vaan, vink, vink(vaikka korkeakiiltoiseksi) entäs sitten valkoinen lasi tuohon pöytälevyn päälle ?? Olen maalannut itse Emirellä jonkun talonpoikaispöydän, imurin hipaistessa jalkoja tulee vähän jälkiä, käytin tartuntamaalia, mutta en hionut pöytää. (maali haisi ihan kamalalle!!) Mutta onneksi sulla on hyvä maku sisustamisen suhteen ja tiedät mitä haluat.
    
    Cride kirjoitti 31.1.2013 klo 21.43
    Joo tuota samaa kikkaa olen käyttänyt jo niin monta kertaa, että mökille ei enää mahdu kertakaikkiaan mitään :( Hyvä tietää, että tuolta automaalaamostakin voisi saada tuollaista palvelua. Ei heti kyllä itselle tullut mieleen.
     
  Virpi kirjoitti 31.1.2013 klo 12.14
  Pöytä on hyvä juuri tuollaisena :) joten anna pöydän olla tumma :) tilan yleisvaikutelma ei ole liian synkkä tällä hetkellä.
   
   Cride kirjoitti 31.1.2013 klo 15.40
   Niin mä vähän luulen, että on kallistuttava tuohon, että pöytä jää tuollaiseksi. En oikein taida uskaltaa ottaa sitä riskiä, että pilaisin sen sillä maalilla.
    
  pikku hiiri kirjoitti 31.1.2013 klo 12.28
  Minä en varmaan maalaisi ihan vaan sen takia ettei tarvitsisi katsella sitä kuntopyörää olkkarissa ;-) Tämä sun lause "Elikkäs pahimmassa tapauksessa mulla on pieleen mennyt valkoinen pöytä, joka ei sovi yhtään enää tuolien kanssa ja se hiivatin kuntopyörä olkkarissa :)" sai mut purskahtamaan nauruun avokonttorissa :-D
   
   Cride kirjoitti 31.1.2013 klo 15.41
   Hih, toivottavasti työkamut eivät ihmetelleet ;) Siis on se kuntopyörä kyllä niin ruma kapistus, että huh huh ja sitten se olisi meidän olkkarissa. Voi video sanon vaan! :)
    
  Melliina kirjoitti 31.1.2013 klo 13.12
  Itse en raskisi maalata. Vaikka valkoisen sisustuksen ystävä olenkin, niin tuo pöytä on mielestäni kaunis ja sopii teille. :) Tokihan viimeinen päätös on sinulla. :)
   
   Cride kirjoitti 31.1.2013 klo 15.42
   Niin tuota henkistä kamppailua olen kyllä käynyt tuon pöydän suhteen nyt muutaman viikon ja kyllä se taitaa kallistua siihen suuntaan, että ei sitä pidä maalilla lähteä pilamaan.
    
  Johanna kirjoitti 31.1.2013 klo 13.35
  Älä ihmeessä maalaa! Tummuus alkaa pikkuhiljaa puskea läpi, eikä mielestäni pöydästä tulisi edes niin hyvännäköistä valkoisena! Laita tuoleihin sopiva pöytäliina joka vaalentaa tumman ja hallistevan pöydän ilmettä! Mikäli et tykkää koko pöytääpeittävästä liinasta niin itse olen ainakin laittanut omalle tummalle pöydälle vaalean pellavaisen kaitaliinan ja pöytäni ei näytä enää yhtään niin hallitsevalta! :)
   
   Cride kirjoitti 31.1.2013 klo 15.45
   Tuota ei tullutkaan mieleen tai siis jossain vaiheessa mietin, että ostaisin tuolien irtohuppujen väristä kangasta ja tekisin siitä tuohon ison pöytäliinan. Saisi tuota pöytää vähän piiloon. Pellavaista kaitaliinaa olen siinä kanssa välillä pitänyt, mutta jotenkin senkin nakkaan aina pois siitä, kun ottaa silmään :) Mä en vaan oikein osaa pitää pöytäliinoja, mutta sellaista isoa pellavaista pöytäliinaa voisi tuohon testata ja katsoa miten tuo ilme muuttuisi. Senpäs teenkin :)
    
  Sari kirjoitti 31.1.2013 klo 14.32
  Pöytään saat uutta luukkia ja raikkautta laittamalla kauniin valkoisen liina, vaikka pitsisen. Tai nätti kappakin riittäisi. :)
   
   Cride kirjoitti 31.1.2013 klo 15.48
   Tuossa juuri yllä Johannalle totesinkin, että voisin testata siihen tuolin irtohuppujen väristä isoa pellavaista pöytäliinaa. Se voisi toimia tai siis aika nopeasti se olisi kyllä likainen kun noi lapset sottaa aikamoisesti ja me käytetään tuota joka päivä ruokapöytänä, mutta voihan noille lapsukaisille hätätilassa jotkut tabletit siihen päälle kehittää. Taidan siis testata sitä pöytäliinaa ja jättää vielä pöydän tuollaiseksi.
    
  Soile kirjoitti 31.1.2013 klo 15.54
  Laita vaalea liina ja hanki pöydän kokoinen lasi liinan päälle. Lasi kyllä saattaa maksaa samanverran kuin esimerkiksi itselläni oleva Ikean valkoinen Bjursta-pöytä;)
   
   Cride kirjoitti 31.1.2013 klo 21.56
   Kiitos tuosta ideasta. Tuo ei tullutkaan mieleeni. Nuo lasit tosiaan taitavat olla vaan aika arvokkaita :(
    
  Tiina kirjoitti 31.1.2013 klo 19.32
  Tuosta kuntopyörästä vielä...miksi se pitää tuoda olohuoneeseen? Tv.n takiako? Anna miehesi ennemmin ostaa uusi telkkari yläkertaan ja polkekoon siellä. Kuntopyörä ei kuulu olohuoneeseen ja luulisin, että teillä on tilaa muuallakin. 
  Tiina
   
   Cride kirjoitti 31.1.2013 klo 21.45
   Juu, juuri sen takia, että hän katsoisi siinä sitten samalla telkkaria ja arvaa mitä. Meillä on siellä yläkerrassa tv, mutta eipä vaan näytä se kelpaavan herralle, vaan pitäisi saada se tänne alakertaan.....MIEHET! ;)
    
  Tanja kirjoitti 31.1.2013 klo 21.41
  Me maalattiin just meidän ruokapöytä, aika lailla saman näköinen kun tuo teidän mutta tummempi.(enkä tiedä mitä puuta se on) PIeniä ylläreitä tuli alkumatkasta, mutta lopputulos on hyvä.Ehkä huomenna ehdin napata siitä pari kuvaa. :)
   
   Cride kirjoitti 31.1.2013 klo 21.45
   Ai vitsit! Hyvä kun kerroit! Täytyykin odotella, jos sulta tulisi niitä kuvia, niin pääsisin kurkkimaan. Mitä ylläreitä teille tuli ja millä maalilla maalasitte?
    
  Minna kirjoitti 31.1.2013 klo 22.31
  Valkoista maalia pintaan vaan ja unohdetaan se kuntopyörä (Haha :) Sopii kyllä noiden tuolien kanssa!! Nyt tulee yläärimaali, mutta mä oon sillä jopa kaakelit maalannut muuta kaikkea missä ei helpolla mikään maali pysy, eli betolux akva lattiamaali, JOO kyllä! Otexia alle, mutta ei ole välttämätön, kunhan karhennat pöydän pintaa hieman ja kirkas lakka päälle ja avot, valmis :D
   
   Cride kirjoitti 1.2.2013 klo 08.06
   Ohoh! No olipas sulla maali. Tosiaan varmaan ainakin kestävää, jos on tosiaan lattiamaalia ja kyllähän tuo pöydän pinta joutuu myös kulutukselle alttiiksi, joten voisi toimiakin. Kiitos tuosta vinkista :)
    


1 kommentti: